שתף קטע נבחר

 

ניצולי המעבורת שבו לבי"ס: 'קראו לנו בוגדים'

יותר מ-300 נוסעים, רובם תלמידים, נהרגו בטביעת המעבורת בדרום קוריאה בחודש אפריל. רק היום שבו יותר מ-70 ניצולים לכיתות הלימוד, מרכינים ראשם וממררים בבכי, אחרי שכונו בוגדים כי שבו בחיים: "הלב שלנו נקרע לגזרים"

בשעה שהורי המתים מיררו בבכי ברקע, יותר מ-70 בני נוער ששרדו את אסון המעבורת הטובעת בדרום קוריאה שבו היום (יום ד') לראשונה לכיתות הלימוד בבית הספר. באסון בחודש אפריל נהרגו יותר מ-300 נוסעים, רובם תלמידי בית ספר בעיר אנסאן, וחמישה עדיין מוגדרים נעדרים.

 

עוד חדשות בעולם :

אחרי ההכתרה: אחותו של המלך בדרך למשפט

מצרים: 4 נפצעו בפיצוצים במטרו של קהיר

מיליונים בעו"ש: "הילרי הענייה" לא משכנעת

השודד שכח את דף הפייסבוק פתוח, ונתפס

 

73 תלמידים הגיעו לבית הספר במדים בצבע שחור ולבן ועם ילקוטים על גביהם. כשיצאו מהאוטובוסים הם הרכינו את ראשיהם ובכו ועשו את דרכם לעבר שער הכניסה של מוסד הלימודים. כמה מהם עצרו לחבק את הורי חבריהם שאיבדו את חייהם, שמצדם ליטפו את שיערם ופניהם. כמה אנשים שהגיעו למקום נשאו שלטים. על אחד מהם נכתב "אני אוהב אותך". על שלט נוסף שנתלה על שער הכניסה לבית הספר נכתב "אנו מתפללים שהמתים ינוחו על משכבם בשלום".

 

מאמצי החילוץ וההצלה לא התנהלו כראוי? אזור טביעת המעבורת (צילום: AP) (צילום: AP)
מאמצי החילוץ וההצלה לא התנהלו כראוי? אזור טביעת המעבורת(צילום: AP)
הצער, הזעם והחרטה העמוקה שבאו לידי ביטוי בחזרה לבית הספר התיכון באנסאן, מחוץ לסיאול, שיקפו את מה שדרום קוריאנים רבים חשו מאז שהמעבורת Sewol טבעה ב-16 באפריל ואיתה מאות נוסעים. המעבורת עשתה את דרכה לאי הנופש ג'גו ומתוך 325 התלמידים שהיו על סיפונה וטבעו, 245 מתו ו-75 חולצו.

 

דורשים מהממשלה חקירה יסודית

השיבה של הניצולים לבית הספר, שעד כה שהו במתקן באנסאן שבו העבירו להם שיעורים וטיפולים פסיכולוגיים, באה בשעה שבית המשפט מקיים שימוע לצוות המעבורת ולגורמים בחברה שהפעילה את כלי השיט. דרום קוריאנים רבים הפנו גם אצבע מאשימה לעבר הממשלה, משמר החופים ואפילו החברה כולה בגין האסון הגדול.

 

"אנו דורשים חקירה יסודית כדי לברר מדוע החברים והמורים שלנו היו צריכים להפוך לקורבנות, ומדוע מאמצי החילוץ לא התנהלו כראוי והובילו לקורבנות נוספים", אמר אחד התלמידים ששרדו את אסון המעבורת, שין יונג-ג'ין, בהודעה שהקריא. "אנו מקווים שתנסו ליצור מדינה בטוחה יותר כדי שתאונה נוראה כזו לעולם לא תקרה שוב".

 

התלמידים ששבו לבית הספר קיבלו חיבוק מהורי חבריהם המתים (צילום: AP) (צילום: AP)
התלמידים ששבו לבית הספר קיבלו חיבוק מהורי חבריהם המתים(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
ממשלתה של הנשיאה פארק ג'ן-הייאה, שאביה הרודן שלט בדרום קוריאה במהלך הפריחה הכלכלית בשנות השישים והשבעים, ספגה ביקורת גדולה על כך שיכלה לעשות יותר בנושא הבטיחות לפני אסון המעבורת ועל כך שכשלה בפיקוח על מאמצי החילוץ וההצלה.

 

"צוות המעבורת היה מבולבל ונתקף בהלה"

15 אנשי צוות שהיו אמונים על הפעלת המעבורת עומדים בפני אישומים של רשלנות בשל כישלונם לבצע את תפקידם ולהציל נוסעים. התביעה אמרה שהם נטשו את המעבורת אף שידעו שנוסעים יילכדו בתוך כלי השיט וייהרגו כשהוא יטבע בים. ההגנה מכחישה כל מעורבות בקנוניה, ואמרה שאנשי הצוות היו מבולבלים וחלקם נפצעו ונתקפו בהלה.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

התלמיד שין סיפר שאנשים רבים ניסו לנחם את התלמידים הניצולים, אולם היו כאלה ששאלו שאלות "לא נעימות" שהזכירו להם את הטביעה וגרמו להם לחוש אשמה. הוא אמר שהיו אנשים ש"תקעו פגיונות בלב שלנו" כשאמרו שהניצולים בגדו בחבריהם לכיתה משום ששבו בחיים. "כל פעם שאנחנו שומעים דברים כאלה, הלב שלנו נקרע לגזרים, ואנו מזילים דמעה משום שאנו חשים אשמה וצער על החברים שלנו".

 

"כשם שאנו מבקשים לא לשכוח את המתים, אנו מבקשים מאזרחי המדינה הזו לא לשכוח אותם לעולם", אמר שין. "באשר למבוגרים שמנהיגים אותנו, אנו מבקשים מהם לחפש באופן ממצה את אלה שאחראים לפשע הזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חזרו ללימודים בעצב גדול
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
נשיאה תחת ביקורת. פארק
צילום: רויטרס
מומלצים