שתף קטע נבחר

 

"הזכות להישכח": גוגל החלה למחוק תוצאות

מנוע החיפוש המפורסם מיישם את פסיקת בית הדין האירופי הדרמטית שניתנה במאי, והחל למחוק רשומות חיפוש לבקשת אזרחים אירופאים שפנו לחברה

גוגל החלה למחוק תוצאות חיפוש לבקשת משתמשים. זאת בעקבות החלטה דרמטית מחודש מאי של בית הדין של האיחוד האירופי, לפיה לאזרחים ניתנת "הזכות להישכח" ולמחוק מידע שאינו רלוונטי או מביך עליהם הצץ כשכותבים את שמם במנוע החיפוש.

 

עוד חדשות בעולם :

הישראלים בניו זילנד: 'מכרו מוצרים למוגבלים'

64 שנה למלחמה: צ' קוריאה במפגן אדיר. צפו

הומלסים הוזמנו לארוחת גורמה. מה השתבש?

 

בתחילת יוני לאחר הפסיקה של בית הדין האירופי, החלה החברה להקים ממשק למשתמשים כדי שיוכלו לרשום את תלונותיהם. גוגל השיקה אז טופס שבו אזרחי אירופה יכולים לבקש להימחק ממנוע החיפוש, אם השם שלהם מופיע בתוצאות. תוך זמן קצר בלבד קיבלה החברה 12,000 בקשות.

 

דובר גוגל אל ורני אישר היום (יום ה') כי החברה החלה למחוק כמה תוצאות השבוע, אולם זה עלול לקחת זמן. לדבריו, "כל בקשה מטופלת באופן אינדיבידואלי". חשוב להדגיש כי גוגל מוחקת מידע המופיע על גבי עמודי התוצאות של האתר שלה. לחברה אין שליטה על המידע הקיים באתרים שאליהם היא מפנה.

 

גוגל פתחה את האפשרות "להישכח" רק לתושבי מדינות אירופה כמו בריטניה, הונגריה, איטליה, צרפת ואחרות. ישראל מחוץ לרשימה וככל הנראה תישאר כך אלא אם החקיקה בישראל תצטרף לזו של אירופה.

 

בתחילת מאי פסק בית הדין האירופי לצדק כי למשתמשים אמורה להיות היכולת להשפיע על התוצאות המופיעות בגוגל עם הקלדת שמותיהם. לפי ההחלטה, גוגל חייבת במקרים מסוימים להיענות לבקשת משתמשים פרטיים שמבקשים

 להסיר לינקים למאמרי עיתונות או לאתרים המכילים עליהם פרטים אישיים.

 

בעקבות ההחלטה הגיש חבר הכנסת עופר שלח (יש עתיד) הצעת חוק בנושא. "לבקשתו של אדם, רשאי בית המשפט להורות לספק שירותי חיפוש באינטרנט להסיר מאתר האינטרנט של הספק או משרתיו קישור למידע אישי על המבקש". כך יקבע לשון החוק.

 

בנוגע לפסיקה שתשפיע על כל מנועי החיפוש, בהם גם יאהו ובינג, אמר בית המשפט כי החיפוש אחר שמו של אדם נחשבת כמו הפרופיל האישי שלו. במסגרת חוק הפרטיות האירופי, למשתמשים יש את הזכות להסיר לינקים החושפים מידע פרטי ב"פרופיל" שלהם.

 

דיונים לגבי "הזכות להישכח" - הזכות לפיה מידע שלילי על אדם יימחק אחרי תקופת זמן - עלו ברחבי העולם מאז ראשית ימי האינטרנט. הרעיון שבסיס זכות זו מתקבל היטב ברחבי אירופה, אולם בארה"ב רבים ביקרו אותו על טיעוני צנזורה שיביאו לכך שמורשעים בעבירות פליליות או פוליטיקאים יוכלו למחוק רישומים שליליים עליהם באינטרנט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
מיישמת את הפסיקה. גוגל
צילום: gettyimages
מומלצים