עוד גל שמועות שקריות: "מרושע ופוצע לב"
בווטסאפ וברשתות שוב נפוצו שמועות לא מבוססות על מצב החטופים. דובר צה"ל: "על הציבור לנהוג באחריות". אמו של אייל יפרח: "חבק חזק-חזק את גיל-עד ונפתלי. הלב שלנו קרוע". מיהם אנשי המילואים שצמודים למשפחות מסביב לשעון?
שוב שמועות לא נכונות בנוגע למצב החטופים מופצות ברשתות חברתיות ובאפליקציית ווטסאפ. דובר היישוב טלמון, רביד שרון, נאלץ היום (ב') להכחיש שמועות שלפיהן נודע כי שלושת החטופים נורו על-ידי שוביהם. "שוב מתרוצצות שמועות נוראיות שיש בהן לפצוע כל לב. הן הגיעו גם לפה, לבית משפחת שער, אבל כבר למדנו מה ערכן של שמועות ברשתות. ערכתי בדיקות ולדברים הללו אין בסיס של עובדות". ביום שישי האחרון הופץ מסר מפוברק נוסף.
העדכונים האחרונים על החטיפה:
לראשונה אחרי חודשים: נתניהו ואבו מאזן שוחחו
נעצר יו"ר הפרלמנט מחמאס. הרמטכ"ל: בדרך למערכה משמעותית חנין זועבי נגד הנער ממשפחתה שהזדהה עם החטופים המפכ"ל המעופף והשאלות הקשות למשטרה
"העובדה שעם ישראל כולו כואב ומתחשב היא מדהימה, אך בעולם יש גם אנשים מרושעים והמעשים האלה נמשכים", אמר שרון ל-ynet. "המשפחה יודעת מה חשיבותן של אותן רשתות, שלא ראוי להסתמך עליהן, אבל זה נמצא אצל כל אחד ורץ במהירות". גם בדובר צה"ל הבהירו כי גל השמועות "אינו מבוסס ואינו אחראי. המידע המהימן והמבוסס היחיד הוא זה שיוצא מדובר צה"ל ובקולו. אנו קוראים לציבור לנהוג באחריות ולא לקחת חלק בקידום שמועות בלתי מבוססות".
בהודעה שהופצה, שיוחסה לכאורה לכתבים, נטען כי שלושת הנערים נרצחו מיד לאחר חטיפתם על-ידי שני מחבלים. "החטופים נלחמו עם הערבים מיד לאחר החטיפה ולפיכך נורו באופן מיידי מתת-מקלע שהיה ברשותם", נטען בהודעה השקרית. במסר נטען עוד כי שני המחבלים נעצרו בפעילות הלילה בחברון וכי כעת פועלים לאתר את גופות הנערים. "זו הסיבה ,אגב, שצה"ל נכנס אתמול בלי לפחד לירות בתוך בתי הערבים כאשר ידעו כבר כי לא יוכלו בטעות לפגוע בנערים".
ידיד משפחת שער, רני שגיא, סיפר כי קרוביו של גיל-עד מקפידים ש"לא להאזין לשמועות אלא רק לגורמים רשמיים". הוא הוסיף: "אנחנו מכירים את ההורים כאנשים רגילים ופה גילינו אצלם אישיות בלתי רגילה. אופיר ובת גלים, יש להם יסודות נפשיים מהותיים של אמון, הכלה ואמפתיה. באירוע כזה תמיד אפשר למצוא עוקצנות ועצבנות, אך לא כאן. הם שקולים, דואגים מאוד, ומקבלים המון כוח ממבקרים רבים".
נציגי הצבא לא עוזבים את בית המשפחה
זמן קצר קודם לכן יצאה אמו של אייל יפרח, איריס, לשוחח לראשונה עם העיתונאים שהתאספו מחוץ לבית בעיר אלעד. "אייל, אנחנו אוהבים אותך, עם ישראל מחבק אותך", אמרה. "תחבק חזק-חזק את גיל-עד ונפתלי. הלב שלנו קרוע". האם והאב אורי מסרו תודה לעם ישראל על התפילות, התמיכה והאחדות. "אנחנו מאמינים שתחזרו הביתה בריאים ושלמים, רוצים לחבק אתכם", הוסיפו.
למשפחת יפרח מאלעד נוספו בימים האחרונים שני בני בית: הם מלווים את קרוביו של הנער הנעדר אייל 24 שעות ביממה, ישנים בבית על מיטות שדה, אוכלים ומתקלחים שם, ולא עוזבים את המשפחה לרגע. השניים, קצינה במיל' ואיש צבא נוסף בלבוש אזרחי, מעדכנים את בני המשפחה בהתפתחויות האחרונות, נמצאים לצדם בעת שמגיעים מבקרים ובעיקר מסבירים לבני המשפחה מה מותר להם לספר לאחרים ומה אסור.
השניים הם נציגי יחידה צבאית שעוסקת במשא ומתן. "מדובר בשני אנשים מדהימים, שכל הזמן צמודים למשפחה ומלווים אותם בימים הקשים שעוברים עליה", סיפר גורם המקורב למשפחת יפרח. בבית עצמו מנסים לשמור על השגרה חרף האווירה הקשה, ובהמלצת הפסיכולוגים שגם כן מלווים את המשפחה, שלחו הבוקר את רוב הילדים למוסדות החינוך שבהם הם לומדים. גורם המקורב למשפחה סיפר עוד כי ההורים קמו הבוקר "רגועים יותר והחלו להפנים את המצב".
"השאלות צריכות להישאל בזמן הנכון, לא עכשיו"
במשפחת פרנקל מנוף איילון התייחסו הבוקר לביקורת על התנהלות המשטרה, והדגישו כי לכל דבר יש זמן ומקום. "אנחנו נמצאים בעיצומו של האירוע, ומה שמעסיק אותנו זה לראות את שלושת הילדים שלנו בבית", אמר דודו של נפתלי, ישי. "ודאי שיש שאלות, אבל הן צריכות להישאל בזמן הנכון, וזה לא הזמן הנכון".
"זה קשה, זה מטריף הייתי אומר", אמר בניסיון לתאר את האווירה בבית. "אנחנו אופטימיים וממשיכים להאמין ולקוות". לדבריו, "הביקורים מאוד-מאוד מחזקים אותנו. יש הרבה מאוד אנשים מכל שדרות הציבור, זה מאוד-מאוד עוזר לנו. זה פשע שכואב באמת לכולם, לכל העם שלנו".
בין המבקרים שהגיעו לבית משפחת שער בטלמון, היו גם חברים של גיל-עד מהישיבה התיכונית "מקור חיים", שהגיעו לחזק את ידיהם של הוריו. "הם הגיעו אתמול ולמדו פה כל הלילה", העיד אחד מחבריו של הנער החטוף. לדבריו, "המשפחה עטופה בחברים, בני היישוב ומחוצה לו. היא נמצאת בחוסר ודאות
וזו לא שעה קלה עבורם, אבל הם מתחזקים מהידיעה שכל הארץ מתפללת לשלומה ולשלום גיל-עד".
בישיבה עצמה בכפר עציון, שבה לומדים פרנקל ושער, משתדלים לשמור עד כמה שניתן על שגרת הלימודים וההכנה לבגרויות, אולם מודים כי הדבר לא פשוט כלל. "התחושות קשות אבל אנחנו משתדלים כמה שיותר לדבוק בשגרה", הסביר מדריך בישיבה. "אנחנו מאמינים שזו הדרך הטובה ביותר להתמודד כרגע, לצד כמובן נגיעה בנושא הרגיש".
תלמידי הישיבה והסגל משתדלים שלא להתראיין לכלי התקשורת השונים, עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות ומקווים לשובם במהרה של חבריהם. "אנחנו משתדלים כמה שיותר להתנהל בשגרה", הוסיף תלמיד בשכבתם של שני הנערים, "אבל כמובן שזה לא פשוט, החברים לא יוצאים מן הראש וכולנו דרוכים".