שתף קטע נבחר
 

האקדמיה למנגל

כמה שגריל אוהב בשר, ככה דרור פילץ אוהב לגוון ולפרוט על פסיו כמה שיותר מטעמים שונים ומשונים. מנקניקיות בעבודת יד ועד לקינוח - אלכסנדרה לוקש יצאה לפגוש את כוכב הרוק של הסטייקים בסדנת גריל במטע סודי בלב סביון. יש גם מתכונים

צילום: אמיר לוי, עורכת: רותם שניר

צילום: אמיר לוי, עורכת: רותם שניר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לא רק בשר אפשר לשים על המנגל, אם תהיתם מה עוד מתאים לעל האש, דרור פילץ מציע לכם להניח על הגריל, מלבד סטייקים אימתניים, נקניקיות ועוד גם את כל מה שיש במטבח - מסלט חצילים רומני ועד לבננות. כל הפרטים וגם מתכונים - מספרו "הכל על האש" - לפניכם 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

סלט חצילים רומני

המרכיבים (ל-8 מנות):

4 פלפלים אדומים

1/2 כוס שמן זית

3 חצילים בינוניים קלויים על הגריל

1/2 כוס חומץ

1/2 כוס שמן חמניות לא מזוכך (להשיג במעדניות רוסיות)

6 שיני שום כתושות

1/2 כפית סוכר

1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מושחים את הפלפלים בשמן זית וצולים על הגריל מכל הכיוונים עד לחריכה.
  2. קולפים את החצילים ואת הפלפלים, קוצצים בעזרת גרזן עץ ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים חומץ, שמן, שום, סוכר ומלח.
  4. מערבבים היטב, מניחים לפחות ליום במקרר ומגישים.

 

סלט חצילים רומני (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
סלט חצילים רומני(צילום: דניה ויינר )

 

קבב בלקני

המרכיבים (ל-8 מנות):

1/2 1 ק"ג בשר בקר טחון פעמיים, מומלץ מנתחי שפונדרה ופאלדה

10 שיני שום כתושות

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף סודה לשתייה מעורבבת בכוס סודה

1/2 כוס סודה

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה לשים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מניחים בצד לחצי שעה.
  3. יוצרים קציצות ארוכות ועבות.
  4. צולים על אש נמוכה מאוד ומסובבים כל 2 דקות לצלייה אחידה, או עד למידת העשייה הרצויה, ומגישים.

 

קבאב רומני (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
קבאב רומני(צילום: דניה ויינר )

 

כנפיים עם שמן זית וסומק

המרכיבים (ל-4 מנות):

למשרה:

1/2 כוס שמן זית

1 כף סומק

מלח גס

פלפל שחור

 

12 כנפיים, במשקל כ-1 ק"ג

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את כל חומרי המשרה. מוסיפים את הכנפיים ומניחים בצד לשעה.
  2. משפדים על שיפוד ברזל וצולים עד להשחמה.
  3. במשך הצלייה, מברישים מדי פעם את הכנפיים בנוזל המשרה.

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )

כנפיים עם שמן זית וסומק (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
כנפיים עם שמן זית וסומק(צילום: דניה ויינר )

 

בננות בגריל עם שוקולד

המרכיבים (ל-4 מנות):

4 בננות או כמספר הסועדים

3-2 קוביות שוקולד חלב או מריר לכל בננה

 

אופן ההכנה:

  1. על גריל חם מניחים את הבננות בקליפתן. לאחר שהן משחימות מצד אחד צורבים גם מצידן השני. כשהן מתחילות להשחיר מורידים מהגריל.
  2. חורצים פתח לאורך הצד הקעור של הבננה, דוחסים קוביות שוקולד, ממתינים דקה ואוכלים בכפית.

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )

בננות בגריל עם שוקולד (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
בננות בגריל עם שוקולד(צילום: דניה ויינר )

 

סדנאות עישון הבשרים של דרור פילץ מתקיימות פעמיים בחודש, בימי שישי בצהריים במטעו שבגני יהודה. לפרטים נוספים: היכנסו לאתר של דרור פילץ  או לפייסבוק

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם הוד
יש גם מתכון. קבב
צילום: נועם הוד
מומלצים