רוני וג'רארד? מארי ונאדאל! ווימבלדון יוצא לדרך
עיני העולם נשואות למונדיאל בברזיל, אבל הטניסאים הטובים בעולם ייאבקו בשבועיים הקרובים על הדשא בגראנד סלאם השלישי של העונה. אנדי מארי ינסה להגן על תוארו, בטורניר המקביל לנשים נקבל אלופה חדשה
הדשא של מי ירוק יותר? במקביל למשחקי גביע העולם בכדורגל בברזיל ועוד לפני שהסתפקנו להתאושש מהרולאן גארוס המרתק שנערך רק לפני שבועיים, ווימבלדון 2014 - הטורניר הכי יוקרתי בעולם הטניס, יוצא היום (ב') לדרך בפעם ה-128.
במתחם 'אול אינגלנד קלאב' שבפרברי דרום העיר יעלו על הדשא בשבועיים הקרובים 128 גברים וכמות דומה של נשים, למונדיאל הטניס, שצפוי להיות השנה גדול יותר (שיא פרסים על סך 19.2 מיליון ליש"ט), נוצץ יותר (התייצבות מלאה של המדורגים הבכירים), ובעיקר מרגש ומפתיע, כמו שקורה בקסם של ווימבלדון כל שנה מחדש.
בעוד הממלכה מלקקת את הפצעים מההדחה המוקדמת במונדיאל, העיניים מטבע הדברים יהיו נשואות (שוב) לעבר טורניר הגברים. אנדי מארי יעמוד באור הזרקורים, ינסה להגן על תוארו ולהניף את הגביע בפעם השנייה ברציפות, כל זה שהוא מחוזק מהיציעים במאמנת החדשה שלו, טניסאית העבר אמילי מאורסמו.
ההיסטוריה לא נוטה לזכותו של הסקוטי: מאז האוסטרלי פטריק הארט קאש בשנת 1987, רק שני טניסאים בלבד (פיט סמפראס ורוג'ר פדרר), הצליחו לזכות פעמיים רצופות בווימבלדון.
אז נכון שהבריטים המתינו 77 שנה עד שמארי שבר את הבצורת ונכנס להיסטוריה, נכון שאף אחד לא יתנגד לזכיה נוספת (שתקרב את מארי לקבלת תואר אבירות מהמלכה), אבל הוא לא נמצא שם לבד.
את הדירוג העולמי רפאל נאדאל ממשיך להוליך, כאשר בווימבלדון הוא רק מדורג שני. איך זה קרה? המארגנים בווימבלדון דוגלים בשיטת דירוג משלהם, עם שקלול עונת הדשא בשנים האחרונות, מה שהעלה את נובאק ג'וקוביץ' לפסגה ואילו האלוף המכהן מארי עלה שני מקומות (מקום שלישי).
טורניר הגברים, אם לא יהיו הפתעות יוצאות דופן, אמור לספק לנו פיינל פור מהסרטים, עם ארבעת הגדולים בבמה המרכזית. ההגרלה בלונדון שיבצה את מארי בחצי של ג'וקוביץ' ואת רוג'ר פדרר בצד של רפאל נאדאל, מה שיעניק לנו אפשרות לקבל שידור חוזר של מה שראינו בגמר בפריז.
הספרדי בן ה-28 מגיע אחרי הזכיה בגראנד סלאם ה-14 בקריירה, שם יעמוד עם אותו הלחץ שהיה עליו לפני הרולאן גארוס. נאדאל ינסה לשרוד את הסיבובים הראשונים וללכת עד הסוף כדי לזכות בווימבלדון בפעם השלישית, מה שלא עשה מאז 2010.
"הדשא הוא משטח תמיד קצת יותר קשה בשבילי", סיפר רפא עם נחיתתו בבירה הבריטית. "אני בריא וזה הדבר החשוב ביותר. בשנה שעברה לא הגעתי מוכן לאחר הפציעה בברך והפסדתי בסיבוב הראשון, צריך לראות איך תהיה ההרגשה שלי השנה על הדשא ואז להמשיך ולהתקדם".
מי שינסה להרוס את החגיגה שלו ולפצות על ההפסד ברולאן גארוס הוא ג'וקוביץ', שנעצר בשנה שעברה רק בגמר על ידי מארי והשנה יקווה לעשות צעד נוסף ולזכות פעם שנייה לאחר התואר ב-2011.
פדרר, שחוזר ומבהיר בכל פעם מחדש שעבורו ווימבלדון הוא תמיד המטרה מספר 1 - ינסה לשכוח את הכישלון בשנה שעברה, אז נעצר בסיבוב השני. השווייצרי בן ה-32 ינסה לשוב לעוד גמר גדול על הדשא הלונדוני ולזכות בפעם השמינית ב'אול אינגלנד קלאב'.
ומארי? הוא לא מנמיך צפויות: "אני מגיע לווימבלדון בדיוק עם אותה רוח איתה אני מגיע לשאר הטורנירים - המטרה שלי היא לנסות ולנצח את הטורניר ללא קשר לעובדה שזכיתי בשנה שעברה".
מי תהיה האלופה החדשה?
טורניר הנשים צפוי להיות לא פחות מרתק מזה של הגברים, כל זה בתנאי שההדחות המוקדמות של הבכירות שקרו בשנה שעברה לא יחזרו על עצמן. בסיום תוכתר אלופה חדשה: מריון ברטולי תלתה את המחבט זמן קצר לאחר הזכיה ולא תשוב להגן על תוארה.
המדורגת הבכירה בעולם, האמריקאית סרינה וויליאמס נעקצה בסיבוב הרביעי ב-2013. לטורניר הנוכחי היא מגיעה בכושר לא טוב - כזכור היא סיימה את דרכה בסיבוב השני ברולאן גארוס ולא התחרתה מאז.
עם זאת יש לזכור שסרינה זו סרינה. כשבאמתחתה 17 תארי גראנד סלאם, מתוכם חמישה (האחרון ב-2012) בווימבלדון, תמיד יש לקחת אותה בחשבון והיא עדיין נחשבת לפייבוריטית ללכת עד הסוף.
את רמת הלחץ של סרינה היה אפשר לראות במסיבת העיתונאים שלה ערב האליפות, בו היה הייתה חסרת מנוחה, וענתה בקצרה על השאלות. "עד כמה התגברתי על ההפסד בפריז? מי אמר שהתגברתי עליו?".
"אני חושבת שהגעתי לווימבלדון השנה מוכנה גם פיזית וגם נפשית. אני נרגשת להיות כאן, מרגישה טוב, בכל שנה הסיפור כאן שונה. עשיתי הכנה טובה ואני רק מצפה כבר לצאת למגרש ולהתחיל לעבוד".
מי שתנסה למנוע מסרינה את המטרה הסופית שלה, היא כרגיל הרוסיה מריה שראפובה. בשל דירוגה (מקום חמישי בעולם), השתיים יכולות להיפגש כבר ברבע הגמר בשחזור הגמר מלפני עשור. לפני כן על אלופת הרולאן גארוס הטרייה לעבור משוכות לא קלות כמו קמילה ג'יורג'י (44), האיטלקיה המשתפרת בסיבוב השלישי או הגרמניה אנג'ליקה קרבר (9) שעשויה לפגוש את שראפובה בשמינית הגמר.
שתי טניסאיות נוספות שכדאי לשים לב אליהן הן המדורגת השנייה נה לי והבאה אחריה סימונה האלפ. הסינית אומנם מעולם לא עברה את רבע הגמר והדשא הוא לא ממש המשטח החביב עליה, אבל שמסתכלים על ההגרלה, לפחות עד הרבע היא לא צפויה להתקשות.
את יכולתה האדירה של הרומניה ראינו בגראנד סלאם האחרון עם הגמר הדרמטי נגד שראפובה, אבל מאז היא סבלה מפציעה בשריר בכתף הימינית. קשה לדעת מה נראה ממנה הפעם, אבל היא בהחלט אופטימית: "התאוששתי מהפציעה ואני מצפה להגיע רחוק מאוד בטורניר הזה".
לכל הטניסאיות המוכשרות האלו אפשר להוסיף גם את הפולניה אגנשקה רדוואנסקה (4), הצ'כית פטרה קביטובה (6), הבלארוסית ויקטוריה אזרנקה שחזרה לאחרונה למגרשים וכמובן את פיינליסטית השנה שעברה, סאבין ליזיקי (19) שתנסה לעשות את הצעד הנוסף השנה, אך קודם לכן תצטרך לעבור את יוליה גלושקו במשחק הפתיחה במגרש המרכזי.