שתף קטע נבחר

Pressy: הכפתור הרביעי לסמארטפון

הוא לא הכי מהיר, והוא עולה כ-90 שקלים, אבל Pressy יכול להיות עזר נחמד לסמארטפון אם צריך לצלם, להדליק את הפנס או לשלוח את המיקום שלכם בלחיצה אחת. אחרי לחצים - לחצנו עליו

כפתור ה-Pressy הנוסף למכשירי אנדרואיד שגייס כספים בקיקסטרטר החל להשלח בשבועות האחרונים למשקיעים לאחר עיכוב של חודשיים. נמרוד בק, אחד מיוזמי הפרויקט שהצליח במיוחד, מספר שכבר נשלחו 50,000 יחידות, ושעקב בעיות טכניות ולוגיסטיות נגרם עיכוב במשלוח. אם לא השתתפתם במימון של פרסי, תוכלו לקנות אחד ב-27 דולר.

 

יחידה אחת כזאת הגיעה אלינו לסקירה, אחרי שהזדמן לנו לבחון גם את אב הטיפוס בשלבים שונים. בשורה אחת: מדובר בתוספת חביבה אך לא מדהימה.  

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

הכפתור הרביעי

הפרסי הוא למעשה תקע אוזניות קטן שבקצה שלו יש כפתור מבצע פעולות שונות במכשירי אנדרואיד בלבד (באייפון האפשרות לפתח מוצר כזה חסומה). המחשבה שהובילה את היזמים לפתח אותו, ואת 28,818 האנשים להשקיע בו, הוא שלסמארטפונים בעלי מסכי מגע יש מעט מדי כפתורים פיזיים. בסמארטפונים רבים ישנם רק שלושה כפתורים (כיבוי/הדקה ועצמת שמע). יוזמי הפרויקט (והקונים) חושבים שצריך כפתור נוסף לקיצורי דרך כמו הפעלת הפנס והצילום.

 

הפרסי  מגיע בערכה שבה כיס סיליקון זעיר שמחזיק אותו, ויכול להתחבר למחזיק מפתחות או לכבל האוזניות. וכן, הכפתור הזה קצת בעייתי למי שמאזין למוזיקה באופן קבוע מהטלפון. צריך להוציא ולהחליף עם האוזניות. הכיס הקטן הוא פתרון שמהווה פשרה למי שצריך את זה.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

מה הוא יודע לעשות

הכפתור עצמו די פשוט ונוח, אבל פחות מתאים למכשירים שבהם שקע האוזניות נמצא בתחתית (כמו למשל ה-G3 החדש של LG). צריך גם להזהר לא ללחוץ עליו בזמן שמכניסים אותו, כי אז הוא יבקש להוציא ולהכניס מחדש. כאשר תכניסו אותו, הוא ישאל אם מדובר בפרסי או באוזניות. אם תתבלבלו, הכפתור לא יפעל ולא תוכלו לשמוע שיחות או מוזיקה.

 

היי, אתה פרסי? (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
היי, אתה פרסי?(צילום: אהוד קינן)

 

לאחר סריקה של הברקוד והתקנה של האפליקציה תכלו לקבוע קיצורי דרך שונים לפעולות לפרסי. כך למשל, אפשר בלחיצה אחת קצרה להפעיל את הפנס, בשתי לחיצות ארוכות להתקשר לאיש קשר, ולחיצה ארוכה ואחר כך קצרה לשלוח הודעה עם המיקום (שיהיה מדויק בהתאם ל-GPS של המכשיר).

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

בסך הכל ניתן לקבוע תשעה שילובים של לחיצות לפעולות שכוללות גם: צילום, צילום וידאו, הקלטה, נגינת קובץ וידאו או מוזיקה והפעלת אפליקציה. פרסי כבר מקושרת למספר אפליקציות, וכך בווייז למשל אפשר לא רק להפעיל, אלא כבר לקבוע מראש יעד לניווט - כלומר בלחיצה אחת הסמארטפון יקח אתכם הביתה.

 

אם תרצו הפעולות הללו יעבדו גם כאשר המסך כבוי והמכשיר נעול. אפשר לקבל פידבק של רטט כאשר הלחיצות נקלטו והודעה תופיע על המסך כאשר הפעולה בוצעה (ואם צילמתם תמונה - היא תופיע לשנייה). אפשר בקלות גם לערוך את קיצורי הדרך בלחיצה עליהם. אפש גם בהחלקת האצבע למחוק או להשהות אותם.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

הבעיה הגדולה היא שלפעמים לוקח למכשיר 2-4 שניות להגיב. כך שאם תרצו לצלם, למשל, רכב שפגע בכם ומנסה לברוח - לא בטוח שתספיקו לעשות את זה בזמן.

 

החיקויים והתחרות

באיביי ואתרים אחרים אפשר למצוא חיקויים שעולים הרבה פחות מ-92 השקלים - בין 6 שקלים ל-34 שקלים. חיקוי שניסינו עובד מצוין ובאופן זהה כמעט למקור, אך זה קורה רק עם האפליקציה של פרסי שאותה  אפשר להוריד רק אם קונים פרסי מקורי וסורקים ברקוד. האפליקציות של החיקויים כרגע נחותות יותר, אך אם הם ישתפרו, זה יציב את פרסי בבעיה.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

פרויקט דומה שהצליח לאחרונה בגיוס ההמון ויתחיל להשלח למשקיעים הוא הדימפל - סדרת כפתורים שנצמדת למכשירי אנדרואיד. אפשר גם לשים 8 כפתורים - שזה נראה יתרון עצום על פרסי (אותו נבדוק גם בקרוב).

 

ההבדל בין דימפל לפרסי, הוא שדימפל מסתמך על טכולוגית NFC (שאין בכל מכשירי אנדרואיד) ושהכפתורים לא יעבדו לפחות נכון לעכשיו כשהמסך כבוי.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אהוד קינן
צריך עוד כפתור?
צילום: אהוד קינן
מומלצים