אינטל בקרית גת: חצי מהמנהלים - נשים
דו"ח האחריות התאגידית של החברה בישראל מגלה כי היא מעסיקה שיעור גבוה יחסית של נשים בתפקידי ניהול - ובתנאים זהים לאלו שמקבלים גברים בתפקידים דומים. עוד מדווחת החברה כי היא מעסיקה שיעור גבוה במיוחד של עובדים מהמגזרים החרדי והערבי
כמחצית מתפקידי ההנהלה במפעל אינטל בקריית גת מאויישים על ידי נשים. כך עולה מדו"ח האחריות התאגידית שפרסמה היום (ג') אינטל ישראל לשנת 2013.
- לכתבות נוספות בערוץ הקריירה
של ynet:
על פי הדו"ח, 22% מבין המועסקים בחברה הן נשים - לעומת שיעור של 20% באוכלוסייה הכללית. בנוסף, מנתונים המתייחסים לכלל פעילות החברה בישראל עולה, כי נשים מהוות כ-30% מצוות ההנהלה הבכירה של החברה. בחברה מדגישים כי השכר הניתן לגברים ונשים בתפקידים מקבילים הינו זהה.
עוד מדווחת החברה, כי היא המעסיקה הפרטית הגדולה ביותר של עובדים מהמגזר הערבי בקרב חברות ההיי-טק. "מאות ממהנדסי החברה הם בני המגזר הערבי ורבים מהמהנדסים הערבים הם ממובילי הטכנולוגיה בחברה ומאיישים תפקידי ניהול בכירים", מציינים שם.
כמו כן מדווחת החברה, כי היא מעסיקה מאות עובדים חרדים, באופן שהופך אותה לאחת מהמעסיקות הגדולות ביותר במגזר זה. "הפעילות החלה עם גיוס נשים חרדיות, הנדסאיות בוגרות "בית יעקב" לבדיקות תוכנה", מציינים שם. "בהמשך נוספו תחומי מיקוד של פיתוח תוכנה, והתוכנית התרחבה וכללה גם גברים חרדים".
9,855 עובדים בישראל
אינטל מעסיקה בעולם כ-107 אלף עובדים. בישראל מחזיקה החברה ארבעה מרכזי פיתוח - בחיפה, יקום, ירושלים ופתח תקווה, וכן שני מפעלי ייצור בקריית גת ובירושלים. בסך הכל, מספר העובדים בחברה עומד לפי הדו"ח על כ-9,855 עובדים, לאחר שמספרם צמח אשתקד בכ-15%. במפעל בקריית גת מועסקים כ-4,500 עובדים, מהם 60% מתגוררים בדרום הארץ.
באשר לפעילות התנדבותית למען הקהילה - החברה דיווחה כי כ-44% מהעובדים השקיעו אשתקד יותר מ-37 אלף שעות התנדבות. בנוסף תרמה החברה כ-12 מיליון שקלים לעמותות, בתי-ספר ומוסדות אקדמיים. פעילות החברה בישראל אף זיכתה אותה לאחרונה בציון הגבוה ביותר בדירוג השנתי של ארגון מעלה לאחריות תאגידית.
מולי אדן, נשיא אינטל ישראל, מסר כי "השנה מציינת אינטל 40 שנה לפעילותה בישראל. ב-1974 הוקם מרכז הפיתוח בחיפה עם חמישה עובדים, ומאז גדלה החברה והפכה למעסיקה הפרטית הגדולה בישראל. אנו מאמינים בגיוון בתעסוקה, ולכן גאים בכך שעובדים מכל גוני ורובדי החברה הישראלית בוחרים להצטרף לשורותינו: נשים וגברים, תושבי פריפריה ומרכז, מבוגרים וצעירים, חרדים, ערבים, דרוזים, אתיופים ובעלי מוגבלויות וצרכים מיוחדים".