שתף קטע נבחר

שלא ייכנסו מים: איך לטפל בכאבי אוזניים

בבריכה, בים ואפילו במקלחת. בקיץ, אחד הבילויים האהובים על כולנו הוא מים. אבל אחת הבעיות העלולות לגרום לכאבים ולנזק בריאותי היא חדירת המים לאוזניים. למה זה מסוכן ומה אפשר לעשות כדי למנוע את הכאב?

כאבי אוזניים בקיץ ולא רק אצל ילדים, היא תופעה נפוצה למדי. יש סיבות רבות לכך, בין השאר כניסת מים לאוזניים אחרי שחוזרים מהבריכה, הים או אפילו מהמקלחת.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

חשוב להבין כי לא מדובר בנוזלים שנוצרים בתוך האוזניים באופן טבעי ויכולים לגרום לירידה בשמיעה, לזיהומים חוזרים ונשנים ולכאבים עזים. נוזלים אלה מופרשים באופן טבעי ומצטברים בחלל האוזן. הכאבים נגרמים בשל העובדה שבעת סתימה בצינורית הניקוז הם אינם יכולים לצאת החוצה אל הלוע.

 

עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט

עור ללא אקנה: הטיפולים שיעלימו את הפצעים

המזגנים גורמים לצינון?7 מיתוסי בריאות לקיץ

דווקא בקיץ: למנוע ולטפל בווירוסים העונתיים

 

התופעה של כניסת מים לאוזניים לאחר רחצה היא אחרת לגמרי. שירלי קטרון, רוקחת סופר- פארם, מסבירה כי הרטיבות והלחות גורמים לשינוי רמת החומציות בתעלת האוזן, מה שמקשה על האוזן להתגונן מפני זיהומים ומאפשר לחיידקים ולפטריות, שנמצאים במי הבריכה או הים, לחדור לאוזן.

 

"חשוב מאוד  לדעת שלא מדובר בתופעה המתרחשת רק בקרב ילדים. גם מבוגרים עלולים לסבול מהתופעה לאחר שחייה או רחצה", היא אומרת.

 

ההנאה עלולה להסתיים בכאבי אוזניים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ההנאה עלולה להסתיים בכאבי אוזניים(צילום: shutterstock)

נזקי המים באוזניים

הצטברות של מים באוזניים עלולה לגרום לנזקים רבים אם לא מטפלים בתופעה. "המים עלולים לגרום לדלקת אוזן חיצונית, זיהום אשר עלול להימצא בתעלה כולה או בחלק ממנה, בגלל חיידקים או פטריות הנמצאים במים", מסבירה קטרון.

 

מדובר בדלקת של האוזן החיצונית הקרויה "אוטיטיס אקסטרנה" הגורמת לאודם, גירוי וכאבים עזים בתעלה המחברת את אפרכסת האוזן עם האוזן הפנימית. הדלקת מכונה לעתים גם תופעת "אוזן השחיין".

 

קטרון מוסיפה ואומרת כי החיידקים עלולים לחדור לאזניים גם בגלל ניקוי אגרסיבי מדי של האוזן. "בכל מקרה כדי לטפל בדלקת, צריך להוציא את המים מהאוזן".

 

הטיפול היעיל

לנסות ולהוציא את המים מהאוזן. השיטה הנפוצה ביותר ובדרך כלל גם היעילה ביותר היא על ידי ניעור הראש הצידה וכלפי מטה באלכסון. אצל ילדים קטנים  כדאי לנסות ולייבש את האוזניים באמצעות טישו רך שיספח את המים, ובכל מקרה לא להכניס אותו לאוזן.

 

לייבש את האוזניים. ישנן תכשירים המייבשים את האוזניים כמו למשל דריי אירס - לסילוק המים הכלואים באוזן, תכשיר המאפשר אידוי מהיר של המים והלחות. חשוב להקפיד ולייבש את האוזניים אחרי המקלחת ולהסתייע אפילו במכשיר לייבוש שיער שיזרים אוויר חם לאזור האוזן.

 

לשיכוך כאבים. תכשירים שיעזרו להתמודד עם הכאבים עד הריפוי המוחלט של האוזן. כמו למשל, אוטיק גארד, להקלה בבעיות נפוצות באוזניים, להקלה על זיהומים וגירוי וכאבים באוזן, גרד, גירוי, הצטברות שעווה, אוטיקון המכיל שמן זית ותמציות צמחים או אוטידין.

 

למניעה. להשתמש בפקקי אוזניים, ישנם פקקים משעווה וסיליקון. ניתו למצוא פקקים המותאמים לילדים ולמבוגרים. חשוב מאוד להיכנס למים עם כובע, כדי למנוע כמה שיותר כניסת מים.

 

לא לנקות את השעווה. בכל מקרה כדאי להימנע מהסרת שכבת השעווה הפנימית באוזן וניקוי פנימי של האוזן בעזרת מקלוני צמר גפן על מנת לשמור על שכבת המגן מפני חדירת מים.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shuttestock
למנוע כניסת מים לאוזניים
צילום: shuttestock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים