שתף קטע נבחר

 

"מחאת עובדי ערוץ 1 - בניגוד לחוק"

היועצת המשפטית של רשות השידור יוצאת נגד קמפיין העובדים שליווה את שידורי המונדיאל. "זמן השידור לא שייך לעובדים ולא לרשות, וחייב לשרת את האינטרס הציבורי", היא קובעת ומוסיפה: "בשידור קמפיין זה שלא בתמורה מגולמת טובת הנאה בעלת ערך כספי שניתנה לעובדים בניגוד לדין"

עם פתיחת שידורי המונדיאל, החלו במקביל שידורי המחאה של עובדי רשות השידור - אולם כעת מתברר כי זו היתה בלתי חוקית: דוח של היועצת המשפטית של הרשות טוען כי אסור היה לעובדים לנצל את הבמה לטובת מחאתם האישית: "שידורי הקמפיין אינם עומדים בדרישות החוק, הפסיקה, הכללים וכללי האתיקה ואף עומדים את מדיניות רשות השידור ונוהליה".

 

"זמן השידור בערוצי הרשות אינו שייך לעובדי הרשות, ואף לא לרשות עצמה - ולפיכך השימוש בו חייב לשרת את האינטרס הציבורי בכללותו", טוענת היועצת המשפטית של רשות השידור, חנה פודמינסקי-מצקביץ', בדוח שהוגש למנכ"ל יוני בן מנחם ליועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין.עוד היא מוסיפה כי הדבר הופך את קהל הצופים לשבוי של מחאת העובדים.

 

גלעד ארדן במסיבת העיתונאים שבה הכריז על סגירת הרשות (צילום: ששון תירם) (צילום: ששון תירם)
גלעד ארדן במסיבת העיתונאים שבה הכריז על סגירת הרשות(צילום: ששון תירם)
  

בסעיף נוסף כותבת היועצת המשפטית כי שידורי המחאה ממלאים זמן מסך של חסויות ועל כן הדבר עובר על החוק. "לרשות השידור אין סמכות לשדר פרסומות, תשדירי שירות, או הודעת חסות ללא תמורה. אין לה גם סמכות לשדר הודעות

פרסומות שיש בהן משום מחלוקת פוליטית או אידיאולוגית". בהתייחס להודעות תשדירי התעמולה היא כותבת ש"בשידור קמפיין זה שלא בתמורה, מגולמת גם טובת הנאה בעלת ערך כספי ניכר שניתנה לעובדים בניגוד לדין".

 

במהלך שידורי המשחקים, נראו שקופיות מחאה של העובדים וכן עלו לשידור עובדים שקראו למנוע את פיטוריהם של כאלפיים עובדים. זאת על רקע כוונתו של שר התקשורת גלעד ארדן לבטל את האגרה, לסגור את רשות השידור במתכונתה הנוכחית ולהקים גוף שידור ציבורי חדש.

 

מאיר סויסה, מנהל קמפיין הטכנאים וההנדסאים ברשות השידור, מסר: "טרם קיבלנו את חוות הדעת המשפטית ואנחנו לא מתכוונים להתייחס לעניין בשלב זה". מרשות השידור טרם נמסרה תגובה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים