אני, טיל וברזיל: צופים בבליץ הגרמני בעזה
משני צדי הגדר ראו את ה-1:7 המדהים של גרמניה על ברזיל במרחב המוגן אחרי יום מתיש של טילים ופיצוצים. "גרמניה מפגיזה את ברזיל, ישראל אותנו", צייצו בטוויטר, "כמה-כמה, אתם שואלים? 23 הרוגים ו-50 בתים הרוסים"
חוק לא כתוב קבע פעם שמלחמות מופסקות בזמן מונדיאל: כשהזמבורות רועמות, התותחים שותקים. אבל המשוואה הזו הופרה בשנים האחרונות שוב ושוב: אוטובוסים התפוצצו בישראל בימי האינתיפאדה במונדיאל 2002, וארבע שנים אחר כך גלעד שליט נחטף וישראל יצאה למבצע בעזה בזמן שאיטליה דהרה אל הזכייה בגביע העולם. גם מונדיאל 2014 ייזכר במזרח התיכון כחודש שבו כדורגל וטילים נאבקו זה בזה על הכותרות הראשיות, עם חטיפת ורציחת שלושת הנערים ביהודה ושומרון, מבצע "שובו אחים", והחל מאתמול מבצע "צוק איתן".
קולות המלחמה הדהדו בראש גם אמש, כשגרמניה סיפקה את אחד ממשחקי הכדורגל הגדולים בהיסטוריה והשפילה את ברזיל 1:7 על אדמת ברזיל, בחצי גמר המונדיאל. בישראל וברצועת עזה התיישבו הצופים - אלה שיכלו לפחות - מול המסכים אחרי יום מתיש של פיצוצים וריצות למרחבים מוגנים. שעה קלה לפני תחילת המשחק הוכה מרכז הארץ בישראל במטח כבד מאוד של רקטות, מירושלים ועד חדרה, ובזמן המשחק עצמו המשיך צה"ל להפציץ מטרות טרור ברצועה.
בזמן שבתל-אביב, בירושלים וגם בשדרות נשמטו לסתות מול המשחק המדהים בברזיל, גם גולשים עזתים הביעו בפומבי את תדהמתם,
ברשתות החברתיות. "ההתנגדות מפגיזה את תל-אביב וגרמניה מפגיזה את ברזיל בטילים של מולר וקלוסה", כתב מוחמד אל-עפיפי מעזה. מוחמד איסמעיל לעג גם לסלסאו וגם לישראלים: "המצב של ברזיל קשה יותר מהמצב בתל-אביב". מחמוד בדר כתב: "ההתנגדות הפלסטינית מבקיעה שער מדהים לרשת היהודים ומכה בתל-אביב בפעם הראשונה באמצעות שתי רקטות M-75".
בציוצים בטוויטר מרצועת עזה וממדינות ערב, שולבו זה בזה שני האשטגים בולטים: "ברזיל נגד גרמניה" ו"עזה תחת הפצצה". חלק מהגולשים ממדינות ערב מתחו ביקורת על השתיקה הערבית לנוכח המתרחש בעזה, אל מול ההתעניינות הגדולה של הערבים באותה השעה במשחק בין גרמניה לברזיל. ברשתות החברתיות העזתיות נפוצה קריקטורה שבה הוצג העולם הערבי כצופה במונדיאל מרותק, בשעה שבעזה נהרגים תושבים.
"נראה שהשערים של גרמניה הזיזו לערבים יותר מאשר ההפצצות בעזה", כתב גולש אחד. סאיר א-רמאחי הוסיף: "הם בוכים על זה שברזיל עפה ולא מושפעים מההפצצות בעזה". ב"אל-ג'זירה" ערכו לפני משחק חצי הגמר סקר, ושאלו את הגולשים מי מהשתיים תנצח במשחקי ברזיל-גרמניה. עז א-דין עאשור מעזה כתב להם: "לנו תושבי עזה אין פנאי לעודד. כרגע אנחנו עסוקים בלחימה ביהודים ובהגנה על ארצנו. אללה
ישבור את גרמניה, ברזיל וישראל".
איימן שעבאן מתוניסיה כתב בפייסבוק בזמן המשחק: "מספר ההרוגים בהפצצות הישראליות בעזה עולה במקביל למספר השערים של גרמניה ברשת הברזילאית. הציונים מנצלים את העיסוק של אנשים בגביע העולם כדי לבצע את הפשעים הנתעבים ביותר נגד אחינו הפלסטינים". איסלאם חגרסי ממצרים העלה קריקטורה שבה מוצגות ההפצצות בעזה בשעה שהעולם מסתכל על הכדורגל: "שאלת אותי כמה-כמה במשחק בין ברזיל לגרמניה? 23 הרוגים ו-50 בתים שהופצצו", כתב הגולש המצרי.
תושבי עזה עקבו בחודש האחרון באדיקות אחרי המונדיאל, והם עשו זאת גם בימים האחרונים, כשברקע ההסלמה בעזה. בימים האחרונים הציבו בתי קפה ומועדוני נוער בעזה מסכי ענק שאליהם מגיעים מאות אנשים לצפות יחד במשחקים. עבדאללה, צעיר מובטל בשנות ה-20
לחייו, סיפר למשל לאתר חדשות באמירויות: "אני חובב כדורגל ועוקב באדיקות אחרי גביע העולם. המטוסים שאורבים לכל מה שזז בעזה לא ימנעו מאתנו לצפות במשחק בבית הקפה, שעובד על גנרטורים שמונעים בדלק, בגלל הפסקות החשמל הארוכות שיש כאן".
אמש צפה הצעיר העזתי במשחק בין ברזיל לגרמניה בבית קפה מקומי: "אני יודע ששנייה אחת מפרידה ביני לבין המוות", אמר. "המטוסים לא מבקשים רשות מאף אחד ומסוגלים להפציץ אפילו רק כי הם חושדים במישהו שהולך ברחוב בעזה או יושב בביתו או בבית קפה, אבל זה לא יגרום לנו להיכנע ולהתחבא בבתים. הרי גם אז נהיה תחת איום".