הקינוח המושלם: תנו לנו קלאסיקה בגמר
אם ברזיל מנצחת ביום שלישי ועולה לגמר, הלוואי שארגנטינה תצטרף אליה ביום שאחרי. אם גרמניה תהיה זו שתיסע לריו, בבקשה שהולנד היא זו שתשחק מולה. וגם: מדוע מסצ'ראנו הוא הפנים של האלביסלסטה ולא מסי, והסוד מאחורי הניצחון של האורנג' בפנדלים
לאוהדי נבחרת ארגנטינה יש לא מעט שירים, אולי יותר מלכל נבחרת אחרת במונדיאל 2014, ועדיין הארגנטינאים נוהגים לחדש את הרפרטואר ממשחק למשחק. שעה ומשהו לפני שריקת הפתיחה של רבע הגמר מול נבחרת בלגיה היה אפשר לשמוע מהם שיר חדש. קבוצת אוהדים הקיפה את האצטדיון עם דגם של עמוד שדרה כשהם מזמרים: "אולה אולה, יש לנו את הגב של ניימאר".
חגיגת מונדיאל ב-ynet ספורט:
- החילוף שיביא להולנד את הגביע?
- מה לחש קרול לשחקני קוסטה ריקה
- מסי עשה עוד צעד לעבר הגמר
- מסתמן: עוד כוכב על גמר את הטורניר בגלל פציעה
אפשר לחשוב שמדובר בבדיחה מצחיקה, אפשר גם להתעצבן ממעשה בטעם רע שחורג מגבולות הספורט. כך או כך, לא משנה מה הדעה שלכם, היה באקט הזה משהו מיוחד שלא רואים הרבה פעמים במשחקי נבחרות - אקט של שמחה לאיד, של יריבות אמיתית. כמה שעות מאוחר יותר, בלב הקהילה הגרמנית הגדולה בברזיליה, פתחו אוהדים בשירה: "אין כמו לנצח את הולנד". גם פה מדובר ביריבות אמיתית.
היריבויות האלה עושות חשק. לכן, לפני שניגע בארגנטינה והולנד, שתי הנבחרות שעלו אתמול (ש') לחצי הגמר, בואו נתחיל מהסוף, מבקשה, מתקווה - אם ברזיל מנצחת ביום שלישי ועולה לגמר, הלוואי שארגנטינה תצטרף אליה ביום שאחרי. אם גרמניה תהיה זו שתיסע לריו, בבקשה שהולנד היא זו שתשחק מולה. אין כאן עניין של אהדה לנבחרת כזו או אחרת, אלא רצון לראות לראשונה מזה 40 שנה גמר מונדיאל בין שתי נבחרות יריבות. חוץ מזה, תחשבו איך משחק בין ארגנטינה לברזיל על המקום השלישי יכול להוסיף לטורניר הזה.
הנבחרת של מסצ'ראנו
ארגנטינה הגיעה לחצי הגמר לראשונה מזה 24 שנים. בפעם הקודמת, אז הפסידה בגמר באיטליה 90', היא הייתה נבחרת אפורה, קשוחה והגנתית, למרות דייגו מראדונה, וספגה ארבעה שערים בלבד בכל הטורניר. ככל שעוברים המשחקים במונדיאל הזה נדמה שארגנטינה הנוכחית, שספגה בינתיים רק שלושה שערים וניצחה את כל המשחקים שלה בהפרש של שער אחד בדיוק, מחזיקה באותו סגנון.
כן, ליונל מסי כיכב במשחקים הראשונים וברור שארגנטינה תגיע עד לאן שמסי ייקח אותה, אבל מבחינת תדמית האלביסלסטה הם קודם כל נבחרת בדמותו של חאבייר מסצ'ראנו - קשוחה, לוחמת ולא אכפת לה לנצח בקטן או רק במקרה. בעצם, היא נדמה שהיא ממש רוצה לעשות את זה ככה.
מסי הוא הקפטן, אבל מסצ'ראנו הוא לב ליבה של ארגנטינה. הוא המנהיג האמיתי,
זה שלא מפסיק להזיז ידיים במשחק ולחלק הוראות. אתמול, בנוסף למשחק ההגנה החכם הקבוע שלו, מסצ'ראנו לא איבד אפילו כדור אחד. הוא גם שלח לא פחות מ-10 כדורים ארוכים לחלוצים שלו ודייק ב-7 מהם. הוא נגע בכדור, סטטיסטית, יותר מכל ארגנטינאי אחר. עכשיו, כשאנחל די מריה בחוץ, ארגנטינה הופכת להיות עוד יותר נבחרת בסגנונו של מסצ'ראנו. זה לאו דווקא סימן רע - לא מעט נבחרות זכו כך במונדיאל.
קפטן הוק
בימים שעד לחצי הגמר ברביעי כנראה תשמעו כמה פעמים את השם פראנס הוק, מאמן השוערים של נבחרת הולנד. הוק הוא איש מקצוע מפורסם. יש לו אתר אינטרנט משלו ושיטה מיוחדת לאימון שוערים, כך הוא טוען, שפיתח עם השנים. אינסוף שוערים גדולים עברו והתפתחו בידיים של הוק, מאדווין ואן דר סאר ועד מנואל נוייר. לקראת המונדיאל ישב לואיס ואן חאל עם הוק ושאל מה דעתו לעבוד עם השוער טים קרול רק על פנדלים, בוודאי בהכנה ספציפית ליריבה במשחקי נוק-אאוט. את התשובה של הוק ראיתם אתמול.
אסור לפקפק בכך - ההחלטה להחליף שוער במיוחד לפנדלים, מהלך שבוצע לראשונה בגביע העולמי, נקבעה מראש על-ידי ואן חאל. המאמן סיפר כי הכין את קרול לסיטואציה הזו,
אך העדיף לא לשתף בכך את השוער הראשון, יספר סילסן, כדי לא לפגוע בהכנות שלו למשחק.
ואן חאל העלה את קרול להתחמם עוד במהלך ההארכה ובכוונה שמר על חילוף כדי שיוכל להכניס את השוער שלו. בזמן שסילסן עשה אימוני שוערות רגילים עם הקבוצה הראשונה, קרול התכונן רק לפנדלים ולבועטי קוסטה ריקה. בכל חמש הבעיטות הוא זינק לפינה הנכונה, שני כדורים נעצרו וזה הספיק. הולנד, שבכל ארבעת המקרים בהם הגיעה להארכה או פנדלים במונדיאל הפסידה, עלתה לחצי הגמר.
המשחק הזה, בין הולנד לארגנטינה, הוא פשוט משחק ענק (ברור שעכשיו אתם מדמיינים את הגול של דניס ברגקאמפ ב-98'), אבל הדבר האמיתי, הגדול מכולם, שיכול באמת להפוך את המונדיאל הנוכחי לטוב ביותר שהיה, הוא גמר בין שתי יריבות. תנו לנו ארגנטינה נגד ברזיל או הולנד מול גרמניה. לא יכול להיות יותר טוב מזה.