שוברים מיתוסים: שוקולד לשיניים לבנות
שוקולד, תותים וגבינה. בניגוד לכל מה שחשבתם, המזונות שיגרמו לכם לחייך בפה מלא שיניים לבנות. למה כל אחד מהם טוב עבורכם ומתי צריך לאכול אותם?
המזון שיגרום לשיניים שלכם להיות לבנות ובלי כתמים. כל מה שחשבתם שאתם יודעים על המזון שיגרום לשיניים שלכם להיות לבנות, תחשבו שוב. כי עכשיו מתברר שדווקא המאכלים שנמנעתם מהם, הם אלה שעשויים לעזור לכם.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
בין המאכלים המועילים לשיניים שלכם, הם שוקולד, גבינה, תות שדה ותה ירוק. למרות כל מה שחשבתם הם יגרמו לשיניים שלכם להיות חזקות יותר ולבנות יותר, אבל רק אם תאכלו אותם דבר ראשון על הבוקר.
עוד כתבות על בריאות השינים
איך הלחץ מזיק לשיניים? 7 סימני אזהרה
השתלת שיניים ביום אחד: 4 שיטות חדשות
רווח בין השיניים: האם זה פגם או יתרון?
שוקולד מריר
הוא מכיל תאוברומין, שהוא אלקלואיד מריר של צמח הקקאו ומצוי בשוקולד. החומר הזה מסייע לחיזוק האמייל המצפה את השיניים, ובדרך זו מונע מהחיידקים שהגורמים להכתמתם להידבק לשיניים ולגרום לנזקים.
לאוהבי שוקולד חלב, אין פה בשורה, כי הוא דווקא עלול להזיק לשיניים ולריח הפה, בעיקר בשל העובדה שהחלב מכיל סוכר.
תה ירוק
גם התה הירוק מכיל תרכובות המונעות הכתמת השיניים ומונעות מהחיידקים מלהידבק לשיניים וגם מונעות ריח רע מהפה. בנוסף, מכיל התה הירוק פוליפנולים הנלחמים בחומצות הקיימות בפה ובחיידקים המנסים לגרום להיווצרות כתמים.
בנוסף, חשוב לדעת כי שתיית תה ירוק מגבירה את ייצור הרוק בפה, מה שמגן על ציפוי האמייל מפני שחיקה מהירה שלו.
תות שדה
תות השדה מכיל חומצה (malic acid) המצויה בדרך כלל בפירות שאינם בשלים (כמו תפוחים וענבים) ומשפיעה על טעמם החמוץ. החומצה מנקה את השיניים, וכך גורמת לכך שהן נשארות לבנות.
אבל לפני שאתם רצים ומתנפלים על כל התותים האחרים, כדאי לדעת כי תותים אחרים כמו אוכמניות, דומדמניות ותותי בר עלולים דווקא לגרום להכתמת השיניים.
גבינה
הגבינה מעלה את רמת ה -PH בפה והופכת אותה לבסיסית יותר. המשמעות של שינוי רמת ה- PH מחומצית לבסיסית היא כי הסיכויים לשינויי צבע בשיניים ושחיקה נמוכים יותר.
בנוסף, הסידן הנמצא בגבינה תורם לשיניים חזקות יותר ובריאות יותר.
אגוזים, גרעינים ופירות
אוכל "קראנצ'י", כמו למשל גרעינים, אגוזים, תפוחים ואגסים, מסייע לקרצוף שכבת הפלאק והתרכובות הגורמות להכתמת השיניים. הטקסטורה שלהם מחזקת את החניכיים ומורידים את הסיכון למחלת חניכיים ואובדן שיניים באופן משמעותי.
בנוסף, כמות המים הגדולה בתפוחים ואגסים, מגבירה את ייצור הרוק, שהוא מהותי להפחתת רמת החיידקים בפה ושמירה על בריאות השיניים.