שתף קטע נבחר
 

המעבר למיטה "של גדולים": כך תעשו אותו נכון

המעבר ממיטת תינוק למיטה "של גדולים" הוא לא פשוט - לא לפעוט ולא לנו. מתי נכון לעשות זאת ואיך תבחרו את המיטה שמתאימה לו? מומחים עונים

התינוק שלכם גדל והגיע הרגע להחליף את מיטת התינוקות למיטת ילדים. "על פניו זו נשמעת משימה קלה", אומרת מילי עשור, מבעלי מותג חדרי הילדים והנוער האוס אין, "הולכים לאחת מחנויות רהיטי הילדים ורוכשים מיטת ילדים. אבל אנחנו, ההורים, זוכרים כמה פקטורים היו מעורבים בבחירת מיטת תינוק וחשוב להבין שגם מיטת ילדים היא לא משחק. גם כאן יש הרבה מאוד שיקולים ובחירות שנצטרך לעשות בטרם נבחר את המיטה המתאימה".

 

"השיקול הראשון שצריך להיות להורים הוא השיקול הבטיחותי", מוסיפה ד"ר סוזי קגן, יועצת פסיכולוגית בכירה, בעלת קליניקה לטיפול זוגי ומשפחתי. "ברגע שהילד מגיע למצב שבו הוא מבין איך לצאת מהמיטה באופן עצמאי, על ידי הרמת רגל או קפיצת ראש, זה השלב הכי משמעותי בבחירת נקודת המעבר למיטה הראשונה".

 

-באיזה גיל זה קורה? 

"אצל כל ילד שלב זה מגיע בגיל אחר, אין גיל קבוע", מסבירה קגן. "זה יכול לנוע בין גיל שנה וחצי ועד שנתיים וחצי, תלוי ברמת ההתפתחות והפעלתנות של הילד, וכן ביכולת ההבנה שלו שיש מפלט מבין הסורגים".

 

קגן מוסיפה כי כאשר סוגיית הבטיחות אינה קיימת, חשוב לצרף את המעבר למיטה כחלק ממה שהיא מגדירה "תהליך מעברי". "לדוגמה, יום הולדת שנתיים הוא נקודת ציון ומעבר למיטה 'של גולים' יהווה אצל הילד סמל לגדילה. ברגע שאנחנו מחברים לילד ברמה הרגשית והפסיכולוגית את המיטה החדשה לעובדה שהוא גדול, קל לו יותר לקבל את השינוי".

 

קגן מציינת שחשוב שלא לבצע את המעבר בסמוך לשינויים דרסטיים במשפחה, כגון אח חדש או מעבר לגן חדש. "אם נבצע את שני המעברים הללו במקביל אנחנו מעמידים את הילד בפני שתי מערכות הסתגלות, ומעמיסים עליו יותר ממה שהוא מסוגל להכיל", מסבירה קגן. "לכן, אם אנחנו יודעים שעומד להגיע אח חדש, נעביר את הילד למיטה חדשה כמה חודשים קודם".

 

קגן מדגישה גם כי יש צורך לשתף גם את הילד בהליך של רכישת המיטה החדשה. "ההורה הוא זה שבוחר את הקרטריונים של הבטיחות, אבל חשוב לתת לילד לבחור את הקרטריונים של הצורה והצבע. אם חשוב לו ירוק, למשל, אז לנסות להתחשב ברצונות שלו.

 

"המעבר למיטה הראשונה הוא מעבר שמצריך התאהבות. הרי מדובר בגילאים בהם כל נושא ההליכה לישון בעייתי אצל הרבה מהילדים, אז אם נצרף לכך משהו נעים ואהוב, נקל עליו את כל תהליך ההליכה לישון - ונקל גם על עצמנו".

 

לדברי קגן כדאי, לאחר הגעת המיטה החדשה, להשאיר לכמה לילות בבית את המיטה הישנה, אם יש לכך מקום. "כך תתנו לילד זמן להתרגל לנוכחות של המיטה החדשה. מהלך זה יכול להתאים לילדים שיש להם קושי בהסתגלות. חשוב להצטייד בהרבה סבלנות. ההסתגלות לוקחת שבועיים וההורה צריך להיות סבלני, ולהבין ולאפשר זאת".

 

אז איך תבחרו לילד את המיטה המתאימה? עשור נותנת כמה טיפים שיעזרו לכם:

 

1.אל תתפשרו על פונקציונאליות

המראה של המיטה חשוב, כמובן, אך חשוב לזכור שמדובר במיטה לילדים ולכן הנוחות והשימושיות חשובות מאוד. בדקו אם המיטה עמידה לאורך זמן ואם היא כוללת מגירות אחסון או מידוף צדדי בגב המיטה.

 

2. מיטת חבר

המיטה שאתם רוכשים תשתמש את ילדיכם שנים ארוכות, גם כשהוא יגדל ויארח חברים. לכן חשוב שתוודאו כי היא כוללת "מיטת חבר", כלומ מיטה נפתחת. בתקופת המעבר למיטה החדשה מיטת החבר יכולה לשמש גם אתכם.

 

3. אל תתפשרו על הבטיחות

הפן הבריאותי הוא אולי החשוב מבין הכללים בבחירת מיטת ילדים. הילדים מבלים זמן רב במיטה בשינה וחשוב שיהיה להם בריא ונוח. מומלץ לבחור מיטה שעשויה מחומרים טבעיים, כמו עץ מלא. בדקו שהמיטה צבועה בצבעי מים ובלכה, ללא כימיקלים רעילים. הימנעו ממיטות ילדים צבועות בתנור או בצבעים אטומים, שנוטים להפריש רעלים. שימו לב שהצביעה היא כוללת, ולא רק חיצונית.

 

חשוב מאוד גם לוודא שהמיטה בטוחה. שימו לב שאין לה פינות חדות, שאין ברגים בולטים שעלולים לסכן את הילד בשריטות או פציעות. בדקו שבייצור המיטה לא נעשה שימוש בדבקים רעילים. בנוסף, חשוב לבחור מיטה שיש בה מעקה בטיחות נשלף, המשמש כמגן לילד.

 

4. העיצוב קובע?

ישנן מיטות ילדים בשלל גדלים, גוונים ועיצובים מסנוורים, אך לפני שאתם נכנעים למתקפת טרנדים כזו או אחרת, זכרו שהמיטה צריכה ללוות את הילד במשך שנים רבות, ואולי בהמשך אף תעבור לאחיו הקטנים. לכן חשוב שהעיצוב שלה יהיה רלוונטי לאורך זמן. כדאי להעדיף צבעים קלאסיים ועיצובים ישרים ונקיים, שילוו את הילד בגדילתו. את הטאץ' הצבעוני למיטה ניתן להשיג על ידי הוספת אביזרים, מצעים, כריות, בובות צבעוניות ועוד.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מיטת ילדים. חשוב לוודא את הבטיחות
צילום: shutterstock
מומלצים