פיצוי גבוה במיוחד לעובדת בהריון שפוטרה
פרסום ראשון: בית הדין הורה לחברת מילעוף לשלם פיצוי לעובדת שפוטרה בזמן הריון בניגוד לחוק ולממן את הוצאות התביעה - בסך כולל של יותר מ-100 אלף שקל. מנהלת מערך האכיפה של שדולת הנשים: "פסק הדין מצביע על חומרת מצבן של אמהות בשוק העבודה"
עובדת שפוטרה בזמן היריון ובניגוד לחוק מעבודתה בחברת "מילעוף", תקבל פיצוי של כ-92 אלף שקל. כך פסק לאחרונה בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע. בנוסף נפסקו לחברה תשלום התביעה, בסך 15 אלף שקל. כך נודע ל-ynet.
- פוטרה בזמן הריון - ותפוצה ב-50 אלף שקל
- כ-50% מהמנהלות יעדיפו גבר על אישה הרה
- רוב התלונות על אפליה - פיטורים בגלל הריון
העובדת הועסקה בחברה מספר חודשים כמקדמת מכירות בחטיבת השיווק, כשהודיעה למעסיקיה על הריונה. לטענתה, זמן מה לאחר מכן זומנה לפגישה שבה פוטרה, על אף שהייתה באמצע ההיריון ומבלי שהוגשה בקשה למשרד הכלכלה לאישור הפיטורין כפי שמחויב בחוק.
חברת מילעוף, טענה מצידה, כי לא נמסרה לעובדת הודעת פיטורים באותה הפגישה, אך הצדדים הסכימו כי התובעת נדרשה להדריך מחליפה לתקופת היעדרותה. במהלך החפיפה נאלצה העובדת לצאת לשמירת הריון עד הלידה, לאחריה המשיכה לחופשת לידה.
יום לפני סיום החופשה גילתה התובעת כי היא לא תחזור לעבודה בפועל והגישה תביעה נגד החברה באמצעות עורכות הדין מיכל מסורי ושיר-אל נקדימון במסגרת מערך האכיפה של שדולת הנשים בישראל. העובדת טענה כי היא פוטרה בשל ההיריון מבלי שנערך לה שימוע ובניגוד לחוק.
"מסר חריף לכלל המעסיקים"
בחברה טענו כאמור כי לא מסרו לעובדת כל הודעת פיטורים או שהערימו קשיים בשל הריונה. עוד נטען כי החברה נערכה לחזרת העובדת לעבודה לאחר חופשת הלידה – אולם העובדת היא זו שבחרה לא לשוב. כמו כן, מנהלה של התובעת טען להגנתו כי היה עליה לעדכן את החברה שבכוונתה להיכנס להריון עוד בשלב ראיון העבודה.
בית הדין לעבודה קיבל את טענות העובדת וקבע כי היא אכן פוטרה על רקע ההריון וכי הפיטורים נכנסו לתוקף עם סיום התקופה שלאחר חופשת הלידה. בהחלטה נמתחה ביקורת חריפה על הטיעונים שהציג מנהלה של העובדת, שכן על פי חוק אסור שדבר הריונה יהווה שיקול בעת קבלתה לעבודה.
בנוסף, נמתחה ביקורת על כך שלתובעת לא נערך שימוע לפני הפיטורים כדין ולא התבקש אישור משרד הכלכלה לפיטוריה, כנדרש על פי חוק עבודת נשים. לבסוף קיבל בין הדין את מרבית התביעות של התובעת, פסק לה פיצוי של כ-91.7 אלף שקל וכהורה לנתבעת לשלם את הוצאות המשפט.
"הסכום הגבוה שנפסק משקף את מורת רוחו של בית-הדין ממעסיקים שמפרים זכויות נשים בתקופה בה הן הופכות לאמהות", מסרה עו"ד נקדימון ממשרד לוי-אטינגר, נקדימון ושות' ומנהלת מערך האכיפה של שדולת הנשים. "פסק הדין מצביע על חומרת מצבן של אמהות בשוק העבודה כיום ומעביר מסר חריף לכלל המעסיקים, לגבי חובתם להשיב את העובדת לתפקידה הקודם בתום חופשת הלידה, על מנת שלא תפלט משוק העבודה רק משום שהפכה לאם".
נשים המעוניינות בקבלת סיוע משפטי ללא תשלום בנושאי זכויות נשים בעבודה, יכולות לפנות לקו הפתוח של שדולת הנשים בטלפון: 03-6120000