שתף קטע נבחר

 

5 התנהגויות שמחבלות לכם בדיאטה

אל תאכלו בחושך, כבו את הטלוויזיה בזמן הארוחה ותחשבו חיובי. חמישה הרגלים נפוצים עלולים לעצור את הירידה שלכם במשקל - איך משנים אותם? דיאטנית מציעה פתרונות

כמה פעמים קרה לכם שעשיתם את כל מה שצריך, אבל הק"ג פשוט לא ירדו? יכול להיות שהאשמה היא לא בכם. ישנם הרגלים בחיי היום יום שאילו היינו מודעים אליהם ומשנים אותם, היינו יכולים בקלות לווסת את הכמויות שאנו אוכלים וכך לרדת במשקל, אז מהם אותם הרגלים וממה רצוי להימנע?

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

עוברים לתזונה נכונה:

 

1. הדליקו אור כשאתם אוכלים

פעמים רבות אכילה לא מבוקרת מתרחשת בשעות הערב, כשאנו עייפים וכשהזמינות של האוכל בבית גדולה. הנטייה לעיתים לעמוד מול המקרר בחושך, בתריסים מוגפים ולהסתפק במאורו הקטן של המקרר, עשויה להוביל לאכילה לא מבוקרת.

 

התחושה שאף אחד לא רואה אותנו אוכלים מסירה את רגשי האשמה ומנטרלת את המצפון. לכן הדליקו אורות והביטו בעצמכם אוכלים. תראו את האוכל שאתם אוכלים ותנו לאחרים לראות אתכם, כבקרה חיצונית על התנהגות האכילה.

 

2. הגישו היישר לצלחת

במשפחות רבות נוטים להגיש את המזונות בקערה או בסיר במרכז השולחן משיקולי נוחות ורוחב הלב. כך ניתן לבחור לאכול מה שרוצים וכמה שרוצים. פה גם טמונה הבעיה. ברגע שהכמות אינה מוגדרת, יש נטייה למלא את הצלחת פעם אחר פעם בלי לשים לב וכך לאכול יותר מהכמות הנדרשת.

 

גם הגיוון הקיים על השולחן גורם לנו לרצות לטעום מכל דבר למרות תחושת השובע שעשויים לחוש במהלך הארוחה. אם כן אני מציעה לגשת למטבח ולמלא את הצלחת פעם אחת. לשבת עם אותה צלחת על יד השולחן ולנסות להתחבר לתחושות הרעב והשובע. אם עדיין נשארתם רעבים, חשוב שתדעו שיש עוד אוכל ותמיד תוכלו לקום ולמלא צלחתכם שוב.

 

אל תאכלו בחושך (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אל תאכלו בחושך(צילום: shutterstock)

 

3. כבו את הטלוויזיה בזמן הארוחה

האם קרה לכם פעם שהבטתם בצלחת ולא הבנתם לאן האוכל נעלם? האם הרמתם את כוס הקפה על מנת ללגום עוד לגימה, אך הכוס כבר התרוקנה לה? אם כן, כנראה שמשהו הסיח דעתכם. הסחת הדעת הינה אחד מאויבי האכילה הלא מבוקרת הגדולים ביותר ולכן כדאי לנסות ולהתנתק מההסחה וכך להתרכז באוכל.

 

דוגמה להסחה הינה תכנית טלוויזיה, שיחת טלפון או אף קריאת עיתון. שהרי אם לא חווים את האכילה עצמה, לעתים יש תחושה שלא אכלנו או שלא הספקנו ליהנות וכך עשוי להיווצר "קרייבינג" עז ברמה הרגשית או הקוגניטיבית ולהוביל לאכילה או שתיית קפה נוספת.

 

4. שבו כשאתם אוכלים

לעתים אנו נכנסים הביתה, פותחים את המקרר ואת המזווה ומתחילים לנשנש בעמידה. לעיתים מעל הכיור כדי שלא יטפטף ואף תוך כדי הליכה ביציאה מהבית או ממקום העבודה או אף ממכון הכושר.

 

ההליכה הוא סוג של מסיח ואילו הישיבה עצמה מפנה לנו זמן לאכול ולעכל ברוגע. זוהי פעולה מנטאלית המדווחת לגוף שעתה מתחילה אכילה. הישיבה והקימה בסיום הארוחה מאפשרים לנו לתחם את האכילה בצורה פיזית ולהתמקד בפעולה עצמה. כך גם נאכל לאט יותר וכמובן נעכל ביעילות רבה יותר את המזון מאשר בעת הליכה או כל פעילות אחרת.

 

5. הפכו מחשבה מחבלת למחשבה מסייעת

המחשבות שמתגנבות לראש יכולות להוות את המכשול העיקרי. ד"ר ג'ודי בק מציינת ששינוי בניסוח יכול להאיר בעיניים חיוביות את תהליך הירידה במשקל.

 

דוגמה למחשבה מחבלת: "זה לא פייר שאני לא יכול לאכול באופן נורמלי". מחשבה מסייעת: "סוף סוף יש לי הזדמנות לאכול באופן נורמלי ומווסת וכנראה שהאכילה הקודמת שלי לא הייתה נורמלית." מחשבה מסייעת נוספת: "יש לי אפשרות להשלים עם המחשבה שלעשות דיאטה זה לא הוגן אך המטרה לרדת במשקל גורמת לי להמשיך בדרכי".

 

לסיכום, אפילו שינוי אחד מבין כל מה שמצוין זו בהחלט התחלה טובה. זיכרו שקשה לשנות הרגלים באופן מוחלט ולהפטר מההרגלים הקודמים, לכן כל פעם שתצליחו לקיים את השינוי, רשמו לעצמכם את ההצלחה והיו גאים בה. בהצלחה.

  

הכותבת היא דיאטנית קלינית B.Sc ומאמנת כושר  





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איך לא להיכשל בדיאטה?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים