שתף קטע נבחר
 

רטרו על המגרש / טור אישי

הולנד, מקסיקו וקוסטה ריקה הרוויחו מכך שחזרו לשיטה הישנה-חדשה של שלושה שחקני הגנה, הנובעת קודם כל מהצורך ההגנתי מול יריבות עדיפות

ההצגה של הולנד מול ספרד משכה את תשומת ליבי לא רק בשל היכולת המצוינת, אלא בעיקר בגלל השיטה בה שיחק לואיס ואן חאל – שלושה שחקנים בהגנה. שיטה שניתן לקרוא לה ישנה-חדשה, מאחר שכבר לפני הרבה שנים ראינו אותה בפעולה, בעיקר בליגה האיטלקית.

 

חגיגת מונדיאל ב-ynet ספורט:

 

שלוש נבחרות עברו לשחק עם שלישיית הגנה - הולנד, מקסיקו וקוסטה ריקה - וגם חגגו שלוש נקודות ראשונות בטורניר. המכנה המשותף הוא העובדה שהבחירה בשיטה הזו נובעת בראש ובראשונה מהצורך ההגנתי. אני השתמשתי בשיטה הזו בקדנציה השנייה שלי בנבחרת ישראל, כאשר התכוננתי למשחקים מול יריבות עדיפות שהחזיקו יותר בכדור.

 

הולנד חוגגת. השיטה הצליחה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הולנד חוגגת. השיטה הצליחה(צילום: AFP)

 

לשיטה הזו יש הרבה יתרונות וקשה מאוד לשחק נגדה, אבל היא מחייבת בחירת שחקנים שמתאימים לדרישות שלה: מגינים תוקפים וקשרים שמסוגלים להחליף מקומות ולרדת לשחק מאחורי החלוץ. וזה בדיוק מה שראינו מהולנד – ששיחררה את בלינד באגף שמאל ואת ינמאט באגף ימין כדי להוסיף כוח להתקפות. חשוב לציין שוואן חאל נערך לכך שהספרדים יחזיקו בכדור רוב הזמן, וכך יוכלו היתרונות שבשיטה לבוא לידי ביטוי.

 

ומה תגידו על מקסיקו, שלא הרשימה במשחקי ההכנה, אבל המאמן שלה, מיגל הררה, דבק בשיטה והמשיך עם שלושה שחקני הגנה. הסבלנות השתלמה מול קמרון, שהגיעה כפייבוריטית לפחות על הנייר, אבל נכנעה למשחק מצוין של מקסיקו, שנהנתה מתנועה בלתי־פוסקת של החלוצים דוס סנטוס ופראלטה ומתמיכה של הקשרים הררה וגווארדאדו.

 

מקסיקו. משחק מצוין (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מקסיקו. משחק מצוין(צילום: AFP)

 

גם מקסיקו, גם הולנד וגם קוסטה ריקה תומכות במגנים ללא הרף. קוסטה ריקה הייתה עדיפה באופן ברור מאורוגוואי, והוכיחה את יעילות השיטה הישנה־חדשה עבור נבחרת נחותה שמגיעה לעימות מול נבחרת איכותית יותר. קוסטה ריקה הניעה כדור בסבלנות, שניים מארבעת הקשרים עברו לשחק מתחת לחלוץ – ולאורוגוואי לא הייתה תשובה.

 

אני לא זוכר מונדיאל שבו כל כך הרבה נבחרות שיחקו בשיטה חדשה. האם זה מבשר על בוא האביב? אני מניח שנבחרות ישתמשו בשיטה הזו, אבל לא בטוח כמה, בגלל המגבלות שלה והצורך בשחקנים מתאימים. כשאימנתי את נבחרת ישראל עקבתי אחרי שתי נבחרות במונדיאל 2002 – דרום־קוריאה של הידינק וברזיל של סקולארי – ששיחקו בשיטה הזו. חשבתי שהיא תתאים לישראל, שרוב הזמן התמודדה עם יריבות עדיפות.

 

קוסטה ריקה. לאורוגוואי לא הייתה תשובה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קוסטה ריקה. לאורוגוואי לא הייתה תשובה(צילום: AFP)

 

השורה התחתונה: בשנים האחרונות רוב המאמנים, ואני מודה שגם אני, מעדיפים קו הגנה של ארבעה שחקנים. אבל כמו שהוכח כבר יותר מפעם אחת – בכדורגל מנצח מי שקורא נכון יותר את המגרש. ולפעמים, אין ברירה אלא לפתוח קצת את הראש.

 

צפו: אוהדים ישראלים של ארגנטינה

צפו: אוהדים ישראלים של ארגנטינה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ynet ספורט ברשתות החברתיות:

צפו: הטניסאי רוג'ר פדרר לא שם לב שניצח

כריסטיאנו רונאלדו עושה חיים באימון פורטוגל. צפו

צפו: בן 87 מלהטט עם הכדור

צפו בשופט שריסס את השחקנים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים