העמק: בן 20 שאף צמח מרפא וכמעט נחנק למוות
הצעיר, שסבל מהתקררות ומסינוסיטיס, חשב שמי הצמח יסייעו לו להתגבר על מחלתו, אלא שמצבו החמיר והוא הגיע לבית החולים עם בצקת בדרכי הנשימה שהובילה לקוצר נשימה ולתחושת חנק. ד"ר לי גולדשטיין, מבי"ח "העמק: "הצמח עלול להיות מסוכן"
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
הצעיר, תושב הצפון, סבל מהתקררות ומסינוסיטיס. הוא סבר שמי הצמח יסייעו לו להתגבר על התסמינים המעיקים, אלא שמצבו דווקא החמיר משמעותית. לאחר השאיפה, הוא פיתח בצקת בדרכי הנשימה שהובילה לקוצר נשימה ולתחושת חנק, עד כדי סכנת חיים. מדובר בצמח שנמצא בשימוש תדיר בקרב האוכלוסיה הערבית, אבל בדרך כלל נוהגים למהול את המים.
עוד חדשות בריאות
תלמידים פיתחו אפליקציה שתסייע לבעלי מוגבלויות
תרופת על: מורידה כולסטרול ולחץ דם בכדור אחדמאיר: בן 17 במצב פסיכוטי לאחר שימוש בנייס גאי
"מכיוון שהשימוש בצמח עוררה אצל המטופל תגובה אלרגית חריפה ומסכנת חיים, התחלנו מייד לטפל בו עם סטרואידים ותרופות נוגדות אלרגיה בטיפול בווריד ובאינהלציות והוא אושפז לצורך השגחה צמודה וטיפול עד שהיינו בטוחים שהטיפול מסייע להפחית את הבצקת הקשה שהוא פיתח בדרכי הנשימה", אמר ד"ר דרור אשכנזי, רופא בכיר במחלקת אף אוזן וגרון בבית החולים.
"ברפואה העממית קיימת אמונה כי שורשי הצמח והמים שבתוך הפרי יעילים למחלות של דלקת וכנוגדי כאבים, אולם בספרות הרפואית קיימים דיווחים על תגובות אלרגיות קשות וכן על תופעות קשות אחרות כגון אי ספיקת כליות ולב ותופעות נוירולוגיות כתוצאה משימוש במי הפרי, כאשר לא מוהלים ומדללים את המים שבפרי.
"הטיפול במקרה כזה דורש התערבות מיידית, טיפול בתרופות נוגדות אלרגיה והשגחה צמודה כדי לוודא שהבצקת בדרכי הנשימה פוחתת", הוסיפה ד"ר לי גולדשטיין, מנהלת היחידה לפרמקולוגיה קלינית ב"העמק".
בבית חולים העמק טיפלו בצעיר באמצעות תרופות נוגדות אלרגיה, מצבו השתפר והוא שוחרר אתמול לביתו.