רחל פרנקל: מקווה שפרסום השמות יקדם אותנו
אמו של החטוף נפתלי הגיבה לפרסום בדבר זהותם של העומדים מאחורי חטיפת בנה וחבריו גיל-עד שער ואייל יפרח. "יודעים כבר שבועיים, חסר לנו המיקום שלהם"
מאות בני אדם השתתפו אמש (יום ה') בבית הכנסת בנוף איילון בעצרת תפילה והזדהות עם משפחות הנערים החטופים. ברקע הדהד פרסום שמותיהם של שני המחבלים שחשודים כמי שעומדים מאחורי החטיפה, מרוואן קוואסמה ועמאר אבו עיישה. "אנחנו יודעים את הזהות כבר שבועיים", אמר רחל פרנקל, אימו של נפתלי ל-ynet. "מה שחסר לנו זה המיקום שלהם".
מוקדם יותר נפגשו המשפחות בבית משפחת פרנקל על מנת לתאם את המשך המאבק המשותף להחזרת בניהם גיל-עד, נפתלי ואייל. "אנשי המודיעין יודעים מה הם עושים כשהם מפרסמים את השמות, אני מקווה שזה יקדם אותם", אמרה פרנקל. "גילינו יום אחרי במי מדובר". אופיר שער, אביו של גיל-עד, הוסיף: "אנחנו סומכים על כוחות הביטחון שהם יעשו את הנדרש על מנת לשים את ידם על בני העוולה וישיבו את בנינו במהירה הביתה".
מאות בני אדם השתתפו בתפילות ובניגונים בבית הכנסת, רבים מהם דמעו ושרו בזמן התפילה, בהם גם האמהות, בת גלים שער ורחלי פרנקל. הן שרו את הניגון החסידי "אני מאמין" והתפללו כשהן מחבקות זו את זו. "מה יש לומר אחרי ערב כזה מרגש. מה יש להגיד, שהתפילות יתקבלו ושנראה את שלושת הבנים לפני השבת בבית", אמרה בת גלים שער.
רחל פרנקל סיפרה בתום התפילות: "זה ערב מרגש מאוד. הקהילות כאן הן מדהימות. בדיוק שבועיים אחרי החטיפה אנחנו באותו מקום עהם המשפחות הנוספות וחולקים חוויה קשה מאוד. החיזוק שאנחנו מקבלים מכל עם ישראל לא נגמר. אנחנו מקבלים עוד ועוד תמיכה וזה מחזק מאוד".
מרואן קוואסמה (29) ועמאר אבו עיישה (33) מחברון, שני מחבלים פלסטיניים מחמאס שריצו תקופת מאסר בכלא הישראלי בעבר, הם שני המעורבים העיקריים בחטיפה. כך הותר אמש לפרסום. כוחות הביטחון מנהלים מצוד אחר השניים, שנעלמו מבתיהם ביום החטיפה. כבר למחרת החטיפה סומנו השניים על-ידי השב"כ כמעורבים בולטים בפיגוע החטיפה. כמו כן נעצרו מעורבים נוספים בפיגוע שסייעו לשניים. בשבת שלאחר החטיפה דיווחו כלי תקשורת פלסטיניים כי נשותיהם של השניים נחקרו במשך שעות.
קוואסמה כבר בהיותו בן 18 נעצר, נשפט וריצה עשרה חודשי מאסר עד אוגוסט 2004. מאז נעצר עוד א
רבע פעמים נוספות, בחלקם גם במעצרים מנהליים. בחקירתו האחרונה בשנת 2010, הודה כי הוא מגוייס לחמאס הצבאי באזור חברון משנת 2009, היה מעורב באימונים צבאיים במערות באזור חברון, פעל להשגת חומרי גלם לצורך ייצור חומר נפץ וסייע לאירגון בגיוס צעירים נוספים לפעילות חמאס. בגין פעילות זו הוא נכלא עד מרס 2012. עאמר נעצר לראשונה בנובמבר 2005, נחקר והועבר למעצר מנהלי עד יוני 2006. הוא נעצר בשנית לתקופה קצרה באפריל 2007. אחיו נהרג בשנת 2005 אחרי שניסה להשליך מטען לעבר ג'יפ של צה", וגם אביו נעצר כמה פעמים.
ביממה האחרונה הרחיב צה"ל את החיפושים אחר הנעדרים. כוחות הביטחון משתמשים בשיטות ובאמצעים טכנולוגיים מתקדמים לאיתור בני אדם או ראיות שיוכלו לסייע באיתור מקום החטופים. במקביל מתבצעים חיפושים במשחטות של כלי רכב גנובים באחד הכפרים צפונית לחברון. מלבד אמצעי תצפית יום ולילה ובכללם מצלמות תרמיות שמבדילות בין קור לחום, לוחמים מחיל ההנדסה שהוקפצו מבית הספר להנדסה שבערבה פועלים ביערות שנמצאים מערבית לצומת גוש עציון - כמה מאות מטרים בקו אווירי מהמקום שבו אספו לפי החשד המחבלים את שלושת הנערים.