שתף קטע נבחר

יו"ר איגוד המזון: "יורדים לחיי היצרנים בהגזמה"

מנכ"ל החברה המרכזית (קוקה קולה וטרה) איציק תמיר, אמר בכנס ענף המזון כי "הממשלה הסיטה בתחכום רב את המחאה ליצרני המזון. וגרמה לנזק בחוסר אחריות". עוד אמר כי יש להקים ועדה משותפת ליצרנים, לקמעונאים ולממשלה. נשיא התאחדות התעשיינים: "המחאה נכשלה כשכמה חמומי מוח מבין מנהיגיה החרימו מוצרים ישראלים"

"הירידה לחיי יצרני המזון מאוד מוגזמת ולא מוצדקת וגורמת נזק רב ולכן אנחנו חושבים להקים ועדה משותפת ליצרנים, לקמעונאים ולממשלה". כך אמר הבוקר (ב') ל-ynet יצחק (איציק) תמיר, מנכ"ל החברה המרכזית לייצור משקאות קלים ויו"ר איגוד תעשיות המזון. תמיר דיבר היום בכנס השנתי ה-13 של ענף המזון, "מזון בעידן החדש".

 

מנכ"ל קוקה קולה: "המונופולים לא פושעים"

בנט: "נסיר חסמים שגורמים לעליית מחירים"

אלו משקאות הישראלים קונים פחות?

 

כבר הקימו משהו דומה בשביל חוק המזון.

 

תמיר: "זה לא היה רציני ולא לאורך זמן. המטרה היא להעביר מסר של אחריות, שכל הגורמים שקשורים לתעשיית המזון ישבו יחד. כי יש חשיבות אסטרטגית לתעשיית המזון. אי אפשר להחליף אותה בייצור בסין או בירדן. אנחנו לא יכולים להיות מדינה שתלוייה במזון מחו"ל.

 

"הממשלה הסיטה את המחאה ליצרני המזון"

בהמשך דבריו אמר תמיר, כי "אנחנו לא אטומים לדרישות מאיתנו. למרות שמנסים להטיל עלינו את האשמה על יוקר המחייה. זו לא בעיה של תעשיית המזון. ליוקר המחיה אחראים גם הדיור, המסים. וגם ליוקר המזון בארץ יש פנים ושותפים רבים. לכן אני פונה ליצרני וקמעונאי המזון ולממשלת ישראל להפסיק להטיח האשמות אחד בשני ולהקים גוף משותף של אנשי מקצוע של אנשים שמכירים את הבעיות האמיתיות, שיבדקו את שרשרת האספקה ויחפשו מקומות בהם אפשר לחסוך ולייעל ולחפש את הכסף שזרוק על הרצפה לאסוף אותו ובכך להועיל להורדת המחירים ולעזור לצרכן".

 

אולי תרוויחו פחות בחזירות ואז ירדו מכם?

 

"זו המדינה שמכריחה אותנו לעבוד בחוסר יעילות. בגלל הרגולציה והמיסוי והצרכן משלם את המחיר".

 

המסים בסופו של דבר מגיעים לצרכן, אבל רווחי החברות - לא.

 

"המסים רק מכבידים על הצרכן. למעלה מ-50% ממחיר של מוצר - מגיע למדינה. צריך ממשלה שמקילה על התעשייה. לא כזאת שמחוקקת חוקים חדשים ותקנות חדשות ללא הצדקה.

 

"מייד לאחר מחאת הקוטג', המחירים ירדו. 3 חודשים אחרי זה הגיע גל התייקרויות של מים וארנונה וחשמל. בסוף המחירים עלו. מה חושב הצרכן? שעשקו אותו. הממשלה הסיטה בתחכום רב את המחאה ליצרני המזון. ובזה גרמו אנשיה לנזק אדיר, בחוסר אחריות".

 

ייבוא יוריד מחירים?

 

"ייבוא לא יוריד את המחירים. יש ייבוא כל הזמן וכמעט אין מוצר מזון בישראל שאין לו תחליף ייבוא. לכל המוצרים, למעט מוצרי חלב מסוימים".

 

אז מה כן יוריד מחירים?

 

"תחרות בתוך המדינה. לעודד מפעלים בינוניים וקטנים. ייבוא רק יהרוס את התעשייה".

 

אתה, קוקה קולה וטרה, אתה תעזור לקטנים ולבינוניים?

 

"אני כיו"ר תעשיות המזון. יש לי אחריות. אין לי בעיה שתהיה העדפה מתוקנת בתוך המדינה ולא נייבא אבטלה מחו"ל. תחרות זה אינטרס מובהק של היצרנים הקטנים ולא ייבוא".

 

זה כי אתם מנצחים בתחרות.

 

"אין לי בעיה שתהיה העדפה מתקנת ליצרנים קטנים".

 

מה אתה אומר על הירידה בצריכת המשקאות?

 

"אין ירידה. יש סטגנציה, עם ירידה קטנה במשקאות. אני 30 שנה בתעשייה ויודע שזה קורה אחת לשנה-שנתיים. אולי יש ירידה אבל עדיין מאוד מוקדם לומר שיש ירידה".

 

"חמומי מוח החרימו מוצרים"

נשיא התאחדות התעשיינים צביקה אורן אמר בכנס: "המחאה נכשלה ביום שכמה חמומי מוח מבין מנהיגי המחאה נקטו בצעד לא הגון להחרים מוצרים ישראלים. זה לא צודק. כי יש פה אנשים שזה מפעל החיים שלהם. אם ניצור אווירה כזאת עויינת, אנשים יקימו את המפעלים שלהם בחו"ל, לא יהיו מקומות עבודה, לא יהיו מסים והכלכלה והדולר ייחלשו.

 

"החרם הזה גם גרם למשהו חמור בהרבה. הממשלה זיהתה מיד את האופציה להסיט את האש לכיוון אחר. פתאום המדינה לא אחראית לתושבים שלה, אלא תעשיית המזון. כל שר וכל פקיד הרים את דגל יוקר המחיה וחיפש מה להגיד בעניין יוקר המחיה כדי להראות שהוא עושה משהו בנידון.

 

"החלה רגולציה משוגעת. שר הכלכלה - מה אתה מצפה ברפורמה במכון התקנים? בהורדת מכסים על ייבוא? בדקת את תוצאות הרגולציה שלך? זה לא משנה. ברגע שקיבל את הפרסום בעיתון משימתו הסתיימה ואנחנו נשארים עם התוצאות.

 

"לא ניתן יותר שיגבו מאיתנו ארנונה רטרואקטיבית, שיורידו את מחיר המים לצרכן הפרטי ויעלו לנו. אנחנו יכולים להעלות את המשכורות של העובדים אם הפיריון יגדל. 40% משל העובד בארה"ב ובאירופה. זה טוב לילדים שלנו שיהיה בארץ גם חינוך מקצועי. לא כולם רוצים להיות עורכי-דין.

 

"הממשלה מדברת על ייבוא אבל אין לזה שום תועלת. היא לא מדברת על מקומות עבודה ולצרכן הרבה יותר חשוב מקום העבודה מאשר שהקוטג' יעלה עוד שקל. אנחנו ב-2014 נשנה את הסביבה העסקית בישראל".

 

איציק אלרוב מייסד תנועת "הצרכנים" וממובילי המאבק ביוקר המחיה אמר כי "מיליון בתי האב שהשתתפו במחאה כנגד יוקר המחיה וצמצמו את הקניות שלהם הם אינם חמומי מוח, אלא צרכנים שקולים ואחראים שנמאס להם לשלם על מוצרי הקניות שלהם תוספת מס מונופולים. מונופולים שלעיתים רבות מנצלים את חוסר התחרות והריכוזיות המרובה בשוק המזון הישראלי ומייקרים את המחירים ללא כל הצדקה.

 

"במקום שברוני תעשיית המזון יתכנסו בתוך עצמם, יערכו חשבון נפש נוקב ויתקנו את הדרוש תיקון - הם מעדיפים להמשיך לגלגל עיניים ולהשליך את האחריות והאשמה לכל עבר. חבל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
יצחק (איציק) תמיר, מנכ"ל החברה המרכזית לייצור משקאות קלים ויו"ר איגוד תעשיות
מומלצים