שקשוסינייה: שקשוקה עם בשר
רפי אהרונוביץ' מגיש: סוג של ארוחת בשרית שאפשר לאכול גם בבוקר ומשהו שהוא בין סינייה לשקשוקה. מטגנים במחבת בשר טחון ונקניקיות, מוסיפים ירקות ומעל לכל יוצקים ביצים. טעים
שקשוסינייה - שקשוקה עם בשר
סוג של ארוחת בשרית שאפשר לאכול גם בבוקר ומשהו שהוא בין סינייה לשקשוקה. מטגנים במחבת בשר טחון ונקניקיות, מוסיפים ירקות ומעל לכל יוצקים ביצים. טעים.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- בשר ובירה מול המסך: 5 ברי אוכל למונדיאל
- הר קרמל: מכינים סוכריות טופי
- כל כדור - זלטאן: שבדיה, סיפור טעים
המרכיבים ל-6 סועדים:
900 גרם בשר בקר טחון גס ( לא רזה במיוחד)
300 גרם נקניקיות צ'וריסו או מרגז מפוררות
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
4 ראשי ארטישוק, מהסוג שמגיע מוכן כבוש בשמן, כל אחד חתוך לרבעים לאורך
6 ביצים
אופן ההכנה:
- מחממים במחבת גדולה או סוטז שניתן להכניס לתנור שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים בשר ואת הנקניקיות המפוררות, מתבלים באגוז מוסקט, פלפל ומלח ומטגנים עד שהבשר ישנה את צבעו.
- משטחים יפה את הבשר במחבת ומפזרים מעל פלפל אדום. מסדרים מעל את רבעי הארטישוק, מוסיפים מעט שמן זית ופותחים מעל את הביצים. מוסיפים מלח ופלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות, עד שהחלבון לקרש והחלמון ישאר נוזלי מעט. מגישים עם חרדל ומלפפון חמוץ.
לאתר של רפי אהרונוביץ' , מייסטר בשר ובעל הטור מר בשר
צרפו לה שקשוסינייה. ארוחת בוקר
צילום: ירון ברנר
מומלצים