שתף קטע נבחר
אורי קופר

שמירה אישית

המפגש בין איראן לניגריה, שתיים מהנבחרות הכי פחות מעניינות בטורניר, הוא המאובטח ביותר בברזיל. בתפריט: בעיות מבית ומחאה של הקהילה ההומו-לסבית נגד המדינות. שליחנו למונדיאל, אורי קופר, ניסה לברר על מה המהומה

העיר קוריטיבה, בירת מחוז פראנה שבדרום ברזיל, נחשבת לעיר האלגנטית והמודרנית ביותר מבין 12 מארחות המשחקים. רמת הפשיעה בקוריטיבה, למשל, פחותה בהרבה ממקומות כמו ריו, סאו פאולו או סלבדור. זו עיר שקטה, רגועה, לא ברזילאית טיפוסית, אבל אתמול עשרות ניידות משטרה ושני מסוקים שחגו בגובה נמוך בשמיים הפרו את השלווה הקבועה.

 

 

הגיוני, אתם בטח אומרים לעצמכם, הרי מדובר במונדיאל, אבל המשחק שיתקיים פה מחר (ב', 22:00 שעון ישראל),  הראשון שמארחת קוריטיבה במונדיאל, לא כולל נבחרות גדולות או מושכות אוהדים. מדובר בסך הכל הכל באיראן נגד ניגריה, משחק שבכיר בוועדה המארגנת צוטט אתמול בעיתון המקומי כי הוא "הכי פחות מעניין בכל הטורניר הזה". אז למה כל כך הרבה משטרה? ואיזו סיבה יש להרים מטוסים באוויר? מסתבר שיש יותר מסיבה אחת.

 

איראן וניגריה נחתו אתמול בקוריטיבה. המשחק ביניהן, וההכנות הנלוות אליו, מוגדר אחד המשחקים המאובטחים ביותר במונדיאל. הסיבה

 הראשונה קשורה לכך שמתוכננות פעולות מחאה של הקהילה ההומו-לסבית נגד שתי המדינות. באיראן ובחלקים מניגריה הומוסקסואליות אסורה. שתי המדינות נחשבות לשתיים מהמסוכנות ביותר בעולם לחברי הקהילה הגאה. העונש המקסימלי באיראן נגד הומוסקסואלים הוא תלייה ובצפון המוסלמי של ניגריה סקילה באבנים. שיא המחאה אמור להגיע ביום המשחק, אז צפויים כמה אלפים מחברי הקהילה הגאה בדרום ברזיל לצעוד לאצטדיון עם בובות על חבל תלייה.

 

הסיבה השנייה לאבטחה הכבדה היא לבקשת הנבחרות עצמן. בניגריה בעיות מדיניות פוליטיות פנימיות ואיראן, כך הגדיר אותה אחד האחראים על האבטחה לעיתון 'גאזטה דה פובו' היא "הנבחרת הפרנואידית ביותר בטורניר". איראן היא הנבחרת היחידה מבין 32 המשתתפות שדרשה לקבל את העבר הפלילי של כל עובדי המלונות בהם היא מתאכסנת ושל כל האנשים שיבואו עם אנשי המשלחת במגע.

 

שוטר ממוקד מטרה באימון איראן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שוטר ממוקד מטרה באימון איראן(צילום: AFP)

האוטובוס האיראני מאובטח בצורה קפדנית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
האוטובוס האיראני מאובטח בצורה קפדנית(צילום: AFP)

 

כמה מאות שוטרים, רבים מהם רכובים על סוסים, ליוו את נחיתת שתי הנבחרות אתמול. כמאה אוהדים ממוצא איראני, שהגיעו ממקומות שונים על הגלובוס , חיכו לשחקנים. כמה מהם, לא רבים, שלטענת המקומיים הם בכלל ממוצא סורי והגיעו מפרגוואי, ונצואלה ואקוודור, קראו קריאות לשחרור פלסטין, צעקו בגנות ישראל ואף הניפו שלטים עם דמותו של מרואן ברגותי. את רוב אוהדי איראן הנושא בכלל לא עניין והם לא הבינו על מה המהומה.

 

מוסטפה, איראני שמתגורר במכסיקו והגיע לברזיל במיוחד לצפות בשלושת משחקי הנבחרת הפרסית, ביקש להתנצל בפני על הפיכת מפגן התמיכה בנבחרת לאקט פוליטי (הסורים גם דרשו לגרש אותי מהמקום לאחר שדיברתי בעברית למצלמה). "כל מיני אנשים משתמשים בשם שיצא לאיראן כדי לקדם את העניינים שלהם", הוא הסביר וביקש שאכתוב. "כל מי שמשתמש בפוליטיקה הוא לא אוהד איראן או שאין לו בכלל שורשים איראנים. אל תתייחס אליהם. האוהדים באים למונדיאל לראות כדורגל, כמו כולם".

 

ויש גם אוהדים שלא אהבו את מפגן התמיכה שהפך לאקט פוליטי (צילום: אורי קופר) (צילום: אורי קופר)
ויש גם אוהדים שלא אהבו את מפגן התמיכה שהפך לאקט פוליטי(צילום: אורי קופר)

 

ynet ספורט ברשתות החברתיות:

צפו: הטניסאי רוג'ר פדרר לא שם לב שניצח

כריסטיאנו רונאלדו עושה חיים באימון פורטוגל. צפו

צפו: בן 87 מלהטט עם הכדור

צפו בשופט שריסס את השחקנים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי קופר
אוהדי איראן
צילום: אורי קופר
פנטזי 2014
לוח משחקים מונדיאל
סטטיסטיקה מונדיאל
אמיר אפרת
אזור הווידאו מונדיאל
בועטת מונדיאל
הערים המארחות
נייקי
מומלצים