שתף קטע נבחר

 

איך לאכול בריא גם בימים של חרדה? 8 עצות

המתח אוכל אותנו מבפנים ואנחנו בורחים לאוכל המנחם והמשביע כדי להירגע ולהחזיר לעצמנו את תחושת הביטחון. "ידיעות אחרונות" מסביר איך אפשר לשמור על איזון גם בצלחת למרות כל הלחץ

המתח של הימים האחרונים, ההיצמדות הבלתי נמנעת למשדרי החדשות האינסופיים, מובילים את רובנו למקרר או לארון החטיפים. אנחנו מבקשים להירגע קצת מהלחץ שסביבנו, למצוא איזו נחמה, ומה יותר טבעי מאשר לברוח לאוכל?

 

האלמנט הראשוני, המנחם, הבטוח, שנמצא שם תמיד, לא מאכזב ברגעים של חרדה כמו גם ברגעים של שמחה. עוגות ועוגיות, סיר של פסטה, גלונים של גלידה. ההנאה הרגעית מאלה ממסכת, ולו לרגע, את הרגשות המאיימים להציף אותנו.

 

 

שומרים על הבריאות בצוק איתן :

 

אלא שמדובר כידוע באשליה רגעית. הפחד הרי לא באמת נעלם בזכות ערימת הבורקסים שנעלמה אל תוך הבטן שלנו, המתח לא חולף בזכות חפיסת השוקולד שנעלמה והיי, קנינו אותה בכלל בשביל הילדים. האכילה הרגשית הזאת היא מקסם שווא. והיא עלולה גם להזיק, אומרת הדיאטנית הבכירה עדינה בכר משירותי בריאות כללית, שכן היא מובילה לעליות מהירות ברמת הסוכר בדם ולירידות מהירות לא פחות, שרק מעצימות את הסטרס.

 

לכן, אומרת בכר, מוטב להשתדל להתמיד ככל האפשר באכילה מסודרת, שלוש ארוחות עיקריות ושתיים-שלוש ארוחות ביניים ביום, בדגש על פחמימות מורכבות (לחם מחיטה מלאה, פסטה מחיטה מלאה, אורז מלא, קטניות וכו')‬ המתפרקות לאט בגוף ומסייעות לייצוב רמת הסוכר. ומה עוד?

 

1. חשוב להקפיד על שתיית נוזלים

רצוי מים וחליטות צמחים התורמות לתחושת רוגע. זה לא הזמן לשתות עוד ועוד קפה, שמגביר את הערנות ומכאן גם את הלחץ.

 

2. מומלץ להימנע מחטיפים

הם עתירי קלוריות ומוציאים את הגוף מאיזון. אובדן האיזון מכניס את הגוף לנוהל חירום, מה שיעורר צורך בעוד ועוד חטיפים. במקום אכילת חטיפים עשירים בשומן וקלוריות, ניתן לאכול "חטיפי ירקות‭:"‬ גזרים, מלפפונים או כל ירק אחר, ולמנוע בכך השמנת יתר ולהוסיף בו זמנית ויטמינים ותאית הדרושים לגוף.

 

כדאי לדאוג לכך שתהיה כמות מספקת של ירקות (מקולפים וחתוכים) מוכנים ולנסות לגוון את אכילת החטיפים באכילת ירקות או פופקורן ללא תוספות של חמאה או רטבים אחרים.

 

3. אין לכם זמן/כוח/סבלנות לבשל בין האזעקות?

מובן בהחלט. נסו להכין כריך בריאות המכיל שתי פרוסות לחם מחיטה מלאה, גבינת ריקוטה עם קצת בזיליקום או פסטו, בשילוב ירקות כעגבניות שרי, מלפפון ונבטים. כריך כזה יעלה את רמת הסרוטונין בדם ויסייע לתחושת שובע ללא הכמיהה למתוק.

המתח לא חולף בזכות חפיסת השוקולד שנעלמה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
המתח לא חולף בזכות חפיסת השוקולד שנעלמה(צילום: shutterstock)
 

4. בא לכם אוכל חם ומנחם?

לכו על מרק ירקות מירקות העונה. טחנו אותו לאחר הבישול והוסיפו שמנת צמחית דלת שומן. זה בריא, זה משביע וזה משרה רוגע.

 

5. חייבים מתוק?

צלחת פירות העונה היא פתרון מצוין. גם צלחת אבטיח עם גבינה בולגרית דלת שומן תעשה את העבודה. זה גם מתוק וגם עשיר בוויטמינים ובסיבים תזונתיים, וזה כמובן עדיף על פני הממתקים. אפשרות מתוקה אחרת היא דייסת קווקר עם קוביות פרי - שילוב בריא של פחמימות ומתיקות משביעות ומרגיעות.

 

6. דבוקים למסכים?

במידת האפשר - מוטב לצמצם את שעות הצפייה בחדשות בטלוויזיה ובאינטרנט. הדיווחים המתמשכים מגבירים את תחושות החרדה והמתח המלוות באכילת יתר.

 

7. ומה עם פעילות גופנית?

כדאי לעסוק בפעילות גופנית. מלבד תרומתה לשמירה על המשקל והבריאות, היא מסייעת בהפגת המתח והחרדה.

 

8. חטיף בריאות מעלה מצב רוח

לוקחים חבילת פצפוצי אורז (רצוי מאורז מלא) ללא מלח או סוכר. מערבבים עם חצי כוס טחינה גולמית, שליש כוס דבש או סילאן ומוסיפים אגוזי מלך שבורים/חמוציות/צימוקים/גרעיני דלעת/חמנייה/שבבי קוקוס (לא חייבים הכל ואפשר מה שיש בבית) ושתי כפות קוואקר. משטחים בתבנית ושמים במקפיא.

 

לאחר שלוש שעות ניתן לחתוך לקוביות ולהתענג על ממתק בריא וטעים המשלב ויטמינים, מינרלים עם אומגה 3 (באגוזי המלך) שמעלה מצב רוח וקוואקר מרגיע. 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
דיאטה תזונה ממתקים סוכר פחמימות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים