שתף קטע נבחר
 

בליסימו: מנצח ישראלי בתחרות הבישול "גביע סן פלגרינו"

קצת חדשות טובות: השף הישראלי אחמד סלאמה ("לה רז'אנס") זכה בפרס המבקרים בגביע סן פלגרינו, תחרות הבישול החשובה בעולם לשפים צעירים. רועי ירושלמי מספר על המנות המנצחות, הבישול המאתגר על יאכטה במהלך משט ועל שפים חדורים שיוצרים אוכל מרתק במקום הכי רומנטי בארץ במגף

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יאכטות, אוכל עילי, שפים מ-10 מדינות והכל על רקע העיר הרומנטית בעולם. כבר 14 שנה שגביע הבישול של סן פלגרינו מוענק לשף הצעיר והמצטיין של השנה במסגרת תחרות דו שלבית, שכוללת הגשת מנת גורמה מנצחת בקוקטייל חגיגי וכן בישול מאתגר במטבח הזערורי של יאכטת מרוץ, בזמן שהיא מושטת על ידי צוות שייטים מקומי ומתחרה במשט הבלגונה הוונציאנית. הזוכה הסופי הוא זה שזוכה לציון הממוצע הגבוה ביותר בשני חלקי התחרות.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

עשרה שפים מרחבי העולם מתחרים על הפרס. השנים הגיעו לשלבים הסופיים שפים מקנדה, דרום קוריאה, גרמניה, בלגיה וגם השף הישראלי אחמד סלמה ממסעדת לה רז'אנס שבמלון המלך דוד שבירושלים.

 

הערב הראשון שבו התקיים שלב הכנת אוכל הגורמה החגיגי, כלל מנות שיצרו השפים במטבח גדול ומשותף במלון הפאר שבו התקיימה התחרות. מה היה שם? נתחי מקרל על פרוסות אבטיח, גבינת צ'ציל מסורתית וריזוטו סלק שהכין הצוות הרוסי, טרטר לנגוסטין בניחוח וורבנה שייצג את קנדה, נתחים עסיסיים של עוף גינאה (או בעברית תקנית: פנינית, שהיא אגב כשרה) ומנת קנלוני שום שחור ממולא ברייט – תבשיל ברווז עם זעפרן וקרקר טפיוקה

 

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

ביום למחרת, מוקדם בבוקר, יצאנו עם השפים לריאלטו – השוק העירוני של ונציה – להצטייד במרכיבים לצורך הכנת המנות בסירות. שבע בבוקר, הציפורים עוד עם הרולים על העצים, ואחמד כבר עמל במרץ על פילוט העופות למנת הרולדות שיכין על הסיפון.

 

יצאנו לכיוון מועדון היאכטות במוניות המים הוונציאניות – סירות מנוע קטנות שמשמשות ככלי התחבורה המרכזי בעיר. תדריך קצר, קצת מים מוגזים לדרך ועלינו על היאכטה שעליה כבר התנוסס בכבוד דגל ישראל. בין סיבוב למהפך, הרמת מפרש ספינקר והרבה צעקות באיטלקית, אחמד הצליח בדרך לא דרך לבשל את נתחי העוף, לצמצמם רוטב פורצ'יני, לקצוץ ירקות ולבסוף הרכיב מנה יפהפייה, שהגיעה לאחר כבוד אל שולחן חבר השופטים.

 

 (צילום: רועי ירושלמי) (צילום: רועי ירושלמי)
(צילום: רועי ירושלמי)

 

הקוקטייל המסכם התקיים בדוקאלה שבפיאצה סן מרקו במרכז העיר ההיסטורי של ונציה. אחמד לא בייש את הפירמה ואחרי שבשנים האחרונות זכו כאן בפרסים השפים הישראליים אוראל קדם מפופינה, דיוויד פרנקל מפרונטו וחביב משה, סלמה שלנו זכה בקריטיק'ז צ'וייס - פרס חבֶר מבקרי האוכל, שבוועדתו ישב לא אחר מאשר עבדכם הנאמן. בפרס שף השנה זכה השף ברזוצקי, ממסעדת אז איט איז הקטנה והחתרנית שבמוסקבה. בקיצור – היה טעים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יחסי ציבור
גביע סן פלגרינו
צילום: יחסי ציבור
מומלצים