בדיקה: למה לא ניסו לאתר השיחה מהנער?
מערכת "מצפן" יכולה לאתר את בעל הטלפון בשיחות חשודות. קצין בכיר במשטרה: "יכלו לבדוק עם המשפחה של בעל הטלפון אם הכל בסדר"
ועדת הבדיקה החוקרת את המחדל בטיפול בקריאה הטלפונית מצד אחד הנערים החטופים במוקד 100 החלה את עבודתה. אחד הנושאים הראשונים שייבדקו הוא מדוע לא הופעלה מערכת "מצפן", שנועדה לשימוש כשמתקבלות שיחות חשודות.
עוד בחדשות:
הירי לדרום נמשך, צה"ל תקף ברצועת עזה
אסירים ביטחוניים רקמו תוכניות חטיפה בכלא
כך נראים החיים בחברון בזמן מבצע
אחד הנערים התקשר למשטרה ולחש "חטפו אותי". למרות זאת, במשטרה לא פעלו והסריקות החלו רק לאחר שאביו של אחד מהנערים הגיש תלונה במשטרה על היעדרותו.
על-פי הנוהל, יוצרים קשר עם הכתובת שעליה רשום הטלפון הסלולרי שממנו נערכה שיחת המצוקה. למשטרה יש מערכת שיודעת לזהות מספרי טלפונים גם אם השיחה בוצעה מטלפון חסוי. המערכת נותנת לשוטרים במוקד אפשרות לראות מי בעל הטלפון ומי אנשי הקשר שלו. "מילא שלא הבינו במוקד את השיחה והעבירו את תוכנה הלאה", אמר קצין בכיר במשטרה. "אבל לכל הפחות יכלו לבדוק עם המשפחה של בעל הטלפון אם הכל בסדר".
המפכ"ל יוחנן דנינו הורה על הקמת צוות לבדיקת התנהלות המשטרה בשלבים הראשונים של החטיפה. בראש הצוות עומד
ראש חטיבת השיטור באגף המבצעים, תת ניצב משה ברקת. על פי המשטרה, המסקנות וההמלצות יוגשו בימים הקרובים.
השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' הודה ביום רביעי שהביקורת נגד המשטרה מוצדקת אך ציין: "יש לזכור שאני גם אמרתי שצריך לבדוק את הדברים ולהפיק את הלקחים. אני שמעתי את הקלטת, אני אומר שזה קשה מאוד להבין אותה. אבל הקלטת הזו באחד הימים תובא לידיעת הציבור. אם היו תקלות, אני הבנתי שהמפכ"ל מינה צוות בדיקה. מקווה שיסיקו מסקנות".