זינוק חד במספר העולים מצרפת ואוקראינה
מאז תחילת השנה הגיעו לארץ 7,900 עולים. על פי נתוני הסוכנות היהודית יש עלייה של 289% במספר העולים מצרפת לעומת השנה שעברה, ושל 132% במספר העולים מאוקראינה
אנו באנו ארצה: על פי נתוני הסוכנות היהודית, בחמשת החודשים הראשונים של שנת 2014 עלו לישראל כ-2,250 איש מצרפת, לעומת כ-580 עולים בתקופה המקבילה אשתקד. מדובר בגידול דרמטי של 289%. זינוק גדול מאוד חל גם במספר העולים מאוקראינה: כ-1,590 בחודשים ינואר עד מאי 2014, לעומת 684 שהגיעו בחמשת החודשים הראשונים של 2013, גידול של 132%.
- סיפורים נוספים - בפייסבוק שלנו
מאז תחילת השנה ועד חודש מאי הגיעו לארץ כ-7,900 עולים, על פי נתוני הסוכנות היהודית, בהשוואה ל-5,092 בתקופה המקבילה ב-2013. נתון זה אינו כולל את מספר העולים מאתיופיה שקצב עלייתם נקבע על ידי הממשלה ואשר מספרם היה השנה (ינואר עד מאי 2014) 143 איש, לעומת 713 בתקופה המקבילה אשתקד, וזאת בשל סיום מבצע כנפי יונה.
יו"ר הסוכנות היהודית, נתן שרנסקי, הודיע היום (א') כי מאז ראשית השנה חל גידול של 55% במספר העולים לארץ, בעיקר הודות לזינוק הדרמטי בעלייה מצרפת ומאוקראינה. שרנסקי הוסיף כי על פי הערכות הסוכנות היהודית, מספר העולים מצרפת צפוי להגיע לכ-5,000 איש עד סוף שנת 2014. מדובר באחוז אחד מכלל הקהילה היהודית בצרפת המונה כחצי מיליון איש, וזו הפעם הראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל שקהילה יהודית במדינות המערב שולחת שיעור כה גבוה של עולים לישראל.
"העובדה שישראל
הפכה להיות היעד המועדף ביותר לצעירים יהודים שעוזבים את צרפת היא עדות להצלחת הסוכנות היהודית ושותפיה בחיבורם לישראל", אמר שרנסקי, שציין כי חל גידול משמעותי גם במספר הצעירים שמשתתפים בתוכניות חווייתיות בישראל. יו"ר הסוכנות היהודית אמר את הדברים בפני נציגי קהילות יהודיות שהגיעו לכינוס חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית שנערך השבוע (22 ביוני – 24 ביוני) בירושלים.
הכינוס נערך בסימן השותפות האסטרטגית בין ישראל ליהודי התפוצות ומשתתפים בו מאות נציגי קהילות וארגונים יהודיים מרחבי העולם ומישראל. שלושת ימי הכינוס יוקדשו לדיונים ביוזמות שמובילה הסוכנות היהודית ביחד עם הממשלה והקהילות היהודיות, להבטחת המשכיות העם היהודי ולחיזוק הקשר של צעירי התפוצות עם ישראל. בנוסף, יוצגו דיווחים על הזינוק בעלייה מצרפת ומאוקראינה והרחבת פעילות הסוכנות היהודית באזורים אלו ובמדינות נוספות בעולם.
נציגי הקהילות ידונו גם במאבק באנטישמיות הגואה, במאמצי ההסברה למען ישראל ובפעילות לחיזוק החברה הישראלית. כמו כן, במשכן הכנסת יתקיימו מפגשים אישיים בין נציגי חבר הנאמנים לבין חברי כנסת מכל קצוות הקשת הפוליטית.