שתף קטע נבחר
מונדיאל 2014

סודות מחדר ההלבשה: טוב שטבס ונאסרי לא במונדיאל

הם היו יכולים להיות מהכוכבים הגדולים בטורניר בברזיל, אבל בעיות ההתנהגות שלהם הופכות את היתרון לחיסרון. ארגנטינה וצרפת יערכו הערב את הבכורה בגביע העולם ללא שניים מהשחקנים הבולטים שלהן, ובצדק. קלינגר: "שחקן לא מרוצה יקלקל בשלב כלשהו את כל התפוחים הטובים בארגז"

"חדר הלבשה בריא שווה יותר מאשר 100 שעות אימון על טקטיקה. כמו בכל חברה, העובד צריך להיות שמח. אם השחקנים יהיו מרוצים, ננצח". טוב, אפשר להודות שמדובר בתזמון קצת בעייתי להתבסס על ציטוט של מאמן נבחרת ספרד, ויסנטה דל בוסקה, בטח אחרי הנוק אאוט הטקטי שספג מלואיס ואן חאל ביום שישי, אבל בכל זאת - מדובר במאמן שעומד מאחורי אחת הנבחרות הגדולות בתולדות הכדורגל, אז כדאי להקשיב לו.

 

 

אותו דל בוסקה לא נאלץ עד עתה להתמודד בקדנציה שלו עם השאלה "לזמן או לא לזמן" את אחד מכוכביו. אצלו ההחלטות בנושא הזה היו יחסית פשוטות, אבל יש מקומות שאצלם הסיפור שונה.

 

שתי נבחרות שתפסו את הכותרות עם פרסום הסגלים היו צרפת וארגנטינה, שהערב (א') יפתחו את הופעתן בגביע העולם במשחקים מול הונדורס (22:00) ובוסניה (01:00) בהתאמה. הניפוי של סמיר נאסרי וקרלוס טבס לא נתן לשתיהן שקט וילווה אותן לכל אורך החודש הקרוב.

 

ההחלטה של אלחנדרו סאבלה הארגטינאי ודידייה דשאן הצרפתי לא הייתה פופולארית. מי לא היה רוצה לראות את השחקנים הטובים ביותר, בטורניר החשוב ביותר. אבל פה נכנס לתמונה המקום הכי מסקרן בכדורגל, שלצערנו בדרך כלל אין לנו גישה למתרחש בתוכו - חדר ההלבשה.

 

ידע שהוא מתעסק עם חומר נפץ. סאבלה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ידע שהוא מתעסק עם חומר נפץ. סאבלה(צילום: AFP)

 

גם סאבלה וגם דשאן ידעו שמדובר בחומר נפץ, לא פחות, וכניעה לרצון העם עלולה למוטט את כל מה שבנו בטורניר המוקדמות. אז מה בעצם מביא מאמן לקבל החלטה הרת גורל כזו? לפני כן, הנה הסיבות שטבס ונאסרי לא שותפים לחגיגה הכי גדולה שיש כיום בעולם.

 

"שחקן העם" שנשאר בבית

נתחיל בסיפור של טבס. המחאה שקמה בעקבות אי זימונו של טבס לא הייתה מקרית. מי שעיצב את עצמו כ"שחקן של העם", אחד כזה שהחל את הקריירה באחת משכונות העוני הגדולות של בואנוס איירס וסלל את דרכו עד לצמרת הכדורגל העולמי, היה דמות קלה להזדהות איתה עבור מיליוני ארגנטינאים.

 

המחאה שקמה בעקבות אי זימונו לא הייתה מקרית. טבס (צילום: AP) (צילום: AP)
המחאה שקמה בעקבות אי זימונו לא הייתה מקרית. טבס(צילום: AP)

 

אבל מסתבר שאותו טבס, שבאמת היה מוכן לעשות הרבה לטובת המדים הלאומיים של ה"אלביסלסטה", מביא איתו שק לא קטן של אגו והצליח להסתכסך דווקא עם ליונל מסי. מה שנשמר תחילה בין השחקנים, וכנראה גם פגע בנבחרת הארגנטינאית קשות

 בקופה אמריקה שאירחה ב-2011, הפך בחודשים האחרונים לסוד גלוי - מסי וטבס פשוט לא מסוגלים להסתדר יחדיו.

 

מי שחשף את הקרע העמוק בין השניים היה סרחיו ("צ'צ'ו") באטיסטה, מאמן נבחרת ארגנטינה בזמן טורניר הקופה האמריקה האחרון. בשבועות האחרונים גם יו"ר ההתאחדות הארגנטינאית, חוליו גרונדונה, אישר את הדברים כשאמר שההחלטה לא לזמן את טבס הייתה "של הנבחרת".

 

חשף את הקרע בין טבס למסי. באטיסטה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חשף את הקרע בין טבס למסי. באטיסטה(צילום: AFP)

 

הסיפור של נאסרי לא שונה בהרבה. מי שהיה מעורב בעימות מכוער עם עיתונאי ביורו 2012 ונענש על כך, הצליח להקים נגדו מחנה של שחקנים שדרשו מדשאן לא לזמנו לברזיל בעקבות התנהגותו בזימונים קודמים, וכעת יצטרך לראות מהבית האם הטריקולור אכן יוכלו להסתדר בלעדיו.

 

קלינגר: "אני בעד ההחלטה"

סאבלה ודשאן יודעים שבמקרה של כישלון, האשמה הראשונה שתופנה נגדם תהיה השארת שני הכוכבים בבית. יהיה הוגן יותר לשפוט את ההחלטה הזו עכשיו, עוד לפני שידועות התוצאות.

 

יראה את המונדיאל מהבית. נאסרי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
יראה את המונדיאל מהבית. נאסרי(צילום: AFP)
 

"ברמה העקרונית, אני בעד ההחלטה הזו לגמרי", אומר ניר קלינגר, מאמן מ.ס. אשדוד, שכבר התמודד בקריירה עם בעיית משמעת או שתיים,"שחקן שלא מרוצה ושפת הגוף שלו לא טובה - לא תוציא ממנו את המיטב והוא גם יקלקל בארגז את כל התפוחים הטובים בשלב כלשהו".

 

קלינגר מוסיף: "המאמן מחליט כך כי יש לו ניסיון קודם, קרו כנראה מקרים בעבר שהמאמן הרגיש אנרגיה לא טובה או התנהגות שלא מתאימה לו משחקן מסוים. אי אפשר לפספס את שפת הגוף של השחקנים כלפי ההחלטות של הצוות המקצועי".

 

כישלון, אם וכאשר, ייפול רק עליו. דשאן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
כישלון, אם וכאשר, ייפול רק עליו. דשאן(צילום: רויטרס)

 

"מה זה חדר הלבשה בריא? כשאתה רואה שכל השחקנים מיישרים קו, שפת הגוף שלהם חיובית. אם מתרגלים הרכב, אז שחקן שלא מתורגל בהרכב לא עושה פוזות באימון. זה דברים שמאוד מרגיזים מאמנים".

 

גם במחנה הארגנטינאי ובטח במחנה הצרפתי, שידע שערוריה או שתיים בשנים האחרונות, מבינים כי ההחלטה הייתה בלתי נמנעת. הסיכון של לזמן שחקן שעלול לפורר את חדר ההלבשה, ובעצם להחריב את הטורניר כולו, הוא גדול מדי.

 

לא סובל את טבס? מסי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לא סובל את טבס? מסי(צילום: AFP)

 

סאבלה ודשאן ידעו בעצם כי אין להם מה להפסיד. במידה שהיו מזמנים את טבס ונאסרי, גדולים הסיכויים שהם היו נכשלים מבלי יכולת לספק הסברים מניחים

 את הדעת ולחשוף את האווירה העכורה בחדר ההלבשה. כמובן שגם עכשיו אין לפסול שארגנטינה או צרפת יארזו מזוודות מוקדם מהצפוי, אבל המאמנים יכולים להסתכל במראה ולהגיד שהם הלכו עם האמת שלהם עד הסוף.

 

במקרה של ארגנטינה, אי אפשר להתעלם מהשאלה האם טבס בעצם קורבן של הרצון לרצות את מסי המסוכסך עמו. סביר להניח שזה לא המקרה, בארגנטינה דיווחו שרוב השחקנים תמכו בהחלטה להשאירו בבית. אבל אם על כף המאזניים עומד מסי מצד אחד וטבס מצד שני, מי המשוגע שיהמר על קרליטוס ויוותר על הפרעוש?

 

אז לא, סאבלה ודשאן לא פעלו מתוך פחדנות. ההיפך הוא נכון. ההחלטה האמיצה להשאיר בבית את טבס ונאסרי, בידיעה שהם מזמנים עליהם ביקורת עוד לפני שנבחרתם עלתה על כר הדשא בברזיל, ראויה להערכה. ואולי אולי, ב-13 ביולי, על הפודיום במרקאנה, אחד מהם גם יקבל את הפרס שמגיע לו.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים