סבו של חטוף: "אין דבר קשה מהבלתי ידוע"
קרובים וחברים ממשיכים להגיע לבתי משפחות החטופים. סבו של גיל-עד שער: "הוא ילד נפלא, כשלא הגיע הביתה זינקנו מהמיטה". דודו של נפתלי פרנקל: "אנחנו אופטימיים". עצרות תמיכה ברחבי יהודה ושומרון
שמואל, סבו של גיל-עד שער (16) מהיישוב טלמון, ביקש אמש (שבת) מאזרחי ישראל להצטרף לתפילה לשלום נכדו שנחטף, "אין דבר קשה מהבלתי ידוע", הוסיף. יחד עם גיל-עד, תלמיד ישיבת "מקור חיים" בכפר עציון, נחטפו גם נפתלי פרנקל, בן 16, תושב נוף איילון, גם הוא תלמיד ישיבת "מקור חיים", ואייל יפרח תושב אלעד בן 19, תלמיד בישיבת "שבי חברון".
חטיפת הנערים - כותרות נוספות ב-ynet:
נתניהו: "אבו מאזן אחראי לחטיפת הנערים"
הרצוג: מתגלגלת לפתחנו חבית אבק שריפה
גורם צבאי בכיר: "נגיע לנעדרים"
נהג ישראלי: הסעתי את הנערים לפני החטיפה
סבו של גיל-עד סיפר על נכדו: "ילד נפלא, מה יותר מזה. השבוע הוא לקח פסק-זמן בשביל ללמוד לבחינות, אז הוא 'התחפף' מהבית לסבא ולסבתא ללמוד במסגרת חמה ומפנקת, ואז יצא לישיבה. כמה שעות אחרי זה שמענו שהוא סיים את הבחינות ונמצא בדרך הביתה. הוא לא הגיע, מיד זינקנו מהמיטה". מאז, כך סיפר הסב, הם לא חדלו לעסוק בנושא.
אחותו של שער סיפרה: "הוא מדריך תותח, אהוב מאוד על החניכים ומאוד משקיע בהם. אהוד מאוד על החברים שלו, המורים וראש הישיבה. עוזר מאוד בבית ואוהב לאפות. כשהוא מגיע הביתה יודעים שיהיו עוגות טובות. הוא נמצא בקשר שוטף עם האחים, אוהב לקרוא ומאוד אוהב להאזין למוזיקה. משקיע מאוד בלימודים ואוהב ללמוד אצל סבא וסבתא".
חבר של גיל-עד מהיישוב טלמון סיפר כי הוריו של שער, בת גלים ואופיר, הקפידו להסיע אותו לישיבה, אך הפעם לא יכלו להסיעו. "יש כאן שני אוטובוסים ביום ובשעות הערב, אין ברירה חוץ מטרמפים. לפעמים ההמתנה בטרמפיאדות יכולה להימשך שעות ואל תוך הלילה. גיל-עד אחראי ונמצא בקשר עם המשפחה שלו בצורה שוטפת. הוא לא נהג להסתובב בטרמפים".
"עוקבים בהמתנה דרוכה"
גם דודו של הנער נפתלי פרנקל סיפר על אחיינו בצאת השבת: "הוא שחקן כדורסל ונגן גיטרה. היו לו חלומות של כל נער ישראלי: לשרת בצבא ולעשות משהו במדינה". הוא ציין כי נפתלי, תלמיד כיתה י"א, נמצא בעיצומה של תקופת הבגרויות בישיבה תיכונית בגוש עציון. הוא בן לאשת חינוך ועו"ד וקצין משטרה בדרגת סגן ניצב, השני מבין שבעה אחים. לדברי הדוד, הוא שוחח לאחרונה עם קרוביו ביום חמישי.
"עברה על המשפחה שבת מאוד לא פשוטה, מתוחה", המשיך הדוד, ישי פרנקל. "אנחנו אופטימיים ונמצאים בהמתנה דרוכה מאוד לבאות". הוא שיבח את מאמצי כוחות הביטחון בניסיון להתחקות אחר עקבותיו של אחיינו. "חשוב לנו מאוד להודות לכוחות הביטחון וגם למי שנמצא בחוץ. אני חושב שמערכת הביטחון עושה המון ואני רוצה לחזק את ידיהם", אמר. "דואגים לנו ואנחנו מאוד מעריכים את זה. אנחנו מקבלים המון תמיכה". לנפתלי גם אזרחות אמריקנית, ולדברי דודו, המשפחה נמצאת בקשר עם השגרירות.
בין המבקרים היה מפקד מחוז מרכז במשטרה, ניצב ברונו שטיין, שהגיע לבית בנוף איילון ועדכן את הקרובים על התקדמות החקירה. אחת השכנות של משפחת פרנקל ציינה כי ביישוב ישנו מערך מסודר של תמיכה חזקה. "כל אחד יודע את תפקידו ואנחנו דואגים שלא כולם ייפלו בבת אחת על המשפחה. אנו מנסים לעזור למשפחה ככל שניתן", סיפרה נעמי רייכמן. "הבעיה היא שחטיפה כזו היא פגיעה בבטן הרכה שלנו, של עם ישראל".
כמו בשאר היישובים, גם לאלעד הגיעו עשרות תושבים להתפלל בצאת השבת מול בית משפחת יפרח. קרוביו של הצעיר אייל - האם איריס, האב אורי וששת ילדיהם - התכנסו בביתם כל השבת והמתינו לשמוע בשורות בנוגע לבנם. "זו משפחה חזקה, אצילה ומאופקת", סיפר מנהל המוקד העירוני והביטחון בעיריית אלעד, אפי שטרן, שביקר בביתה במהלך השבת.
יצחק דבול, שכן של המשפחה באלעד, סיפר: "אני מכיר את אייל מגיל קטן, ילד לתפארת. לא מזמן הוא סיים את הבגרויות, הוא אהב לשחק כדורסל. בחצר שלהם יש מתקן כדורסל וכל הזמן הוא שיחק עם אחיו. המשפחה היא משפחה חזקה, משפחה עם אמונה. כל השבת באו לפה אנשים, קראו תהילים, התפללו. נקווה שיחזור הביתה בשלום".
אייל הגיע ללמוד בישיבת "שבי חברון" בעקבות חברו הטוב אפי הראל שנהרג בתאונת דרכים. מקורבים סיפרו שאפי שכנע את אייל לבוא ללמוד ב"שבי חברון", שהיא ישיבה גבוהה. "הם לא סתם אנשים. אלה צעירים עם ערכים שהתכוונו ללמוד בישיבה גבוהה ואז להתגייס ליחידות קרביות", סיפרו.
בתחילה למד אייל בישיבת דרכי נועם בפתח תקווה ומשם עבר למכינה ביישוב עלי, ובמהלך הלימודים החליט לדחות את הגיוס כדי ללמוד בישיבה הגבוהה ומשם להתגייס ליחידה קרבית. במהלך השבעה על הראל הגיע אייל לנחם את משפחת חברו. בנוסף, יפרח היה מדריך בתנועת הנוער "עזרא" הפועלת באלעד. "מדובר בצעירים פייטרים, רציניים, צעירים טובים שרוצים לתרום למדינה", סיפרו חברים.
עצרות תמיכה נוספות נערכו ברחבי יהודה ושומרון. בין היתר, עשרות מתושבי בית חגי, דרומית לחברון, התרכזו סמוך לכביש 60 והניפו דגלי ישראל כאות הזדהות עם שלושת החטופים. מאיר דנה פיקר, אחד מהתושבים שהשתתף בעצרת התמיכה, אמר: "לא ייתכן שחטפו לנו נערים ותושבים פלסטינים ממשיכים לנוע באופן חופשי בכבישים פה ולא משלמים שום מחיר".
לכותל המערבי בירושלים הגיעו הלילה אלפי בני אדם כדי להתפלל לשלומם של שלושת החטופים, בהם סגן שר הדתות אלי בן דהן והרב הראשי הספרדי יצחק יוסף. בין המשתתפים היה גם יהודה וקסמן, אביו של נחשון וקסמן ז"ל שנחטף ונרצח במהלך פעולת חילוצו באוקטובר 1994. "ההורים נמצאים בחוסר אונים וחוסר ידיעה. זה מצב נפשי קשה מאוד שאי-אפשר לתאר אותו", אמר וקסמן. "הייתי שם ואני יכול לומר שזה בלתי אפשרי מבחינה נפשית. הם זקוקים להרבה מאוד תמיכה".
לדברי וקסמן, "החטופים הם חלק מאיתנו. כל עם ישראל צריך להתאחד ולפעול כדי לשחרר את הילדים שלנו מידי המחבלים האלה ולעמוד איתנים ומאוחדים כדי שכוחות הביטחון יוכלו לפעול ולהחזיר אותם הביתה".
פרס למשפחות: "מחבק אתכם"
גם בישיבה בכפר עציון, שבה למדו שניים מהנערים, יזמו התכנסות מיוחדת של אנשי הצוות החינוכי ותלמידי הישיבה, לצורך תפילה משותפת ושיחה על שאירע בימים האחרונים. אחד מאנשי הסגל סיפר כי כל הזמן קיימת הנחיה קבועה שלא לנסוע בטרמפים, אך עם זאת, "זו מלחמה יום-יומית. אנו מנסים להעביר את המסר הזה אבל החיים חזקים מהכול. התחבורה הציבורית פה מעטה יחסית ובני נוער משתמשים בטרמפים".
נשיא המדינה שמעון פרס שוחח הערב עם הוריהם של שלושת החטופים, ואמר: "אני יודע שעוברים עליכם ימים לא קלים ואתם מצויים במתח ובחרדה. אני מבקש להדגיש שאנחנו עם אחד - כל
עם ישראל נמצא יחד אתכם ברגעים האלו. אתם מגלים תעצומות נפש, ואני מחבק אתכם".
הוריו של אייל יפרח הודו לנשיא על הטלפון ואמרו: "אנו מרגישים את החיבוק של עם ישראל ויודעים שעושים את הכול כדי להחזיר את הבנים הביתה. אנו מתפללים לחזרתם של הבנים ולבשורות טובות". מסר דומה שמע הנשיא מיתר המשפחות שעמן שוחח.
גם סגן שר הביטחון דני דנון ביקר בנוף איילון, ובצאתו מבית משפחת פרנקל אמר: "קשה למשפחות עם החרדה וחוסר הידיעה. אמרתי למשפחה שמה שהם מרגישים, כל עם ישראל מרגיש. בשעה הזו כולנו מגבים את הצבא והשב"כ שעובדים קשה. אני קורא לכולם להיות מאופקים על אף הזעם הרב".