אוכל רחוב בריא: מתכוני פלאפל, סביח ומה שביניהם
שווה להתאפק עד הבית - עינת מזור מגישה את מתכוני המאכלים המטוגנים שקורצים מדוכני הרחוב, רק בגרסה טבעונית, בריאה וביתית. בתפריט: פלאפל אורז אפוי, טחינה ירוקה כמו שצריך וגם סביח עם טופו
פלאפל אורז עם טחינה ירוקה
הכדורים האהובים, עם טוויסט בבלילה - אורז במקום חלק מהחומוס ואפייה במקום טיגון. טעים והרבה יותר בריא.
טיפ: רוצים בכל זאת לטגן? במקום האפייה, מחממים שמן במחבת בגובה 1.5-2 ס"מ ומטגנים מעט רק עד להזהבה. מסירים מהאש.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- עונת המלפפונים המעופפים: לחם צזיקי של ארז
- קריאה אחרונה: אופים עם משמשים ודובדבנים
ילדים מבשלים: המדריך למתבגר הרעב
המרכיבים לכ-20 יחידות:
1 כוס אורז
1 שן שום , כתושה
1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 כף שמן זית
1/2כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
2-3 כפות גדושות קמח חומוס
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
לטחינה ירוקה - ר' מתכון בהמשך
אופן ההכנה:
- מכינים את הפלאפל: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את האורז עם מלח ופלפל, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה ל-5 דקות נוספות.
- טוחנים אורז ,שום, גרגירי חומוס, קמח חומוס ופטרוזיליה במעבד מזון עד לקבלת מחית אחידה או מועכים היטב במזלג. מתקנים תיבול במידת הצורך ויוצרים כדורים עגולים. מסדרים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 במשך 5-7 דקות, עד להזהבה.
- מגישים בחצי פיתה עם סלט ירקות קצוץ וטחינה ירוקה.
טחינה ירוקה
המרכיבים:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
1 שן שום כתושה או קצוצה דק
מיץ מ-1 לימון
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק מאד
1/4 כפית מלח
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה במרקם אחיד. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למקרר עד לשימוש.
סביח
המרכיבים ל-4-6 מנות מנות:
100 גרם טופו, חתוך לקוביות
4 חצילים קלופים, פרוסים לפרוסות דקות לאורך
4 תפוחי אדמה מבושלים
מלח
שמן לטיגון
לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים
1 שן שום, קצוצה דק
מיץ סחוט טרי מ-1 לימון
1/2 פלפל אדום חריף,קצוץ, אופציונאלי
1/4 כפית מלח
פלפל שחור, לפי הטעם
להגשה:
עמבה - לא חובה
4 עגבניות, חתוכות לקוביות או פרוסות
1 בצל חתוך לפרוסות דקות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
6 פיתות
אופן ההכנה:
- מטגנים את החצילים: מפזרים מלח על גבי החצילים ומשהים למשך שעתיים כדי שהחצילים יגירו נוזלים. לאחר מכן, שוטפים במים, מייבשים בנייר מגבת היטב ומטגנים את החצילים בשמן עד להזהבה.
- במקביל לזמן שהחצילים מגירים בהם את נוזליהם, מבשלים את תפוחי האדמה כ-20 דקות במים מומלחים או עד לריכוך מלא .
- מכינים את הטחינה: בקערה בינונית, מערבבים היטב את כל המרכיבים. מתבלים במלח ופלפל ושומרים במקרר עד להגשה.
- מרכיבים את המנה ומגישים: קוטמים את הרבע העליון של כל פיתה ומסדרים בפנים פרוסות חציל מטוגנות, קוביות תפוח אדמה, קוביות טופו, עגבניות, בצל, פטרוזיליה וזורים מעט מלח. מפזרים מעל את הטחינה והעמבה ומגישים מיד.
עינת מזור היא שפית מומחית לאפייה ולבישול בריא ובעלת סטודיו לקולינריה בריאה
לכל כתבות שני צמחוני