בת 13 נחטפה לסוריה וברחה אחרי 5 שנים
כשאביה של ראניה האוסטרלית הבטיח לה טיול בפירמידות במצרים, היא לא שיערה שהוא ואחיה יחטפו אותה לדמשק, יחזיקו אותה באלימות ויחתנו אותה עם בן דודה. בגיל 18 הצליחה להימלט בסיוע השגרירות הבריטית. זהו סיפורה
אוסטרלית בת 18 שנחטפה לסוריה בגיל 13, הוכתה ואולצה להתחתן עם בן דודה הגדול ממנה ב-20 שנה, מספרת בפעם הראשונה על חמש השנים הנוראיות שעברה.
עוד חדשות בעולם:
קבר משפחתי? ביפן רוצים להיטמן עם חברים
אויב חדש ל-NYPD: רקדני הרכבת התחתית
נווה מדבר: הבריכה שתמצאו רק עם GPS
בראיון לתוכנית "60 דקות" סיפרה ראניה פראח כי היא תכננה להתאבד אם הבריחה שלה מסוריה, ביום הולדתה ה-18, לא תצליח. "פשוט הייתי בדיכאון כל הזמן שם. רק חשבתי על אוסטרליה", סיפרה. פראח גדלה בסידני לאב מוסלמי-סורי ולאמא אוסטרלית שהתאסלמה.
הכול התחיל במה שאמור היה להיות טיול של פעם בחיים לפירמידות במצרים. זמן קצר אחרי שהגיעה למצרים עם אחיה הגדול הדרכון שלה נלקח ממנה, ונאמר לה שהיא בדרך לראות את אביה. "אחי, אבי ואמי תכננו הכול", היא מספרת. אמא שלה, שעזבה את אביה של ראניה אחרי 20 שנות נישואין אלימות ועברה לסעודיה, אמרה לה בשיחות טלפון שהיא לא יכולה לממן את חזרתה לאוסטרליה.
אביה חיכה לה בבית משפחתו בדמשק, שם הוכתה נמרצות. עם הגיעה היא נלקחה לבדיקת בתולין בגלל שהאבא החליט שבאוסטרליה היא הייתה נתונה להשפעה רעה, משום שהתחילה לעשן בגיל צעיר ולדבר עם בנים. "הם רצו לבדוק אם אני בתולה. הם אמרו שבשביל לרשום אותי לבית ספר הם צריכים לבדוק את זה", הסבירה.
למרות שתוצאות הבדיקה הראו שהיא אכן בתולה, אביה ואחיה היכו אותה בבית הדודה. "זה דבר די רגיל להרוג את הבת שלך בגלל שהיא לא בתולה", אמרה ראניה. ראניה תיארה את אביה כ"שטן". היא אמרה: "הוא האדם הכי שטני שאי פעם תפגשו". בתור אחת שחיה בעולם מוסלמי נוקשה, היא נשלחה לבית ספר איסלאמי ולמדה ערבית.
"עשיתי את כל הדברים שהם ביקשו ממני לעשות, לימדו אותי להתפלל ולצום ברמדאן", סיפרה. פראח אולצה להתחתן עם בן דוד בשנות ה-30 לחייו, והיא "נמנעה מקשר עין איתו" ולא דיברה איתו כלל. "הייתה לנו מסיבת אירוסין, אבל אני לא הרגשתי כלום בגלל שבשלב הזה כבר תכננתי את הבריחה שלי".
השגרירות הבריטית: "אישה תחכה לך במלון"
פראח רקמה תוכנית בריחה לאוסטרליה ביום הולדתה ה-18, ומי שסייע לה הייתה שגרירות בריטניה. שכן בן גילה העביר לה את מספר הטלפון של השגרירות, אך היא הייתה צריכה לחכות עד שימלאו לה 18 לפני שהדיפלומטים יוכלו לעזור לה לפי חוק. כשהיא הפכה לבגירה, הם אמרו לה שאישה תחכה לה במלון "ארבע העונות" בדמשק. פראח התגנבה מביתה וקפצה למונית, בזמן שסבתה ישנה אחרי תפילת הבוקר. "אם לא הייתי מצליחה לצאת הייתי הורגת את עצמי באותו יום", אמרה.
אישה בריטית אכו חיכתה לה במלון ונתנה לה "חיבוק גדול". אז הם נסעו לגבול ירדן עם שני שומרי ראש. אחרי שיחה מתוחה עם אנשי משמר הגבול הסורי הייתה פראח בדרך לחופש ולחזרה לאוסטרליה. "זה היה מוקדם בבוקר, כשהגענו וטסנו מעל סידני", נזכרת פראח בדמעות בחזרה למולדתה. היא סיפרה כי אמה ומשפחתה באוסטרליה לעולם לא שאלו אותה על השנים בסוריה, או שאלו איך היא מרגישה להיות בבית. ולמרות שהיא כבר לא בסוריה, היא עדיין מפחדת שאביה ימצא אותה ולכן הוציאה צו הרחקה נגדו.
לרוע המזל, סיפורה של פראח הוא לא נדיר כמו שמקובל לחשוב. ארגון אוסטרליה להגנה על זכויות האישה ובריאותה דיווח כי 62 ילדות כלות חולצו בשלוש השנים האחרונות ממשפחות עיראקיות, אפגניות, פקיסטניות, הודיות, מצריות, טורקיות וסודניות.