אימהות החטופים בז'נבה: העולם אדיש ושותק
רחל פרנקל נאמה מול מועצת זכויות האדם העוינת, לאחר הנאום אמרה בת גלים שער: "העולם ממשיך בשגרה. חמאס צריך לדעת שלא משתלם לחטוף ילדים". בית משפט המחוזי ידון בחידוש מאסרם של 10 משוחררי עסקת שליט. ח"כ אלקין: "להפוך את משוואת החטיפה ולעצור עוד אנשי חמאס"
"העולם אדיש, שותק, ממשיך בשגרה". כך אמרה היום (ג') בת גלים שער, אמו של החטוף גיל-עד, במסיבת עיתונאים שערכה בז'נבה, לאחר דבריה המרגשים של רחל פרנקל בפני מועצת זכויות האדם של האו"ם. פרנקל נאמה לאחר שנציגים רבים במועצת זכויות האדם גינו את מדיניות ישראל בשטחים.
"אנחנו מרגישות שנעשתה כאן הסברה חשובה מאוד לדעת הקהל העולמית", אמרה שער בפגישה עם העיתונאים בשווייץ לאחר הנאום. "העולם אדיש, שותק, ממשיך בשגרה ולא זועק את
זעקתנו. באנו להרים קול זעקה, לומר שלא ניתן להתעלם מחטיפת ילדים".
שלוש האימהות הגיעו לז'נבה כדי לגייס את דעת הקהל העולמית למאבק למען בניהן שנחטפו לפני שבוע וחצי. "זה לא אנושי, זה לא לגיטימי, חטיפת ילדים אינה אפשרית. חמאס צריך לדעת שלא משתלם לחטוף ילדים", אמרה אמו של גיל-עד והבהירה על רקע הדיווחים על סיומו של המבצע נגד חמאס כי היא ישראל היא זו שתצטרך לשחרר את השלושה.
"הפנייה לדעת הקהל חשובה, אבל ברור שמי שישחרר את הילדים זו מדינת ישראל, יש לה את האחריות ואת המחויבות", אמרה בת גלים שער. "היא לא תאכזב אותנו. אנחנו מסתובבות כאן וגאות להיות אזרחיות של המדינה שדואגת לאזרחיה. לא נשקוט ולא ננוח עד שבמבחן התוצאה הילדים שלנו - גיל-עד, נפתלי ואייל - יגיעו הביתה בשלום ומהר".
איריס יפרח, אמו של אייל, טסה לראשונה לחו"ל. היא סיפרה כי "אי אפשר להמשיך בצורה הזאת שהילדים לא נמצאים. אנחנו רוצים אותם בבית, את אייל, גיל-עד ונפתלי ואנחנו נהפוך עולמות, כל מה שיידרש עד קצה העולם כדי להביא את הילדים הביתה".
הבוקר נפגשו האימהות עם סגנית נציבות זכויות האדם באו"ם. הסגנית פתחה את הפגישה בדברים אישיים ואמרה שכאם היא מזדהה איתן ומבינה את הסיוט שהן עוברות. שגריר ישראל בז'נבה אביתר מנור סיפר כי "המטרה הייתה להכניס את הנושא של שלושת החטופים לסדר היום של הנציבות לזכויות אדם".
"אנחנו עוד לא מקצועיות בדבר הזה"
"עזבנו את הבית ובאנו לכאן כי חשבנו שזה חשוב לפנות לעולם, שנעשה פה מעשה נתעב ואכזרי. הילדים שלנו חזרו מבית הספר ולא הגיעו הביתה", אמרה יפרח. האימהות סיפרו כי גיבשו יחד את המסרים שהופיעו בנאומה של פרנקל. "אנחנו עוד לא מקצועיות בדבר הזה, נפלנו לכל הסרט הזה לפני שבוע. שלשום בערב פתאום נולד הרעיון הזה, לא ידענו מי נגד מי", סיפרה פרנקל, שפגשה בכניסה לבניין באו"ם את התלמידים משוהם שהעלו את הרעיון והחמיאה להם "תראו איך ילדים יכולים להזיז דברים".
הילדים הנרגשים איחלו לה הצלחה בנאומה. "העניין הוא עניין הומניטרי, הילדים הם ילדים, המשפחות הן משפחות, אנחנו פה בתור אימהות וזה הקול שהיה לנו חשוב להשמיע, זה נכון שניסינו להתחמק מכל מיני מוקשים פוליטיים".
בנאומה בפני מועצת זכויות האדם של האו"ם סיפרה רחל פרנקל על בנה נפתלי ואמרה: "אני מאמינה שאפשר לעשות הרבה יותר וצריך לעשות הרבה יותר על ידי גורמים רבים. זו הסיבה ששלוש אימהות הגיעו לכאן היום בפני האו"ם ובפני העולם כולו כדי לבקש מכולם לעשות הכול כדי לשחרר את הבנים.
"זה פסול לקחת ילדים, בנים ובנות חפים מפשע, ולהשתמש בהם כחלק מכל מאבק כדי להראות 'סבל' של עם. זה אכזרי. המועצה הזו אחראית לשמור על זכויות אדם. אני רוצה לשאול: האם אין לכל ילד הזכות לחזור הביתה מבית הספר בשלום? אנחנו רק רוצים אותם בחזרה הביתה, במיטות שלהם, ולחבק אותם שוב".
יעלון: "צריך אורך רוח"
שר הביטחון משה (בוגי) יעלון אמר היום כי אין כל הנחיה להוריד את רמת הפעילות ביהודה ושומרון וכי המשימה של החזרת החטופים נותרה ראשונה במעלה. "אנחנו ממשיכים באותו
מאמץ – גם מודיעיני וגם מבצעי – להביא לשחרור החטופים ולהניח את היד על החוטפים", אמר יעלון במהלך סיור בגבול לבנון עם סגן הרמטכ"ל אלוף גדי אייזנקוט ואלוף פיקוד הצפון יאיר גולן.
יעלון אמר עוד כי "אנחנו מתקדמים כל הזמן ולא פועלים באפלה. זו שאלה של זמן עד שנגיע גם לחטופים וגם לחוטפים, אבל צריך אורך רוח. לבי עם המשפחות שעוברות רגעים קשים. מבחינתנו זו משימה מספר אחת ואנחנו משקיעים בה את מיטב המשאבים, גם המבצעיים וגם המודיעיניים ואת היחידות הכי טובות – כדי להגיע אל החטופים".
במקביל הגיש היועץ המשפטי לממשלה בקשה לביטול שחרורם של עשרה משוחררי עסקת שליט בטענה שחזרו לעסוק בטרור. העשרה (שישה תושבי מזרח ירושלים וארבעה מיהודה ושומרון)נידונו בעבר למאסרי עולם בגין רצח ישראלים או משתפי פעולה. הבקשות הוגשו לוועדת שחרורים מיוחדת בראשות שופט מחוזי. הבקשות הוגשו באמצעות עורכי הדין סימונה בן חיים-לוי מפרקליטות מחוז צפון ויוכי גנסין מפרקליטות המדינה. בית המשפט המחוזי בחיפה ידון בהן ביום חמישי. הבקשות מתבססות על התחייבות האסירים שלפיה ימשיכו לרצות את מאסרם אם ישובו לעסוק בטרור.
Read this article in English