בלי כאב ראש: בן 16 מצא פתרון להנגאובר
ליעם קימל בן ה-16 מצא פטנט המצליח לפתור את תופעת הלוואי הגדולה ביותר של שתיית אלכוהול - הנגאובר. לאחר שהציג את ההמצאה בפני הנשיא, הוא מחפש כעת מעבדה שתמשיך לפתח אותה
האם נמצא הפתרון להגאובר? ליעם קימל, בסך הכל בן 16, הציג ביום שני השבוע בבית הנשיא את הרעיון שלו להתמודדות עם תופעות הלוואי של שתיית אלכוהול הכוללות כאב ראש אחרי שתיית אלכוהול.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
קימל, תלמיד כיתה י' מתל אביב, מבצע מחקר תיאורטי על חומר טבעי שמיוצר בגוף שמסוגל למתן את תופעות הלוואי שנגרמות כתוצאה מצריכת האלכוהול, במסגרת תוכנית "מדעני וממציאי העתיד" שמובילה קרן רש"י בשיתוף היחידה לנוער שוחר מדע באוניברסיטת תל אביב.
להתמודד עם הנגאובר
מהו המשקה הפופולרי שימנע מכם הנגאובר?
מדריך: אילו תרופות מסוכנות עם אלכוהול?
למה אלכוהול גורם להאנגאובר - ואיך נמנע ממנו?
הוא מספר: "היינו צריכים להעלות רעיונות לתרופות או לכלים רפואיים חדשניים במסגרת הלימודים. בדקתי מה קורה בגוף שלנו בעת צריכת אלכוהול, והגעתי למולקולה שקיימת בגוף שלנו באופן טבעי ולמחשבה שאם נוכל לתת אותה לאנשים, זה ימתן את ההשפעות של האלכוהול". את המנגנון לא ניתן עדיין לפרט מחשש להפרת פטנט, וכעת קימל מחפש מעבדה בה יוכל להמשיך לחקור, לפתח וליישם את הרעיון.
"מדובר ברעיון מבריק"
הרעיון לחפש את הפתרון להשפעות השליליות של האלכוהול הגיע לקימל לאחר שהיה עד למספר קטטות אלימות בין שיכורים. "יצאתי כמה פעמים לנמל בתל אביב וראיתי שיכורים שוכבים באמצע הלילה על המדרכה כשהם מעולפים ומקיאים.
"ידעתי שאין בשוק התרופות שום פתרון בעל גיבוי מדעי מוכח לתוצאות השתייה המופרזת ולהנגאובר, ובגלל שאני אוהב כימיה החלטתי להקדיש את הזמן לחיפוש אחר פיתרון שיפחית את ההשפעות השליליות של צריכת האלכוהול".
עם זאת, מדגיש קימל, הפתרון יהיה מיועד רק למי ששותה במידה סבירה ולא למי שישתה כמות מופרזת של אלכוהול.
איציק תורג'מן, מנכ"ל קרן רש"י: "ליעם נמנה עם עשרות תלמידים נוספים המשתתפים בתוכנית מדעני וממצאי העתיד, המטפחת מצוינות בקרב בנות ובני נוער מוכשרים מהפריפריה הגיאו-חברתית וכל מרחבי הארץ ומייצרת את דור העתיד של מובילי המחקר והפיתוח בתחום המדעים והטכנולוגיה".
במסגרת התוכנית, התלמידים לומדים פעמיים בשבוע באוניברסיטאות כדי ללמוד קורסים אקדמיים לתואר ראשון, ומשתתפים במחקר מעשי במעבדות לצד פרופסורים, דוקטורנטים וסטודנטים.
"החבר'ה האלה הם משהו מיוחד, אבל גם בקרב התלמידים, ליעם מתבלט. הרעיון הוא מבריק, וזה מאד ייחודי שנער בן 16 חושב על זה מכיוון שזה דורש המון קריאה מדעית מעמיקה, אבל זה הייחוד של הפרויקט", אומר ד"ר תומר כהן שהעביר את הקורס במסגרת התוכנית.