שתף קטע נבחר

 

מונדיאל בערוץ 1 במצרים: 'כיף לגנוב מישראל'

נורמליזציה עם ישראל היא כמעט טאבו במצרים, אבל כשהערוץ הישראלי הוא הדרך היחידה לראות מונדיאל בחינם מוצאים צידוק: "הרגשה שרימינו אותם". דובר ישראלי: שמחים שאתם צופים בנו, הגולשים: "תשיג לנו נרגילה וסחלב"

לא מעט אזרחים במצרים מצאו את עצמם מאז תחילת המונדיאל בדילמה לא פשוטה מבחינתם: בזמן שערוץ הספורט "biIN" שנמצא בבעלות רשת "אל-ג'זירה" הקטארית משדר באופן בלעדי את המונדיאל למדינות באפריקה ובמזרח התיכון, ועולה לא פחות מ-1,000 לירות מצריות, המצרים יכולים לצפות בחינם במונדיאל דרך ערוץ 1 הישראלי.

 

עוד חדשות בעולם :

 

במצרים הדעות חלוקות: מצד אחד יש הטוענים כי צפייה במונדיאל דרך לוויין ישראלי היא בבחינת נורמליזציה של היחסים עם ישראל, האסורה בתכלית האיסור, ומנגד יש הטוענים שהמונדיאל מעל לכול. איגוד עיתונאי הספורט במצרים פרסם בימים האחרונים הודעה שבה הטיל את האשמה למצב הבעייתי על רשת "אל-ג'זירה" הקטארית, שהפכה בשנים האחרונות לשנואת נפשו של המשטר המצרי ותומכיו בגלל קרבתה לאחים המוסלמים והעובדה שהיא נתפשת כמי שקידמה איסלאמיזציה במצרים.

"לא לצפות בישראלים - ולעזאזל המונדיאל!". רואים כדורגל בקהיר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"לא לצפות בישראלים - ולעזאזל המונדיאל!". רואים כדורגל בקהיר(צילום: EPA)

"מדובר בקונספירציה של אל-ג'זירה שנועדה לאלץ את הערבים לצפות בערוצים הציוניים", נאמר בהודעה, שבה נטען בין השאר כי הערוצים

הקטאריים תבעו פעמים רבות ערוצים סעודיים שהפרו את חוקי השידור והבלעדיות על זכויות השידור של המונדיאל, אבל מנגד מתעלמים מערוצים ישראליים שעושים את אותו דבר ומאפשרים לצופים במדינות השכנות להתחבר לשידור שלהם. לדבריהם, המטרה הישראלית היא לגרום לערבים לנרמל את היחסים עם ישראל. האיגוד דרש מהערבים "לא לצפות בערוצים הציוניים אפילו במחיר של החמצת המונדיאל".

 

חאלד ביומי, פרשן כדורגל מוכר במצרים, אמר לעיתון המצרי "אל-אהראם" כי מבחינתו "צפייה בערוצים ישראליים שקולה לנרמול היחסים, דבר שאני מתנגד לו באופן מוחלט. יש ערוצים אחרים שנקלטים בחינם ושהמצרים יכולים לצפות בהם. אני אומר לצופים במצרים: אם אין לכם אפשרות חוץ מהערוצים הישראליים, אז לעזאזל המונדיאל!". שחקן נבחרת מצרים בשנות ה-90, איבראהים אל-מסרי מפורט סעיד, תהה: "אנשים עניים ואין להם ברירה. מדוע השלטון לא דואג בעצמו לשידור המונדיאל בערוצים המקומיים?".

נבחרת אלג'יריה, הכוכבת הערבית של המונדיאל, בשמינית הגמר (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
נבחרת אלג'יריה, הכוכבת הערבית של המונדיאל, בשמינית הגמר(צילום: gettyimages)
 

כמו אל-מסרי, לא מעטים במצרים ממשיכים לצפות בשחקי גביע העולם דרך הלוויין הישראלי. אחד מהם הוא איסלאם אל-ג'ונדי (24), שאמר לעיתון "אל-יום א-סאבע": "אם אין לי אפשרות אחרת לעקוב אחרי המונדיאל, אני מעדיף לצפות בטלוויזיה הישראלית, כי לי באופן עקרוני אין שום בעיה עם מדינת ישראל. אם מצרים לא מספקת לנו אמצעים לצפות בגביע העולם, אצטרך לצפות בטלוויזיה הישראלית".

 

למוחמד עלי, לעומתו, יש בעיה עם ישראל - ועוד איך. ובכל זאת, הוא אינו חושב שצפייה במונדיאל דרך ערוץ 1 הישראלי היא בבחינת

נורמליזציה עם ישראל: "קיוויתי שמצרים תספק לנו אמצעי לצפות במונדיאל, אבל כהרגלה היא נכשלת בכל דבר. זכותו של כל אדם להשתמש בלוויין הישראלי כדי לצפות במונדיאל מבלי שיאשימו אותו בנורמליזציה. צפייה בטלוויזיה הישראלית לא אומרת שאנחנו רוצים נורמליזציה עם ישראל".

 

עיתונאית במצרים ששוחחה עם העיתון "אל-אהראם" סיפרה כי היא מחשיבה את עצמה לאנטי-ציונית וכי בתחילה התנגדה בתוקף לצפייה במונדיאל דרך הערוץ הישראלי, אולם בהמשך שינתה את דעתה: "נהניתי מההרגשה שרימיתי אותם", הסבירה.

המצרים מבקשים מישראל: "שימו דגלים על המסך, שנבין" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
המצרים מבקשים מישראל: "שימו דגלים על המסך, שנבין"(צילום: EPA)
 

דובר לשכת ראש הממשלה בשפה הערבית, אופיר גנדלמן, צייץ בחשבון הטוויטר והפייסבוק שלו בערבית: "אני שמח שאוהדי כדורגל רבים

במדינות שכנות צופים בשידור חי במונדיאל בערוצים ישראליים. אנחנו מקדמים אתכם בברכה". לאחר מכן פרסם תמונה עם מונחים בעברית הקשורים לכדורגל, והביע תקווה כי הם יהיו שימושיים עבור האוהדים במדינות ערב במהלך גביע העולם.

 

התגובות לא איחרו לבוא, ובאופן מפתיע הן לא היו אוהדות במיוחד. הן התאפיינו בעיקר בציניות: "אנחנו לוקחים מה שאנחנו רוצים, אבל אחרי גביע העולם נגיד שלום ללוויין עמוס", כתב גולש אחד. אחר הוסיף: "דוד אופיר, תגיד להם לשנות את הלוגו ולשים דגלים של הנבחרות ולא להסתפק בשמות המדינות בעברית על המסך, כיוון שאנחנו לא מבינים אותם. ותשיג לי נרגילה וכוס סחלב". גולש נוסף ביקש ממנו "להשיג פרשן ערבי לשידורים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
האשמה נגד אל-ג'זירה: "רוצה שנתקרב לישראל"
צילום: EPA
מומלצים