"הקריבו קצין מוכשר שלא היה במוקד. מה עם המפכ"ל?"
דנינו תיאר את התנהלות המוקד באירוע החטיפה "כשל שיכול לקעקע את האמון במשטרה" והודיע על הדחתו של ניצב-משנה שי אזולאי. אחרי שיצא מהפגישה נדהם אזולאי לגלות שהתקשורת תייגה אותו כאשם העיקרי
המשטרה התגאתה אתמול בבדיקה המעמיקה ובמסקנות הוועדה לבדיקת הטיפול המשטרתי בשלבים הראשונים של אירוע חטיפת שלושת הנערים. אבל ניצב-משנה שי אזולאי, הקצין הבכיר ממשטרת מחוז יהודה ושומרון (ש"י) שהודח מתפקידו - נדהם לגלות מיד אחרי הפגישה כי התקשורת כבר עוסקת בנושא.
בסביבתו של אזולאי סיפרו אמש (יום ב') כי הוא נותר בהלם מהתנהלות המשטרה בוועדה. כמי שמכהן בתפקיד בכיר במחוז הוא נקרא לוועדה, ואולם לדבריו, אף אחד לא נתן לו את האפשרות למסור את גרסתו. גורמים המקורבים לו אמרו בשיחה עם ynet כי "המפכ"ל מצא לו קורבן בדמותו של הקצין המצטיין".
אזולאי, כמו שאר המעורבים, נקרא בסביבות השעה 13:30 לשמיעת המסקנות, אך רק דקות לאחר שיצא מהפגישה נוכח לדעת כי המשטרה פרסמה את הממצאים בכלי התקשורת והציגה אותו כאשם העיקרי והבכיר שיודח בעקבות המסקנות.
זמן קצר לאחר מכן הוא הגיש באמצעות עו"ד אהוד מגורי בקשה מיוחדת שלא לפרסם את פרטיו, והבוקר הוא משך אותה. "בושה וחרפה שהמפכ"ל ומפקד המחוז החליטו להקריב אותו בסיפור 'מוקד 100'", אמר קצין בכיר המכיר את הבכיר שהואשם, "הרי הקצין לא היה במוקד והוא משלם אחריות מיניסטריאלית. איפה המפכ"ל ואיפה מפקד המחוז? שיישאו הם בתוצאות".
המסקנות
הוועדה בראשות תת-ניצב משה ברקת קבעה כי בניגוד להנחיות, השיחה שהתקבלה מאחד הנערים לא סווגה על-ידי המוקד "שיחת מצוקה" או "שיחת הטרדה". למעשה, השיחה לא סווגה כלל אף על פי שהיה צריך לסווג אותה "שיחת מצוקה" ולנסות לאתר את זהותו של המטלפן.
על-פי ממצאי הוועדה, ב-22:25 התקבלה השיחה במוקד מחוז ש"י כאשר מהעבר השני של הקו נשמע קול חלש שאומר "חטפו אותי". את השיחה שארכה שתי דקות ותשע שניות קיבל המוקדן, שוטר בשירות חובה. המוקדן העביר את הטלפון לאחראית המוקד, נגדת בדרגת רב סמלת בכירה. אחראית המוקד קראה למטלפן בלא שקיבלה תשובה. במקביל היא ניסתה לחייג למספר שממנו התקבלה השיחה - ללא מענה.
כשנותקה השיחה אחראית המוקד ניסתה לחייג עוד שבע פעמים לטלפון שממנו בוצעה השיחה ללא מענה. בהתייעצות עם אחראי המשמרת במוקד הופסק הטיפול בשיחה. הוועדה קבעה כי המוקד כשל בטיפול השיחה. נוהלי המשטרה קובעים כי "שיחת הטרדה" היא שיחה שבה מתקבלים "גידופים קללות ונאצות", ומאחר שאלו לא נרשמו בשיחה שהתקבלה, נדרש היה לסווג את השיחה "שיחת מצוקה", לפעול לאיתור זהות המטלפן ולאכן את הטלפון שממנו בוצעה השיחה. הוועדה מצאה כי במשמרת שבמהלכה התקבלה השיחה (מ-16:00 ועד 08:00 לבוקר המחרת) התקבלו 757 שיחות למוקד, 155 מהם סווגו "שיחות הטרדה".
הוועדה תמליץ ככל הנראה לפרסם לציבור את השיחה, אך הדבר יהיה תלוי גם בהסכמת המשפחות.
מהמשטרה נמסר בתגובה: "אנו מצרים על העיסוק בטענות שונות, מעל במת התקשורת, מצד מי מהשוטרים, נשואי דו"ח ועדת הבדיקה המשטרתית. מדובר בטענות חסרות שחר החוטאות לאמת.
במשטרה דוחים בתוקף את הטענה שבעלי תפקיד במחוז ש"י, שמעו לכאורה, את ההחלטה הרשמית בעניינם מאמצעי התקשורת, שכן הודעה רשמית מטעם דובר המשטרה פורסמה רק בתום הראיונות האישיים שנערכו למעורבים ע"י מפקד המחוז, ניצב קובי כהן. זאת ועוד, כלל נשואי הדו"ח הציגו את גרסותיהם המלאות בפני חברי צוות הבדיקה עוד בטרם הומלצו ונקבעו ההמלצות האישיות בעניינם".