שתף קטע נבחר
 

הכי אהובים: לברדורים והשמות "שוקו" ו"מיקה"

בישראל רשומים כיום למעלה מ-350 אלף כלבים, כך עולה מנתוני המרכז הארצי לרישום כלבים במשרד החקלאות. הלברדור כובש זו השנה השישית ברציפות את התואר הכלב הגזעי האהוב ביותר. "מיקה" ו"שוקו" זוכים שוב בתואר השמות המועדפים לכלבות וכלבים. ומה הקשר בין לוויתן, מדוזה ואבא?

במרכז הארצי לרישום כלבים בשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות מציינים שמונה שנים להקמת המאגר ומעניקים הצצה לאוכלוסיית הכלבים הרשומה כיום בישראל. מאז הקמת המאגר, נרשמו למעלה מ-614 אלף כלבים וכיום רשומים 354 אלף כלבים חיים ובריאים.

 

גם השנה נראה כי הציבור בישראל מעדיף לגדל כלבות נקבות מאשר זכרים. על פי נתוני המשרד, רשומים בישראל 179,578 כלבות לעומת 202,369 ב-2012 ו-174,450 כלבים לעומת 208,338 כלבים ב-2012. מבין כל הכלבים הרשומים קרוב ל-21 אלף הינם גורים מתחת לגיל שנה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

שש שנים ברציפות: הלברדור האהוב ביותר

במאגר הכלבים רשומים 171,250 כלבים מעורבים וכל השאר מוגדרים ככלבים בעלי תכונות פיזיות הדומות לכלבים גזעיים. במשרד החקלאות מציינים כי לא מדובר בכלבים גזעיים בעלי תעודות אילן יוחסין, אלא בכלבים שהוגדרו על ידי בעליהם או הווטרינר המטפל ככלב גזעי או דומה לגזעי.

 

מבין הכלבים הגזעיים או בעלי תכונות חיצוניות הדומות לכלב גזעי, גם השנה הציבור הישראלי מעדיף לגדל  כלב מגזע לברדור, שכובש את הרשימה בשש השנים האחרונות. . כלבים מגזעי הפקינז שומרים על מעמדם במקום השני, הפינצ'רים הגיעו למקום השלישי, ואחריהם כלבי הרועה הגרמני שהגיעו למקום הרביעי וחותמים את הרשימה בדומה לשנה שעברה, הם כלבי הגולדן רטריבר.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

שוקו ומיקה – השמות האהובים ביותר

אם חשבתם שקראתם לכלבה שלכם בשם "מיקה" והענקתם לה שם ייחודי, אתם לא לבד. השם "מיקה" זכה זו השנה השנייה ברציפות לשם האהוב ביותר שמעניקים הישראלים לכלבות עם 3,300 כלבות חדשות שזכו לשם זה.

 

באגף הזכרים גם אין הפתעות מרעישות והשנה השם "שוקו" ניתן לכ-2,700 כלבים ברחבי הארץ. השם בוני ממשיך לככב כאחד השמות המועדפים ביותר לכלבים ולכלבות (2,000 נקבות ו-2,200 כלבים). שמות נוספים ואהובים ברשימה: לולה, ליידי, לאקי, מוקה, לוקה, ג'וני ושון.


 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מי שתפס את תשומת הלב של אנשי המאגר עם שמות מיוחדים במינם הם השמות אבא, מדוזה ולוויתן. עוד ברשימת המיוחדים במינם הם השמות אחינעם, בנעים, אדומי, אגרון, אצבעוני ובווריה (הטעות במקור).

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)


גם אצל הגורים אין הפתעות השנה. בקרב הגורות, השם "לולה" זכה במקום הראשון (אחריהם ברשימה: מיקה, בל, לונה וטופי) אצל הגורים הזכרים השם "לואי" קטף בפעם השנייה את המקום הראשון (שוקו, טוי, וג'וני)

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

כמה כלבים יש בישראל?

מאז שהוקם המרכז הארצי לרישום כלבים לפני כשמונה שנים, עודכנו באתר למעלה מ-614 אלף כלבים. גם השנה מפרסמים במשרד את החלוקה לגילאים. 21 אלף גורים בני מספר שבועות עד פחות משנה. 98 אלף כלבים בני שנתיים עד ארבע שנים, כ-164 אלף כלבים בני חמש עד עשר שנים ובקרב הכלבים הבוגרים והקשישים בגילאים 11-16 שנים ישנם 71 אלף כלבים. 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ב-2011 הוחלט ליזום הסרה של עשרות אלפי כלבים שנולדו אחרי שנת 1994 מנתוני המאגר, מאחר שתוחלת החיים המוערכת אצל כלבים היא כ-17 שנה.

 

במשרד הדגישו כי מרבית מבעלי הכלבים לא מעדכנים את הרשויות על מות חיית המחמד שלהם. יש לציין כי הנתונים במאגר תלויים בדיווחי הווטרינרים המטפלים בחיות המחמד ועל פי הערכות, ישנה כמות כלבים גדולה יותר שאינה רשומה במאגר.

 

בירת הכלבים של ישראל: תל-אביב 

במשרד החקלאות הפיצו השנה הערכה מחודשת לגבי כמות הכלבים המשוטטים המומתים מדי שנה בכלביות ובהסגרים העירוניים וטוענים כי מדובר בכ-6,000 כלבים בלבד לעומת הערכות קודמות במשרד כי מדי שנה מומתים עשרות אלפי כלבים שלא מצאו בית מאמץ. במשרד מציינים כי לפעולות העיקור והסירוס ישנה חשיבות גבוהה בצמצום מספר הכלבים המשוטטים בישראל.

 

על פי נתוני המשרד, עדיין נרשמים שיעורי עיקור גבוהים לנקבות העומדים על 68% (121,472 כלבות שעוקרו מתוך 179,578) ושיעור של 39 אחוז מהכלבים שסורסו אשתקד (69,073 מתוך 174,450)

 

בירת הכלבים של ישראל. תל-אביב בראש (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בירת הכלבים של ישראל. תל-אביב בראש(צילום: ירון ברנר)

 

מי שעדיין שומרת על מעמדה כבירת הכלבים הגדולה והצפופה ביותר בישראל היא העיר תל אביב בה חיים 27,260 כלבים, מתוכם 18,691 מעוקרים או מסורסים. ראשון לציון נובחת מאחור במקום השני עם 12,633 כלבים מתוכם מעוקרים 6,183 כלבים. חיפה במקום השלישי עם 11,176 כלבים (6,887 מעוקרים), בירושלים רשומים 11,664 כלבים מתוכם 6,140 כלבים מעוקרים ופתח תקווה עם 9,371 כלבים (5,095 כלבים מעוקרים).

 

זנב בחרדה: איך לדאוג לחיות המחמד בשעת חירום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מי הכלב המועדף?
צילום: shutterstock
מומלצים