בעלי חברות יחוייבו להעסיק בעלי מוגבלויות
שיתוף פעולה בין המעסיקים להסתדרות: ראשי ארגון העובדים ונשיאות הארגונים העסקיים חתמו על הסכם שיחייב כ-3,200 מעסיקים במגזר הפרטי להעסיק בעלי מוגבלויות כך שיהוו 3% מכלל כוח האדם בחברה
יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, חתם הבוקר (ד') עם יו"ר נשיאות הארגונים העסקיים ונשיא התאחדות התעשיינים, צביקה אורן, על הסכם לשילוב אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה. ההסכם חל על 3,200 מעסיקים במגזר הפרטי, המעסיקים למעלה מ-100 עובדים וחברים בנשיאות ובלשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל (לה"ב). לפי ההסתדרות, הוא יוכל לאפשר את שילובם של מאות אלפי עובדים חדשים בשוק העבודה.
- מעסיקים בעלי מוגבלויות? קבלו סבסוד
- חדש ברשת: לוח דרושים לבעלי מוגבלויות
- לא מעסיקים בעלי מוגבלויות? המוגבלות אצלכם. דעה
על פי ההסכם, החל משנה מכניסתו לתוקף - מעסיקים ש-2% מעובדיהם יהיו בעלי מוגבלויות ייחשבו לבעלי ייצוג הולם של אוכלוסייה זו. שנתיים לאחר כניסתו לתוקף של ההסכם - מעסיק עם 3% או יותר של אנשים בעלי מוגבלויות ייחשב לבעל ייצוג הולם.
בנוסף, באחריות המעסיקים למנות גורמים מטעמם שיהיו אחראיים לשילוב בעלי המוגבלויות במקום העבודה באופן מיטבי. כן נקבע, כי תוקם ועדת מעקב משותפת לבחינת יישום ההסכם ולהכרעה במחלוקות, וכי בהמשך ייקבעו גם הוראות משלימות לטובת מעסיקים המעסיקים פחות מ-100 עובדים.
בכוונת הצדדים לפנות לשר הכלכלה בבקשה להוצאת צו הרחבה על הוראות ההסכם לפי חוק הסכמים קיבוציים. הוראות ההסכם יכנסו לתוקף עם הוצאתו של הצו.
אורן בירך על שיתוף הפעולה עם ההסתדרות. "אנו רואים בהסכם זה חשיבות חברתית גדולה וגאים להיות הראשונים להוביל מהלך שכזה", אמר. ניסנקורן מסר "מדובר ב-800 אלף עובדים פוטנציאליים שצריכים להשתלב במעגל העבודה, ההשתלבות תעזור להם להתפרנס בכבוד ולהשתלב במעגל החברתי. כל אדם הוא עולם ומלואו וכל עזרה לבעל מוגבלות היא בזכות ולא בחסד".
יו"ר לה"ב, אהוד רצאבי, שייצג את הנשיאות בדיונים, אמר כי "מדובר על הסכם בעל חשיבות מוסרית וציבורית וכלכלית רבה, שיש בו כדי לעזור בשילובם של בעלי מוגבלויות בקהילה בהיותם גורם תורם שווה ערך לכלכלה, אשר יתרום לצמיחת התוצר השנתי בסכום של כ-5 מיליארד שקל".