לפיד: "שקט תמורת שקט" כבר לא על הפרק
ביום ה-3 למבצע אומר שר האוצר לאולפן ynet: "למלחמה בטרור אין תאריך סיום. הם תמיד יגידו שהם ניצחו". השר כץ: "הם מכבדים את החזק". הרצוג: "לדבר במקביל עם אבו מאזן". דני דנון: "אם המבצע יהיה דרדל'ה, נשב פה שוב בקרוב". ח"כ גלאון: "החיסולים הם פתרון לטווח קצר בלבד"
עם תחילת היום השלישי למבצע "צוק איתן" נמשך הבוקר (ה') הירי ליישובי הדרום וכן למרכז הארץ. לקראת 8:00 בבוקר נשמעו אזעקות בכל גוש דן וזמן קצר לאחר מכן נורו שתי רקטות לעבר תל אביב. לפחות אחת מהן יורטה על ידי מערכת כיפת ברזל ורסיסים נפלו על שכונת פלורנטין בדרום העיר. הזרוע הצבאית של חמאס לקחה אחריות על הירי. שר האוצר יאיר לפיד אמר במשדר המיוחד באולפן ynet: "למלחמה בטרור אין תאריך סיום. תמיד יישארו שלושה אנשים עם משגר. הנוסחה 'שקט תמורת שקט' כבר לא עומדת על הפרק, ותקיפה קרקעית עדיין על השולחן".
על נושא ההרתעה הישראלית מול הפלסטינים טוען לפיד שאין סיבה לזלזל בתקיפה של בתים ריקים לכאורה של פעילי טרור: "ביממה האחרונה יש ממד של שיקום הרתעה. אבל הרתעה היא מונח ערטילאי וחלקה פסיכולוגית. כשמבצעים 320 תקיפות זו לא הרתעה? גם העמידה של הציבור הישראלי היא סוג של הרתעה. מה שלא יקרה - בסוף חמאס יגיד ניצחנו, אבל הציבור שלנו ושלהם יודע את האמת".
רגע הנפילה בתל אביב הבוקר (0:37 שנ'):
עוד במבצע "צוק איתן" ב-ynet:
בדרום היו הבוקר שני יירוטי כיפת ברזל, באזור נתיבות וירי נוסף לאזורים במועצות אשכול ושדות נגב. במהלך הלילה טווחו בעיקר אשקלון ובאר שבע, שמעליהן היו יירוטים, אך אזעקות נשמעו קודם לכן גם בשורת יישובים נוספים, ורפת נהרסה במועצה האזורית באר טוביה. מתחילת המבצע שוגרו מעזה יותר מ-300 רקטות, כ-65 מהן יורטו על-ידי כיפת ברזל.
השר ישראל כץ אמר במשדר שהפעלת הכוח כבר מגבירה את ההרתעה: "לפני המבצע החמאס הרגיש שהיהודים נחלשים, אבל פתאום אפילו ערביי ישראל השתתקו. אנחנו חיים במרחב שבו מכבדים את החזק ובזים לחלש".
השר כץ טען שצריך להגיע למאזן הרתעה דומה לזה שבלבנון אחרי המלחמה ב-2006: "למה מלבנון לא יורים? בגלל ההרתעה. משום שיש קו גבול ברור שאנשי דרום לבנון יודעים שאם יורים ממנו טילים - הם בורחים לביירות. המצב בעזה מעוות. אנחנו מספקים להם מזון, חשמל ומים. חייבים לנתק את הקשר האזרחי וליצור קו גבול ברור.
"בואו נבנה אי מול עזה כדי שיהיה להם שדה תעופה בינלאומי ואז ננתק להם את החשמל והאספקה. אי אפשר שהם יחזיקו אותנו בני ערובה. בינתיים איסמעיל הנייה בן מוות. צריך להפסיק לירות על בתים ריקים ולפגוע בראשי חמאס".
מנגד אמר יו"ר האופוזיציה, ח"כ יצחק הרצוג, שיש לשלב את הלחימה בטרור עם מו"מ מול הגורמים המתונים בגדה: "צריך לתת מכה לחמאס אבל לדבר עם אבו מאזן ולהמשיך תהליך מדיני. זה ייתן לא רק אשראי מבצעי אלא גם אשראי מדיני. לגבי המצב, אי אפשר לתת לאזרחים שלנו ללכת ברחוב ולחטוף טילים. צריך לתת לצה"ל את המרחב".
בדיון באולפן התעמתו סגן השר דני דנון וח"כ זהבה גלאון (מרצ). דנון התעקש: "בוודאי שצריך לפגוע בראשי החמאס. אם צוק איתן יהיה מבצע 'דרדל'ה', אנחנו נשב פה באולפן עוד פעם עוד כמה חודשים".
ח"כ גלאון: "אתה נותן פתרונות לטווח קצר ואנחנו צריכים לחשוב אסטרטגית. במה שאתה מציע - הפסקת חשמל ודלק - אתה פוגע לא רק בחמאס. ואנחנו מנהלים מדיניות של מצור כבר הרבה מאוד שנים. חיסלו את השייח יאסין, חיסלו את המהנדס, ובאו מהנדסים גרועים יותר. מדיניות החיסולים תמיד הוכיחה שיבואו גרועים יותר. השאלה אם זה מה שיביא שקט לתושבי הדרום ולאזרחי ישראל? אני לא חושבת שזאת האופציה היחידה. במקביל למהלך הביטחוני צריך לעשות מהלך מדיני".
צה"ל חיסל הבוקר שלושה פעילי טרור בעזה בפעולת סיכול ממוקד בשיתוף שב"כ. שלושה פעילי מערך ייצור הרקטות של הג'יהאד האיסלאמי היו ברכב שהופצץ מהאוויר.
כן הותקף בסיס הביטחון הלאומי, שם נהרג אדם אחד.
מוקדם יותר אמר גורם צבאי בכיר שבמהלך היממה הקודמת צה"ל תקף 320 יעדי טרור ברצועת עזה, בהם 58 מקומות החשודים כמנהרות טרור ו-229 משגרים מוטמנים, לצד 46 בתים של פעילי חמאס, המשמשים כמתקנים לפיקוד ולשליטה. לדבריו, קצב האש והתקיפות גבוה יותר במבצע הנוכחי לעומת "עמוד ענן" ב-2012, אז הותקפו 1,400 יעדים בכל המבצע שנמשך שמונה ימים, לעומת 750 תקיפות ב-48 השעות הראשונות של "צוק איתן".
לגבי אפשרות של כניסה קרקעית לרצועה, הגורם הבכיר אמר כי "אנחנו שוקלים כל מיני שיקולים בנושא, בהם קצב הירי של חיל האוויר ורצון למצות את מהלך האש מהאוויר. יש לנו עוד מטרות רבות לתקוף מהאוויר ועיתוי הכניסה ייקבע תוך יומיים שלושה". לפי גורמים פלסטיניים מניין ההרוגים במבצע עומד על 76 בני אדם - בהם לא מעט אזרחים.