פורסם המכרז להקמת רשתות הדור הרביעי
לפי תנאי המכרז שפרסם משרד התקשורת, חברות הסלולר יוכלו לקנות תדרים להקמת הרשתות המהירות במחיר מינימום של 10 מיליון שקל לרצועה. המכרז לא יוגבל רק לחברות הסלולר הקיימות, אך שחקנים חדשים שירצו להיכנס לתחום יצטרכו להציג הון עצמי של 100 מיליון שקל
משרד התקשורת פרסם היום (ד') את המכרז למכירת תדרים לחברות הסלולר לצורך הקמת רשתות דור רביעי. המכרז מפורסם באיחור של כמה שנים לאחר ששירותי דור רביעי בסלולר, המאפשרים גלישה במהירות גבוהה בהרבה, כבר הושקו ביותר מ-100 מדינות בעולם ולאחר שחברות הסלולר בארץ הפעילו לחץ כבד על המשרד לצאת למכרז ולאפשר להם לשדרג את הטכנולוגיה שלהן.
- פרטנר ו-HOT מובייל יקימו יחד רשת דור 4
- סלקום וגולן טלקום יקימו יחד רשת דור 4
- אינטרנט של 1 ג'יגה: הסיבים האופטיים קרבים
משרד התקשורת מעוניין בהקמת שלוש רשתות סלולריות מדור רביעי לפחות בשוק, כשאחת תוקם על ידי סלקום וגולן טלקום במשותף, השנייה על ידי HOT mobile ופרטנר והשלישית על ידי פלאפון, שלא חתמה הסכם להקמה משותפת של רשת. "התדרים הרלבנטיים לדור הרביעי הם משאב מוגבל ולא תתאפשרנה חמש תשתיות רדיו בדור הרביעי בשוק", כותב משרד התקשורת. כל רשת תוקם על רצועת תדרים של 25-20 מגה-הרץ, כאשר לחלק מהחברות (סלקום ופרטנר) יש כבר חלק מהתדרים הדרושים להקמת רשת דור רביעי.
במסגרת המכרז ימכור המשרד תדרים בהיקף של 38-40 מגה הרץ בתחום תדרי ה-1800 מגה-הרץ. התדרים יימכרו ברצועות של 5 מגה-הרץ כל אחת למרבה במחיר. מחיר המינימום לרכישת רצועה אחת יהיה 10 מיליון שקל. עלות ההשתתפות במכרז תהיה 25 אלף שקל והזוכים יצטרכו להפקיד ערבות של 10 מיליון שקל לקיום תנאי המכרז.
המכרז לא יוגבל אמנם רק לחברות הסלולר הקיימות, אך שחקנים חדשים שירצו להיכנס לתחום יצטרכו להציג הון עצמי של 100 מיליון שקל ולהוכיח בעלות על ליבת רשת. שחקן אחד שהצהיר על רצונו להיכנס לשוק הסלולר הוא חזי בצלאל, בעלי ספק האינטרנט אקספון 018. בצלאל לא הצליח לגייס במכרז התדרים הקודם את הערבות הבנקאית הדרושה והרישיון ניתן בסופו של דבר לגולן טלקום.
המכרז ייערך בשני שלבים, כשתחילה יצטרכו חברות הסלולר להגיש הצעות בסיסיות בהתאם לתנאי הסף עד ל-28 לספטמבר. לאחר מכן ייערך תיחור כספי בין המועמדים שיוכרזו כשרים ובו יקבעו הזוכים ברצועות התדרים. החברות הזוכות יצטרכו להשלים פריסה ארצית מלאה של רשת דור רביעי בתוך עד ארבע שנים. מפעילים חדשים או קטנים (כמו גולן טלקום ו-HOT mobile) יוכלו לדחות עד 50% מסכום התשלום על התדרים למועד מאוחר יותר. מפעילים אלו יקבלו הנחה של 10% מהסכום לתשלום עבור גיוס של כ-80 אלף לקוחות.