שתף קטע נבחר

 

"לא היה ספק שמשוחררי שליט יחזרו לטרור"

שחרור של 1,027 אסירים – זה המחיר שעלה שחרורו של גלעד שליט. בני משפחות שכולות התנגדו, אך הממשלה התעקשה. "אמרנו לכם", אמר אחד מהם בעקבות האישום נגד המחבל ששוחרר ורצח את נצ"מ ברוך מזרחי. "אני מרגיש כמו מי שניסה לעצור רכבת ועליה פוליטיקאים צוהלים"

יותר משנתיים וחצי לאחר שהפגינו והתריעו נגד ביצוע עסקת שליט, קראו אתמול (ב') בני משפחות שכולות את החדשות על אודות מעצרו של זיאד עווד שמואשם ברצח קצין המשטרה ניצב-משנה ברוך מזרחי בערב פסח. "אמרנו לכם", אמרו כמה מהם במרירות. יו"ר ארגון אלמגור מאיר אינדור: "עסקת שליט לוותה ביח"צנים ופוליטיקאים שצריכים היום לבקש סליחה מבני משפחת מזרחי".

 

מחיר העסקה - כתבות נוספות

דיסקין: "לא לשחרר אסירים תחת לחץ"

ח"כים בימין: לא לשחרר יותר מחבלים

נועם שליט: "לא אנחנו קבענו מי ישוחרר"

האלמנה: "עונש מוות למחבלים"

 

יוסי צור מחיפה שכל את בנו אסף בפיגוע שאירע באוטובוס קו 37 בכרמל בשנת 2003. את הפיגוע ביצעה חוליית חמאס מחברון. שלושה מהמחבלים שנידונו ל-17 מאסרי עולם שוחררו בעסקת שליט. "אמרנו לכם", הוא אמר אתמול. "זו הרגשה מרירה וקשה לומר את זה. זה יום עצוב מאוד, צעקנו את זה לפני המחוות ולפני העסקה. אמרנו, אל תשחררו כי זה יעלה לנו בחיים, אבל אמרו לנו שזה עתידי, ערטילאי. עכשיו להרוגים יש משפחות, פנים ושמות".

 

ח"כ שקד, מובילה את הצעת "חוק המחבלים"    (צלמים: אסי כהן ויוגב אטיאס )

ח"כ שקד, מובילה את הצעת "חוק המחבלים"    (צלמים: אסי כהן ויוגב אטיאס )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

צור הוסיף ואמר: "אנחנו יודעים שהם מארגנים פיגועים וניסיונות חטיפה, אבל מדינת ישראל טומנת את ראשה בחול כבת יענה. משוחררי עסקת שליט מובילים את כל מערך הטרור נגד ישראל בגדה - הם בעלי הניסיון וקיבלו את דרגות הפיקוד. בשבילנו זה לא חדש".

 

רון קרמן, אב שכול נוסף שאיבד את בתו בפיגוע בקו 37 והיה מהמתנגדים הקולניים לעסקת שליט, אמר אתמול כי הכתובת הייתה רשומה על הקיר. "נתניהו החליף דם בדם", אמר קרמן. "אנחנו כל הזמן נותנים להם מוטיבציה לחטוף חיילים ואזרחים כי הם יודעים שיקבלו מה שהם רוצים. צריך לקום מנהיג אמיץ, שיבין שתפקידם של חיילים להגן על אזרחים, ולא להיפך.

 

"מנהיג כזה ישים סוף לשחרור מחבלים. פעם-פעמיים ראשונות זה לא יהיה נעים. הרבה יותר נוח להצטלם עם חייל יורד ממסוק, אבל בסופו של דבר זה יביא להפסקת החטיפות".

שליט לאחר שחרורו עם ראש הממשלה ושר הביטחון (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון) (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
שליט לאחר שחרורו עם ראש הממשלה ושר הביטחון(צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

הדס מזרחי, אלמנתו של ברוך מזרחי    (צילום: חגי דקל)

הדס מזרחי, אלמנתו של ברוך מזרחי    (צילום: חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גלית ליבוביץ', אמה של נעם ליבוביץ' בת ה-7 שנרצחה ב-2003 בפיגוע ירי בכביש חוצה ישראל, אמרה כי היה לה ברור שמשוחררי העסקה יחזרו לעסוק בטרור. "ביום שגלעד שליט שוחרר יצאנו כל המשפחה מהבית כי לא יכולנו לראות בטלוויזיה את תמונות השמחה של המחבלים", סיפרה אתמול. "לא היה לי ספק שהמחבלים יחזרו לטרור. חייבים להיצמד לכך שרוצח עם דם על הידיים לא משוחרר".

 

גם מאיר אינדור, יו"ר ארגון אלמגור לנפגעי טרור, לא הופתע מהחדשות. "ראיתי את הרצח בעיניים, ראיתי את החטיפה הבאה", שחזר את הימים שלפני ביצוע עסקת שליט. "אני מרגיש היום כמו אחד שניסה לעצור רכבת דוהרת על מסילה ועליה פוליטיקאים צוהלים כשאני מנסה להזהיר אותם מפני הגשר שקרס. כמה כואב להגיד היום 'אמרנו לכם'. אני מקווה שהכנסת תעשה סוף למצעד האיוולת ותחזיר את משוחררי עסקת שליט לכלא".

 

לדבריו, הציבור בישראל צריך להתנצל על התמיכה בעסקת שליט. "המחבל של ברוך מזרחי צריך להיות מוצא להורג במסגרת חוק השיפוט הצבאי", סיכם. "הגיע הזמן שנדע להשתמש בסמכויות שיש במסגרת החוק".

 

המחבל חוגג את שחרורו בעסקת שליט

המחבל חוגג את שחרורו בעסקת שליט

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חגיגות השחרור, עזה 2011 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חגיגות השחרור, עזה 2011(צילום: רויטרס)
 

ליאת טובול, אחותו של ליאור טובול שנרצח ביחד עם חברו רונן קרמני על ידי איברהים שמאסנה ששוחרר בעסקת שליט, חשה רגשות מעורבים. "מצד אחד לא מגיע להם להשתחרר כי הם לקחו חיים של בני אדם וזה החטא הכי גדול שיש, ומצד שני זה החזיר את גלעד שליט הביתה", אמרה.

 

עם זאת, טובול הדגישה כי השחרורים שישראל ביצעה במהלך המו"מ המדיני היו לא מוצדקים. "השחרורים האחרונים היו לחינם", אמרה האחות השכולה. "לא קיבלנו שום דבר ולכן היה חשוב להתנגד. אין לי מושג מה קרה עם המחבל שהיה שותף לרצח של אחי ושוחרר בעסקת שליט, אני מקווה שהוא מת. הוא הגשים את החלום שלו, רצח יהודים והמשיך הלאה בחיים".

 

מאיר וברוריה חן, הוריו של החייל ירון חן ז"ל שנחטף ונרצח באכזריות בשנת 1993, מציגים עמדות מנוגדות. "זה היה ברור מההתחלה שהמחבלים יחזרו לטרור, אי-אפשר להאמין להם", אמר מאיר. "חייבים לגזור עונש של גזר דין מוות לכל רוצח ובטח שלא לקיים איתם משא ומתן".

 

מנגד, ברוריה סבורה כי לעתים אין בררה אלא לנהל משא ומתן עם גורמי הטרור. לדבריה, "כשיש מישהו חי, כמו בעסקת שליט, הדילמה יותר פשוטה אבל מאוד קשה".

 

עמדה ברוח זו הביע גם יואב מינץ, תושב קריית מוצקין ששכל את בנו סמל ראשון רז מינץ שנפל בפיגוע ירי בעין יברוד שבבנימין בשנת 2001. המחבל שירה בבנו, ג'סר איסמעיל ברגותי, שוחרר בעסקת שליט. "הדעה שלי כאב שכול היא שאיני רוצה לגרום להורים נוספים לחוות את השכול הנורא ומשום כך צידדתי בעסקה", אמר מינץ. "המחבלים לא התחילו לפעול בעקבות העסקה. היו גם אלפי סיכולים ופיגועים כשהמחבלים האלה ישבו בכלא. כל אדם צריך לבדוק אם הוא חי במוסר כפול ולשאול את עצמו אם הבן או הבת שלו היו נחטפים, מה היה רוצה שהמדינה תעשה כדי להחזירו למשפחתו?".

פורסם לראשונה 23/06/2014 23:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברוך מזרחי ז"ל
צילום: EPA
משוחררי עסקת שליט, אוקטובר 2011
צילום: EPA
זיאד עווד. שוחרר ורצח
עז א-דין עווד. סייע לאביו
מומלצים