כוסית בין הכרמים: טיול יין
לשתות בבית זה נהדר, גם בבר זה לא רע. אבל מלון שלם שכולו שיר הלל ליין? את זה מבקרת היין שלנו, ליבי שפרלינג, כבר הייתה חייבת לבדוק. סיור במלון "כרמים" וגם צמד מתכונים למי שנשאר להוריק מקנאה בבית
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- נכנסים למטבח: מבשלים עם הילדים
- רובינזון היה גאה: ששת אלקטרוני
- בגריל ובמחבת: מתכוני בשר נבחרים של "מר בשר"
תיירות יין היא דבר מבוסס בעולם, שהולך ותופס תאוצה באזורי יין "ישנים" כמו צרפת ואיטליה אבל גם בנסיכויות עולם היין החדש, דוגמת קליפורניה או אוסטרליה. זהו מלון היין הראשון בישראל, והוא נבנה ותוכנן בהשראת מלונות בוטיק שמוקדשים ליין ומתכתבים עם הסביבה האזורית שמקיפה אותם.
כבר בכניסה למלון מגישים תירוש ענבים טרי, קר ומרענן ולצידו ממתקים שמשולבים בהם ענבים: מרמלדות קטנות וכן צ'ורצ'חלה, קינוח גיאורגי מסורתי עשוי ענבים ואגוזים (קונדיטורית המלון היא ממוצא גיאורגי - אל תפספסו את האוצרות הקטנים שיוצאים לה תחת הידיים). השטחים הציבוריים מרגיעים ואוריריים, החדרים בהירים ונעימים וחדרי הרחצה ענקיים ממש, מזמינים אתכם לשקוע בכמעט-ספא פרטי ומפנק, שם אפילו מוצרי האמבטיה מכילים זרעי ענבים, אבל היי, עם כל היופי הזה, אנחנו כאן בשביל היין.
במלון סדנאות יין שוות שמציעות טעימות רוחב מיקבי האזור, הסברים על תהליך הפקת היין, הטרואר וייחודיות הזנים. בכל יום מוצעות 3 סדנאות יין לפחות, חלקן משלבות טעימה עם שוקולד, אחרות מציעות טעימת אדומים מתיישנים או יינות קינוח מתוקים והשמחה רבה.
מדי פעם מתארח במלון יינן שמציע לטעימה מיינותיו ויינות אחרים שהוא אוהב. אם בסדנאות היין שנערכות במלון תטעמו רק יינות כשרים, בעיקר מאזור הרי ירושלים (עגור הנפלא, צרעה, קסטל, טפרברג, עמק האלה, יקב הר הדר המעולה ממש, צובה ואחרים) הרי שבסיורי היין שנערכים מחוץ למלון (צוות המלון ישמח לתאם עבורכם ביקור מודרך ביקבי האיזור וטעימות), תוזמנו גם ליקבים מסעירים אחרים באזור דוגמת סוסון ים, יקב שורק, יקב כץ ורבים אחרים.
סדנאות היין קולחות ונעימות והן ידברו גם אלי מי שלא מחשיב את עצמו חובב יין גדול. להיפך. במיוחד אם אתם כאלה, אל תוותרו על ביקור בסדנאות ועל הטעימות שמעביר צוות היין. תופתעו לגלות כמה טעים ונעים יכול הערב שלכם להיות ולאן מתפתחות הסדנאות הללו, שהן קומוניקטיביות ופתוחות.
הסדנאות נערכות בבוטיק היין המושקע, ששווה לעצור בו בדרך החוצה ולהצטייד ביינות בוטיק מקומיים מזנים לא שגרתיים שהיטיבו להיקלט דווקא באזור הרי ירושלים: פטי ורדו, קברנה פרנק, גרנאש, קריניאן וסירה מחוספסת ומלאת אופי, לא דומה בכלום לביטוי האלגנטי של הזן ברמת הגולן למשל.
המחירים במלון נוחים והם יאפשרו לכם לטעום גם מבחר יינות גדול בבר היין היפה של המלון (התפריט הקולח יילך לקראתכם על גבי מסך האייפד והוא נגיש ובהיר, ניכר שהושקעה בו מחשבה רבה ויצירתית), לצד טפאסים ופינגר פוד צבעוני ויצירתי בסגנון פיוז'ן אסיאתי שמתכתב עם היין.
היין מתשלב גם באוכל שמוגש במלון. בין שקשוקת התרד המצוינת, קדאיף גבינת עיזים ומאפים מדוייקים של גבינות וירקות, תוכלו למזוג לעצמכם מתוך השמפניירה מוסקטו אדום או לבן של יקב טפרברג, יין מבעבע קליל ומתקתק, שעושה נעים ופותח את הבוקר בכיף.
ליד הבריכות – יש חיצונית ופנימית - הציבו בר משקאות עשיר שבעיקר נמזגים בו לבנים קרירים ורוזה לכוסות, במחירים שמתחילים ב- 24 שקלים, שיחוק קיץ אדיר. במקום ספא ענק שמשתרע על 2 קומות ובו 23 חדרי טיפולים, שמציעים, לצד סאונות, חמאם טורקי יפהפה, סולריום, חדר כושר משוכלל ופינות לאונג' רוגעות, גם טיפולים קלאסיים וגם טיפולי וינו-תראפיה, שם יעטפו אתכם בעטיפות זרעי ענבים, יקרצפו עם פילינג ענבים ויוציאו אתכם רעננים וורדרדים כמו בוז'ולה.
מומלץ למחפשי נופש רומנטי באוירה בהירה, למסיבות רווקות וגם לימי גיבוש וכיף עם הבוס שלכם. קצת יין מול הנוף היפה ותראו גם הוא הולך ורפה.
מלון כרמים, קיבוץ קריית ענבים. 02-5489800.
מתבלים עם יין - 2 מתכונים
במזנון מסעדת המלון מקפידים לשלב מנות שיכילו ענבים, מחווה צבעונית וטעימה. הוצאנו משף אמיר כלפון שני מתכונים קיציים, שקל להצליח איתם גם בבית.
סביצ'ה אינטיאס וענבים
מומלץ להגיש בליווי ברוסקטות פריכות ויין לבן קר קר.
המרכיבים ל-6 מנות:
400 גרם פילה אינטיאס, ללא עור ועצמות
2 כוסות ענבים שחורים, חתוכים לרבעים
2 בצלצלי שאלוט, חתוכים לקוביות קטנות
1/2 כוס עלי כוסברה, חתוכים גס
גרידה מ-1 לימון
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, חתוך לרצועות דקות
1 פלפל צ'ילי אדום טרי, חתוך לפרוסות דקות
1 בצל ירוק, חתוך לפרוסות
מיץ מ- 2 לימונים
1 כף שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה:
חותכים את פילה האינטיאס לקוביות בגודל של 1.5 על 1.5 ס"מ ושמים בקערה. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ומגישים מיד.
גרניטה ענבים ואניס
המרכיבים:
3 כוסות מיץ מענבים שחורים, מרוסקים ומסוננים
1/2 כוס סוכר
1 כוס יין מוסקט
2 כוכבי אניס
פרוסות ענבים
עלי נענע קצוצים
סוכריות קופצות
אופן ההכנה :
- מביאים לרתיחה את מיץ הענבים, הסוכר, היין וכוכבי האניס. מוציאים את כוכבי האניס. מעבירים את הנוזל לתבנית שטוחה ומכניסים להקפאה עד להתקשות.
- מגרדים בעזרת מזלג את הנוזל הקפוא ליצירת פתיתי קרח.
- הגשה: יוצקים לכוסות הגשה. מפזרים מעל את פרוסות הענבים, עלי הנענע הקצוצים ומעט סוכריות קופצות.