שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס, מיכל חורשי

אלפים הפגינו בלונדון: "חירות לפלסטינים"

על רקע מאמצי ההסברה של ישראל והתמיכה מצד מנהיגים בעולם, בערים באירופה ובמדינות מוסלמיות הפגינו פעילים פרו-פלסטינים בגנות מבצע "צוק איתן". הבית הלבן: נשתמש בקשרינו באזור כדי להביא להפסקת ירי הרקטות

בעוד המנהיגים הזרים מביעים תמיכה בזכותה של ישראל להגן על אזרחיה, התושבים בערים הגדולות באירופה יוזמים הפגנות נגד מבצע "צוק איתן". אתמול (יום ו') השתתפו אלפים בהפגנה מול שגרירות ישראל בלונדון, ובמהלכה הניפו דגלי פלסטין, חסמו את הכביש וקראו "להסיר את המצור מעזה" ו"חירות לפלסטינים". חלק מהמפגינים אף טיפסו על אוטובוס שנתקע בפקק שנוצר באזור.

 

עוד בחדשות:

חמאסניק נולד: "כך תעשה ביגועים". צפו

כניסה קרקעית, בסגנון אחר

מצבע אדום בדרום לאזעקה בצפון: "לא קמנו"

 

המפגינים בלונדון טיפסו על אוטובוס שנתקע בפקק שיצרו (צילום: AP) (צילום: AP)
המפגינים בלונדון טיפסו על אוטובוס שנתקע בפקק שיצרו(צילום: AP)

אלפים בלונדון נגד מבצע "צוק איתן" (צילום: AP) (צילום: AP)
אלפים בלונדון נגד מבצע "צוק איתן"(צילום: AP)

במקביל, כ-100 מפגינים השתתפו במחאה נגד המבצע שהתקיימה סמוך למשרד החוץ הצרפתי בפריז. "אנשים נוטים לשכוח שהפלסטינים הם עם שסובל. מדובר בנשים וילדים שמתים כל יום", אמר סטפן פראפראו, יהודי שהשתתף בהפגנה. "להתנגד לישראל, כפי שאנחנו עושים היום, זה לא אומר להיות אנטישמי", הדגיש.

 

הפגנות נוספות התקיימו ברומא שבאיטליה ובמאלגה שבדרום ספרד, שם קראו המפגינים "לשחרר את פלסטין" ו"להפסיק את הכיבוש". הפגנה נוספת התקיימה במכסיקו סיטי מחוץ למשרדי משרד החוץ שבעיר הבירה. סוכנות הידיעות האיראנית פארס דיווחה כי הפגנות דומות התקיימו גם בירדן, טורקיה, לבנון, תימן, תוניסיה, אינדונזיה ומצרים.

"לא להשמדת פלסטינים תמימים". מכסיקו סיטי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"לא להשמדת פלסטינים תמימים". מכסיקו סיטי(צילום: AFP)

"די לרצח העם בעזה, די לכיבוש". מפגינים במאלגה, ספרד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"די לרצח העם בעזה, די לכיבוש". מפגינים במאלגה, ספרד(צילום: רויטרס)

המפגינים ברומא, איטליה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המפגינים ברומא, איטליה(צילום: AFP)

בניגוד למפגינים, מנהיגי מדינות המערב נעמדו לצד ישראל. נשיא צרפת פרנסואה הולנד פרסם הצהרה שבה הביע תמיכתו בישראל - ללא אזכור ההרוגים בעזה - וגרר בשל כך ביקורת מגורמים שונים במדינה, שבה חיה הקהילה היהודית הגדולה באירופה וקהילה מוסלמית גדולה. מאוחר יותר הוא שוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן. לאחר מכן פרסם הולנד הצהרה נוספת שבה תמך בשני המנהיגים, הביע דאגתו לנפגעים וקרא לצדדים לחזור לשולחן המו"מ.

 

דוברו של ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון התייחס לעמדתו של ראש הממשלה בנושא ואמר כי הוא תומך בישראל בעודה מתמודדת עם מתקפות חמאס נגד אזרחיה. גם דובר הבית הלבן, ג'וש ארנסט, פרסם הצהרה ואמר כי בכוונת ארה"ב לנצל את קשריה עם מדינות באזור כדי להביא להפסקת ירי הרקטות לעבר ישראל. ארנסט התייחס גם להרוגים בצד הפלסטיני ואמר כי "ברור שאזרחים נהרגו, גם ילדים. אנו שולחים את תנחומינו למשפחותיהם".

 

במקביל, מזכיר המדינה האמריקני, צ'אק הייגל, שוחח עם שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, שעדכן אותו על המצב בישראל. "הנשיא ברק אובמה ואני הבהרנו שאנחנו מוכנים לעשות כל שביכולתנו לסייע. אנחנו קוראים לצדדים לא לתת למצב להחריף", אמר הייגל לאחר השיחה. הוא גינה את ירי הרקטות והוסיף כי יש לעשות כל שניתן להגן על אזרחים.

 

מנגד, מלך ירדן עבדאללה אמר הלילה כי מבצע "צוק איתן" מסכן את המאמצים להגיע לפתרון של שתי מדינות. בשיחה עם סגן נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, אמר המלך כי "ההסלמה המסוכנת תוביל להגברת הסבל של הפלסטינים ותפגע בסיכויים לשוב לשולחן המו"מ".

 

ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, התייחס גם הוא למבצע ואמר כי אחד משלושת התנאים לנורמליזציה של היחסים בין ארצו לישראל הוא הסרת המצור מעזה. "לא נוכל לשקם את היחסים עם ישראל בעוד אחינו ואחיותינו מופצצים ומתים בעזה", אמר ארדואן במהלך כנס בחירות באיסטנבול.

 

גם בימיו הראשונים של מבצע "עמוד ענן" התקיימו הפגנות רבות ברחבי העולם נגד ישראל, ולקראת סופו היו גם הפגנות תמיכה בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
אלפים הפגינו בלונדון
צילום: AP
מומלצים