שתף קטע נבחר
 

סמוזי רוקנרול: 3 שייקים בריאים

סופרפוד גם בכוס: "רי:בר" מציגים שלישיית מתכונים של משקאות בריאות עם קייל, אבוקדו וגם גזר שמכינים בבית בקלי קלות

חשבתם שסמוזי זה עוד שייק פירות סמיך על בסיס חלב? תחשבו שוב. בכוס משקה אחת ניתן לקבל ולהתעשר באינספור ערכים תזונתיים שמקורם בירקות וסופרפודז (מזונות על) כגון קייל, אסאי, אבוקדו ועוד.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

מזונות-על וירקות מחזקים את המערכת החיסונית, מנקים את הכבד, מספקים מרכיבי אנטי אייג'ינג וניתן להכין מהם משקאות סמוזי בקלות גם בבית. צריכה יומיומית של אחד או מספר מזונות על יספקו ויטמינים ואנזימים שמגבירים את כוח החיות הטבעית והאנרגיה של הגוף.

 

בריאות נטו. קייל (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בריאות נטו. קייל(צילום: shutterstock)

 

לפני שמתחילים – כך מכינים סמוזי בבית

  1. השתמשו בבלנדר – מעבד מזון או מיקסר מוט יכולים לעזור, אך לא יפיקו את אותו המרקם והתוצאה.
  2. כתשו את הקרח מראש. ניתן לכתוש קרח במכשיר ייעוד או לחלופין גם להניח 5-6 קוביות קרח בשקית ניילון בין 2 מגבות ולדפוק עם פטיש שניצלים על שיש.
  3. למרקם וטעם מושלם – יוגורט פירות וירקות מצוננים או קרים מאד (מוקפאים לחצי שעה במקפיא או בחלקו העליון של המקרר) ובכל מקרה - הישר מהמקרר ולא בטמפרטורת החדר. בננות מומלץ להקפיא.
  4. גם הנוזלים קרים – מים, מיץ תפוחים או תפוזים. – חשוב שכולם יהיו קרים מאד גם כן לפני הטחינה. כמו כן מומלץ להשתמש במיצים סחוטים וטריים, שנסחטו כמה שיותר סמוך למועד הטחינה
  5. המתקה - מומלץ שלא להשתמש בסוכר משתי סיבות – ראשית, הסוכר לא נמס במשקה קר ויוצר מרקם לא נעים ושנית - סוכר לבן הוא הממתיק הכי פחות מומלץ מבחינת ערכים תזונתיים. במקום סוכר ניתן להשתמש בדבש, סילאן, סירופ אגבה או סטיבייה. בכל מקרה תוספת של תמר מגולען או מספר ענבים תמיד יכולה לעזור במידה וחסרה מתיקות במשקה.
  6. חשוב לא לעבד לזמן ממושך שכן המשקה עלול להתחמם ולהפוך דליל.

  

סמוזי אבוקדו

עשיר בוויטמין C, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וחומצות שומן חיוניות

 

המרכיבים ל-2 כוסות (או כוס אחת בנפח 500 מ"ל):

160 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי וקר מאד

10 קוביות קרח כתושות

1/4 אבוקדו בשל ומקולף (מומלץ להקפיא חצי שעה לפני ההכנה)

1/2 מנגו מקולף (מומלץ להקפיא חצי שעה לפני ההכנה)

1 כף חמוציות יבשות

1/2 כף סילאן – לא חובה

 

אופן ההכנה:

מעבירים את המרכיבים למיכל הבלנדר לפי סדר המתכון. מעבדים עד לקבלת סמוזי במרקם אחיד וחלק. חשוב לא לעבד לזמן ממושך שכן המשקה עלול להתחמם ולהפוך לדליל.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

סמוזי קייל

עשיר בסידן, סיבים תזונתיים, אשלגן, ויטמין K וחומצות שומן חיוניות.

שימו לב: ישנם כמה סוגי קייל בארץ, מומלץ להשתמש בסוג המכונה "קייל רוסי" וניחן בעלים ירוקים, בהירים יחסית ומסולסלים

 

המרכיבים ל-2 כוסות שתייה (או כוס אחת בנפח 500 מ"ל):

1 כוס חלב סויה

10 קוביות קרח כתוש

2 עלי קייל, שטפים וחתוכים, קצוצים לרבעים

1 בננה קפואה וחצויה

5 ענבים ירוקים (עדיף ללא חרצנים)

1/2 כף סילאן או דבש

 

אופן ההכנה:

מעבירים את המרכיבים למיכל הבלנדר לפי סדר המתכון. מעבדים עד לקבלת סמוזי במרקם אחיד וחלק. חשוב לא לעבד לזמן ממושך שכן המשקה עלול להתחמם ולהפוך דליל.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

סמוזי גזר פקאן

עשיר באשלגן ובוויטמין A

שימו לב: אם משתמשים במיץ גזר טרי, אזי שיש לסחוט אותו מראש במכשיר מיצים ייעודי (ג'וסר)

ועוד משהו : למיץ הגזר יש נטייה להשחיר ככל שעובר זמן רב יותר בין הסחיטה לבלנדר. לכן חשוב שלא להתמהמה בין הסחיטה לערבול

 

המרכיבים ל-2 כוסות (או כוס אחת בנפח 500 מ"ל):

160 מ"ל מיץ גזר סחוט – מומלץ טרי

10 קוביות קרח כתוש

1 בננה קפואה וחצויה

1 אפרסק מגולען וחתוך לרבעים – ניתן להחליף גם בנקטרינה

2 כפות אגוזי פקאן קלופים

1 כף צימוקים

1/2 כף סילאן

1 קורט קינמון

 

אופן ההכנה:

מוזגים את מיץ הגזר לבלנדר ומעבירים את שאר המרכיבים למיכל הבלנדר לפי סדר המתכון. מעבדים עד לקבלת סמוזי במרקם אחיד וחלק. חשוב לא לעבד לזמן ממושך שכן המשקה עלול להתחמם ולהפוך לדליל.

 

 (צילום: index open) (צילום: index open)
(צילום: index open)

 

  • המתכונים - באדיבות רשת ברי המיצים רי:בר - re:bar

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סמוזי קייל
צילום: ירון ברנר
מומלצים