הרב לאו: "לא לחכות כמו עם גלעד שליט"
הרבנים הראשיים לישראל ערכו בכותל המערבי עצרת תפילה לשלומם של שלושת הנערים שנחטפו. אחיו של אייל יפרח קרא פרק תהילים. הרב ישראל לאו בכיכר רבין בתל אביב: "אלה הילדים והמשפחות שלנו"
"לא נישבר לעולם". על רקע הניסיונות של כוחות הביטחון לאתר את מקום הימצאם של שלושת הנערים שנחטפו ביום חמישי בערב, נערכו הערב (יום א') שתי עצרות תפילה לשלומם. העצרת המרכזית התקיימה ברחבת הכותל המערבי, ועצרת נוספת התקיימה בכיכר רבין בתל אביב.
עם סיום העצרת בכותל פרצה מהומה בסמטה סמוכה. עשרות צעירים שיצאו מהתפילה התעמתו עם תושבים ערבים שמתגוררים באזור. הצדדים השליכו זה על זה כיסאות, ברזלים ואבנים, וכוחות משטרה נאלצו להתערב כדי להפריד בין הצדדים ולפזר את ההתגודדות.
- סיפורים נוספים - בפייסבוק שלנו
את רחבת הכותל בירושלים פקדו הערב כ-25 אלף איש, שנשאו תפילה להצלת גיל-עד שער, נפתלי פרנקל ואייל יפרח. את התפילה הובילו הרבנים הראשיים לישראל: הרב דוד לאו והרב יצחק יוסף. ירח טוקר, יוזם העצרת, אמר: "מדובר באירוע אחדות שלא היה כמותו, כל חלקי העם נושאים כאן תפילה". אסף יפרח, אחיו של אחד הנערים החטופים אייל יפרח, הגיע לעצרת בכותל וקרא פסוק אחר פסוק ודמעות בעיניו, את פרק התהילים "שיר המעלות, ממעמקים קראתיך ה'" והקהל חזר אחריו. לאחר מכן התחבק ממושכות עם הרב הראשי של צה"ל, הרב רפי פרץ. גם אביו של אייל נכח בעצרת התפילה.
הרב הראשי האשכנזי דוד לאו אמר למשתתפי העצרת בכותל המערבי: "אנו מוכיחים לאויבינו כי עם ישראל חי ולא נשבר לעולם. העם כולו הגיע לכאן לכותל כאיש אחד בלב אחד, מאוחד בתפילה לשלומם של החטופים שישובו במהרה לחיק משפחותיהם ועמם".
עצרת תפילה נוספת למען שחרור שלושת החטופים התקיימה בכיכר רבין בתל אביב. כ-250 בני אדם השתתפו בעצרת, שבה נטל חלק גם הרב הראשי של תל אביב, ישראל מאיר לאו, ואישי ציבור נוספים.
הרב לאו אמר בעצרת: "בשלושת הימים האחרונים הרגשנו שאלה הילדים שלנו, המשפחות שלנו. ריבונו של עולם, שלח מלאך שיאמר 'אל תשלח ידך אל הנער ואל תעש לו מאומה'. אין לנו הרבה מאוד מכנים משותפים בחברתנו השסועה, אבל אז מגיע סיפור כזה נורא והעם כולו לב אחד. לפעמים אנחנו נאלצים לחכות לטראומה כזו כדי להרגיש אחדות. ושבו בנים לגבולם. לא לחכות חלילה כמו שהיה אצל גלעד (שליט)", אמר הרב לאו.
אבי ולילי היו בין המשתתפים בעצרת בכיכר רבין. "באתי להזדהות ולהתפלל למען הנערים החטופים", אמר אבי. "זו תחושת אחדות הן מבחינת הרגש והן מבחינת העוצמה. אשתי דתייה ואני לא, אבל הגענו יחד והתפללנו מכל הלב. האחדות היא מה שעושה אותנו עם". אשתו לילי הוסיפה: "בזכות זה הילדים יחזרו הביתה".
השיחה למשטרה
מוקדם יותר הותר לפרסום כי אחד הנערים שנחטפו ביום חמישי באזור גוש עציון התקשר למשטרה שניות לאחר שעלה על רכב ואמר "נחטפנו".
הדיווח הראשוני התקבל במוקד 100 של המשטרה ביום חמישי בשעה 22:25. עדיין לא ברור מה היה טיב המידע שקיבלה המשטרה. ייתכן שהוא היה קטוע וחלקי. המשטרה לא דיווחה על כך לצה"ל ולשב"כ. רק
כשהגיע אחד האבות בסביבות השעה 3:00 לפנות בוקר הבינו במשטרה שאכן קיים חשד כבד לחטיפה - ואז החלו החיפושים של כל זרועות הביטחון.
בינתיים נמשכות הסריקות באזור חברון אחר שלושת הנערים. מאז שנודע לצה"ל על דבר האפשרות לחטיפה - באיחור של כמה שעות בשל הודעת המשטרה - פעלו רוב הכוחות בעיקר צפונית-מערבית לחברון. בכניסות וביציאות הדרומיות של העיר הגדולה ביהודה ושומרון הוצבו מחסומי ביקורת של חיילים.
מטרת הפעילות היא ליצור לחץ על האוכלוסייה המקומית ולמנוע תזוזה של החוליה שביצעה את החטיפה ובמקביל של הנחטפים. במחסומים שפרסו החיילים מתאפשרת תנועה של כלי רכב והולכי רגל פלסטיניים, אבל הדבר מתבצע רק לאחר ביקורת של הנוסעים ושל כלי הרכב.
בצה"ל אומרים כי המטרה היא לא לפגוע באוכלוסייה הפלסטינית ולאפשר את המשך קיום מרקם החיים, וכי כל פעילות מסוג זה מתקבלת בהתאם להערכת מצב שנערכת אחת לכמה שעות. בצבא נערכים לגל מעצרים נוסף גם בלילה הקרוב, מתוך כוונה להגיע למעגלים הקרובים יותר של חוליית חמאס שעומדת מאחורי החטיפה.