שתף קטע נבחר

 

לא קונים את הדו-קיום: אין יהודים במשולש

בטירה היו רגילים לפקקים בשבת וליהודים רבים שמגיעים לקנות פרחים ולהכניס את הרכב למוסך. אבל שם, בטייבה ובקלנסווה, שהיו ממוקדי המהומות בשבוע שעבר, מדווחים על סוף שבוע שחון וצניחה ברווחים

בעלי עסקים במגזר הערבי, ובמיוחד במשולש, מדווחים על פיחות משמעותי במספר היהודים המגיעים לבתי עסק ומסעדות בערי וכפרי המגזר, על רקע ההתנגשויות האלימות בין ערבים ליהודים ולכוחות הביטחון בשבועיים האחרונים ומבצע "צוק איתן" ברצועת עזה.

 

מבצע "צוק איתן" - עדכונים אחרונים:

הירי חודש: מטח לדרום ולשפלה

 

אם בעבר לנהגים בטירה הייתה נדרשת בשבת יותר מחצי שעה כדי להגיע למרכז העיר בגלל המבקרים היהודים הרבים שנהגו לפקוד אותה בסוף השבוע, היום הכבישים בעיר היו כמעט ריקים ובעלי העסקים דיווחו על הפסדים.

 

כפרים ערביים: יהודים לא באים, העסק נפגע    ( צילום: חסן שעלאן)

כפרים ערביים: יהודים לא באים, העסק נפגע    ( צילום: חסן שעלאן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יחיא עבד אל-חי, בעל חנות פרחים בטירה, סיפר: "מאז תחילת המהומות ביישובים הערביים במשולש המצב הכלכלי אצלנו לא טוב. אליי היו באים הרבה יהודים כדי לקנות פרחים, במיוחד בסוף השבוע. היום אין אף אחד. המכירות שלי ירדו ביותר מ-40% להערכתי. אם המצב הזה יימשך נאבד את הפרנסה".

 

יחיא מייחל שהמצב ישוב לקדמותו: "אני קורא לכולם לחזור לשגרה. אנחנו לא רוצים שהכול ייהרס בגלל כמה מתפרעים חסרי אחריות". ערי המשולש טירה, טייבה וקלנסווה, היו אחד ממוקדי המהומות האלימות בשבוע שעבר, בעקבות רצח הנער הפלסטיני מוחמד אבו חדיר בירושלים, שלפי החשד היה מעשה נקם של יהודים בעקבות רצח שלושת הנערים ביהודה ושומרון בחודש שעבר.

רחובות טירה הריקים, היום (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
רחובות טירה הריקים, היום(צילום: חסן שעלאן)

 (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
(צילום: חסן שעלאן)

בעל מוסך בטייבה סיפר ל-ynet: "בימים האחרונים איבדנו הרבה לקוחות יהודים. המצב הולך ומידרדר, ואני לא יודע מה עוד מצפה לנו. אני אישית הוריתי לשני עובדים שלי לא להגיע לעבודה עד שיהיה שינוי, אחרת לא יהיה לי כסף לשלם להם. בדרך כלל בימי שבת אני עושה קופה יפה, אבל בשבועיים האחרונים כמעט אין להכנסה. הרווחים שלי ירדו ב-80%".

מפגינים, הבוקר בטירה (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
מפגינים, הבוקר בטירה(צילום: חסן שעלאן)

 (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
(צילום: חסן שעלאן)

ראש העיר טירה, מאמון עבד אל-חי, אומר: "המצב הכלכלי וההשפעה הכלכלית שיש לאובדן הלקוחות היהודים לא צריכים להשפיע על העמדה שלנו. אנחנו מתנגדים למלחמה. אתמול ביקרתי בקניון 'ערים' בכפר-סבא וגם שם היה חלש. כשיש מלחמה כל הצדדים נפגעים. הפתרון היחיד הוא שלום, שיביא לשגשוג כלכלי תמידי".

 

הבוקר הפגינו בטירה מאות יהודים וערבים נגד המלחמה, וקראו להפסקת אש משני הצדדים. את ההפגנה ארגנו נווה שלום, עיריית טירה, עיריית כפר סבא, חד"ש ופעילי שלום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חסן שעלאן
רחוב ריק בטירה, היום
צילום: חסן שעלאן
מומלצים