שיא במספר הפליטים מאז מלחמת העולם ה-2
נתון כזה לא נראה ב-70 השנה האחרונות: לפי דו"ח האו"ם ליום הפליט הבינלאומי, מספר האנשים שנעקרו מבתיהם בעולם עומד על 51.2 מיליון, וזה עוד בלי לספור את עיראק. המוקדים: סוריה, מרכז אפריקה ודרום סודן
עוד חדשות מהעולם:
לבנון: הרוגים בפיגוע שביצע מחבל מתאבד
רצחה את בעלה כשהייתה בת 17 - ונידונה למוות
לפי נתוני סוכנות האו"ם לפליטים, נכון לסוף השנה שעברה 51.2 מיליון בני אדם נעקרו מבתיהם כתוצאה מסכסוכים שונים - מספר חסר תקדים ב-70 השנה האחרונות. לשם השוואה, בסוף 2012 עמד מספר הפליטים ברחבי העולם על 45.2 מיליון איש. "העולם הראה כי הוא מוגבל ביכולתו למנוע סכסוכים ולמצוא פתרון לעקורים", ציין הנציב העליון של האו"ם, אנטוניו גואטרס.
הזינוק המשמעותי במספר הפליטים נובע בעיקר ממלחמת האזרחים המתמשכת בסוריה, שבעקבותיה נמלטו מהמדינה 2.5 מיליון איש ועוד 6.5 מיליון נאלצו לנדוד בתחומי סוריה. לצד זאת, גם הסכסוכים ברפובליקת מרכז אפריקה ובדרום סודן "תורמים את חלקם", בהסתמך על נתונים שנאספו מארגונים רשמיים, מגופים לא ממשלתיים וממקורות האו"ם.
מחלוקה לפי לאומים עולה כי רוב הפליטים הינם אפגנים, סורים וסומלים, ומבין כלל העקורים, 16.7 מיליון איש נאלצו לחפש מקלט במדינות השכנות לארצם. לפי האו"ם, המדינות שמארחות הכי הרבה פליטים הן פקיסטן, איראן ולבנון. בארגון ציינו כי זו האחרונה מושפעת במיוחד מהמשבר בסוריה והוא אף מאיים על היציבות הפנימית בה. מאז תחילת ההתקוממות נגד משטר אסד במרס 2011, הגיעו ללבנון יותר ממיליון סורים, לפי נתונים רשמיים, ועתה הם מהווים כמעט רבע מהאוכלוסייה.
הנתונים שפורסמו עוד לא לוקחים בחשבון את המשבר האחרון שפרץ בעיראק, גם השתלטו איסלאמיסטים על ערים ברחבי המדינה. האו"ם פרסם בנפרד נתונים שמתייחסים לעיראק ומהם עלה כי יותר ממיליון בני אדם נסו מבתיהם כתוצאה מפעולות החמושים הקשורים לאל-קאעידה. בסוכנות הפליטים ציינו כי רבות מהמשפחות נמלטו רק עם הבגדים שלגופם ועל כן הם זקוקים לסיוע הומניטרי רב. הם גם הזהירו כי מספרם רק צפוי להמשיך ולעלות, נוכח העובדה שסופו של המשבר לא נראה באופק.