שתף קטע נבחר
 

1,000 פועלי בניין מרומניה בדרך לישראל

שר הפנים יחתום מחר על הסכם עם להבאת פועלי בניין מרומניה, בהמשך להחלטת הממשלה להגדיל את מספר העובדים הזרים בענף. העובדים לא יידרשו לשלם דמי תיווך או תשלום אחר, למעט כרטיס טיסה לישראל ומבחנים הרפואיים שידרשו לעבור

בהמשך להחלטת הממשלה מתחילת החודש, להגדיל את מספר עובדים הזרים בענף הבנייה ל-15 אלף, יחתום מחר שר הפנים גדעון סער על הסכם עם ממשלת רומניה להבאת 1,000 פועלי בניין ממדינה זו לישראל.

 

 

על פי ההסכם, תוצע למועמדים פוטנציאלים ברומניה האפשרות לעבוד בישראל בענף הבניין וכן יפורסמו תנאי ההעסקה. המועמדים שיעמדו בתנאי הסף יזומנו למבחנים מקצועיים ומי שיעמוד בהם בהצלחה ישובץ לעבודה בתאגיד בניין. העובדים לא יידרשו לשלם דמי תיווך או תשלום דומה, למעט כרטיס הטיסה לישראל והמבחנים הרפואיים שידרשו לעבור.

 

על פי מדיניות ממשלת ישראל בשנים האחרונות, הבאת עובדים מחו"ל לארץ מתבצעת דרך הסכמים בין ממשלות, המבטיחים שמירה על זכויות העובדים, ולא על ידי חברות כוח אדם. מדיניות זו נקבעה בהתאם לסטנדרטים בין לאומיים ובעקבות פעילות של ארגונים למען זכויות אדם, שטענו כי הבאת עובדים דרך חברות תיווך תוך גביית כסף מהעובדים הללו כ"דמי תיווך", מהווה סחר בבני אדם.

 

במשרד הפנים ציינו כי בשנים האחרונות כבר נחתמו הסכמים דומים עם בולגריה, מולדובה ותאילנד, והוסיפו כי מתקיימים מגעים לקראת חתימת הסכם דומה עם סין. עם זאת, הישגי הממשלה בהבאת עובדים לענף הבנייה היו דלים עד כה. ב-2011 הוגדלה מכסת העובדים המותרת לענף ל-8,000, אולם הממשלה הצליחה להביא רק 4,000. למרות אי יכולתה של הממשלה למלא את המכסות, הוגדלה באחרונה שוב המכסה, עד שתגיע לרמה של 15 אלף עובדים זרים ב-2019.  

 

הקושי המכזי בהבאת עובדים זרים לענף הבנייה באמצעות הסכמים בין מדינות נובע מהדרישה של חלק מהמדינות כי העובדים הללו לא יועסקו באתרי בנייה ביהודה ושומרון. בעבר אישרה הממשלה את כניסתם של כ-10,000 עובדים פלסטינים, כדי לספק פתרון זמני למצוקת כוח האדם בענף הבנייה, אך יש להניח כי בעקבות האירועים האחרונים ביהודה ושומרון, לא ייעשה שימוש נוסף בפתרון זה בקרוב.

 

בתוך כך, נשיא התאחדות בוני הארץ (הקבלנים), ניסים בובליל, שלח בסוף השבוע האחרון מכתב לשר החוץ אביגדור ליברמן, שר הפנים גדעון סער ושר השיכון אורי אריאל, בו טען כי הסגר בגדה הביא למחסור של כ-13,000 פועלי בניין פלסטינים שאינם יכולים להכנס לישראל וקרא להשלים את ההסכמים שיאפשרו את הבאת עובדי בנייה מחו"ל. "הסגר משתק פעילות מאות אתרי בנייה ברחבי הארץ", טען בובליל. "המשמעות של שיתוק זה הוא פגיעה ישירה באלפי רוכשי דירות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים