שתף קטע נבחר
 

התרופה שמאריכה את חיי חולי סרטן הריאות

פריצת דרך אופטימית: חברת "בורינגר אינגלהיים" הציגה נתונים חדשים שמראים כי הטיפול בתרופה אפאטיניב האריך את חייהם של חולי סרטן ריאות הנושאים מוטציה מסוג EGFR, ומפחית את הסיכון למוות בכ-19%. מדי שנה מתים מסרטן ריאות 1.2 מיליון איש ברחבי העולם

זו יכולה להיות פריצת הדרך שחולי סרטן ריאות ציפו לה: נתונים חדשים הראו לראשונה כי התרופה אפאטיניב מאריכה את תוחלת החיים של חולי סרטן ריאות בשנה, ומפחיתה את סיכון התמותה בעשרות אחוזים.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

הנתונים האופטימיים הוצגו בכנס האונקולוגי ASCO שנערך לאחרונה בשיקגו. לדברי החוקרים בחברת בורינגר אינגלהיים (BI), יצרנית התרופה, שימוש בתרופה מביא לשליטה טובה יותר בתסמיני סרטן הריאות, ולפחות תופעות לוואי בהשוואה לכימותרפיה סטנדרטית.

 

"שילוב של אפאטיניב יחד עם כימותרפיה, עיכב את צמיחת הגידול הסרטני ב- 5.6 חודשים בממוצע, לעומת 2.8 חודשים בקרב אלה שטופלו בכימותרפיה בלבד", הם מסבירים.

 

התמודדות סרטן ריאות

סרטן ריאות: האתגרים והחידושים בטיפול

בלי לעשן: ספיר חלתה בסרטן ריאות בגיל 19

מחקר: 20% מחולי סרטן הריאות - לא-מעשנים

 

מפחיתה את הסיכון למוות ב-19%

החוקרים הציגו במהלך הכנס ממצאי שני מחקרים. מחקר אחד הראה כי התרופה מאריכה את חייהם של חולי סרטן ריאות הנושאים מוטציה מסוג EGFR ב-13 חודשים. המחקר השני, הראה תוצאות אפילו טובות יותר והראה כי התרופה מאריכה את חיי החולים בחודש נוסף.

 

החברה הציגה נתונים נוספים לפיהם הטיפול באפאטיניב מפחית את הסיכון למוות בכ-19% אצל חולי סרטן ריאות מסוג NSCLC בעלי מוטציות EGFR. חולים אלה חיו מספר חודשים יותר, כאשר טופלו באפאטיניב בשלב ראשון, ולא בכימותרפיה.

    

"אנו שמחים להציג נתונים מהמחקרים השונים שאנו מבצעים בתחום האונקולוגיה בקרב חולי סרטן", אמר פרופ' קלאוס דוגי, המנהל הרפואי הראשי של BI העולמית, "בורינגר אינגלהיים שמה לעצמה כמטרה לפתח אפשרויות טיפוליות חדשות, שעשויות בסופו של דבר להרחיב את פתרונות הטיפול לחולים. אנו שמחים במיוחד להציג נתונים ממחקרים התורמים בצורה משמעותית למשך זמן ההישרדות של חולי סרטן ריאות עם מוטציית EGFR.

 

"המחקר החדש בדק את השפעת התרופה מול הכימותרפיה המקובלת כיום למחלה זו", אומרת ל-ynet ד"ר מיה גוטפריד, מנהלת המכון האונקולוגי במרכז הרפואי מאיר בכפר סבא, "תוצאות המחקר הראו שההישרדות של החולים שנטלו את התרופה היתה ארוכה יותר מול אלו שטופלו בכימותרפיה. קבוצת החולים שטופלה בתרופה ואחוזי ההישרדות שלה היו הגבוהים ביותר היתה זו עם מוטציה מסוימת. ההישרדות של חולים אלו, על-פי תוצאות המחקר החדש, היתה ארוכה יותר משמעותית, ואלו החדשות הטובות. אתה מדבר כאן על סרטן ריאות מפושט, שהוא גורם התמותה המוביל בקרב כל מחלות הסרטן".

 

- כרגע מדובר רק בהארכת חיים ולא בריפוי בכל מה שקשור לסרטן הריאות, האם בעתיד הקרוב אפשר יהיה לדבר גם על ריפוי?

 

"עדיין לא ברור מדוע חולים עם מוטציה, בשלב מסוים מפסיקים להגיב לתרופה מסוימת. יכול להיות שבעתיד נצטרך לעשות שילוב של טיפולים שונים שיאפשרו להגיע לתוצאות טובות יותר. על זה עובדים כרגע מספר מחקרים קליניים פעילים".

 

1.2 מיליון מתים מדי שנה

סרטן ריאות הוא אחד מגורמי התמותה הראשיים בעולם. מידי שנה מתים מהמחלה 1.2 מיליון איש ברחבי העולם. בישראל מאובחנים בכל שנה כאלפיים חולים חדשים, רובם המוחלט מעשנים או עישנו בעבר. המודעות ההולכת וגוברת לנזקי העישון, הביאה לירידה בשיעור התחלואה והתמותה מהמחלה כיום בהשוואה לשנות השמונים.

 

סרטן ריאות מסוג תאים לא קטנים ( באנגלית Non Small Cell Lung Cancer או בקיצור NSCLC) ) הוא הסוג הנפוץ ביותר של סרטן ריאות, ומהווה 85% מכלל המקרים. תאי סרטן ריאה ניתנים לאפיון מדויק אף יותר באמצעות בחינת ההרכב הגנטי של תאי הסרטן.

  

בבדיקה כזאת ניתן לעתים למצוא קולטנים עם מוטציה הגורמת לתאים להתנהג באופן חריג, כאשר אחד מהקולטנים הללו נקרא EGFR. מוטציה ב- EGFR נמצאת אצל כ-15-20 אחוזים מחולי סרטן ריאות מסוג NSCLC ומהווה בשנים האחרונות מטרה לטיפולים ממוקדים.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
התרופה שנותנת סיכוי לחולי סרטן הריאות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים