שתף קטע נבחר
 

יוגורט עם כל דבר: 3 מתכונים ערביים והדורים

השף יוסף זוזו חנא ("מגדלנה") מכין עם יוגורט 3 מתכונים צמחוניים ומושקעים: תבשיל עולש ובצלים מקורמלים, לאבנה גבינת עיזים וגם חביתיות ערביות עם דבש, פיסטוקים וקדאיף

תבשיל עולש ובצלים מקורמלים עם יוגורט

מנה מקומית שמקורה בעולש שאנחנו קוטפים באזור הכפר שלנו - ראמה - ונוהגים להכין כתוספת לצד לחם ביתי או פשוט לאכול עם כפית. בעונה זו יש בכל אזור הגליל יש שפע של עשבי תיבול ועלים וניתן להשיגם גם בשווקי נצרת והכפרים בצפון.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים:

1 ק"ג עולש (עילת), שטוף ונקי

3 בצלים, חתוכים לרצועות דקות

1 כוס שמן זית

1 כף מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

 

הגשה:

1/2 גביע יוגורט כבשים

שום קונפי - לפי הטעם

סומאק - לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  1. מרתיחים בסיר עם מים וקצת שמן את העולש במשך כרבע שעה. מסננים מהנוזלים לגמרי ומקררים.
  2. מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצלים עד הזהבה. מוסיפים את העולש ומתבלים במלח ופלפל ומיץ לימון.
  3. הגשה: יוצקים לצלחת עמוקה כף נדיבה של יוגורט כבשים, מניחים מעל 2 כפות מתערובת העולש ומקשטים בשום קונפי וסומאק.

 

 (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)

 

לאבנה גבינת עיזים - שנקליש

מנה שאוכלים לרוב בארוחת הבוקר, אבל בהחלט יכולה לשמש כארוחת צהריים או ערב קלילה לצד לחם טרי או פיתה וסלט קצוץ.

 

המרכיבים:

1 ק"ג לבנה עזים אורגנית, מיובשת בשק בד שבוע בתלייה

חופן עלי זעתר מיובשים

2 כפות סומאק

 

להגשה:

1 בצל ירוק

עלי נענע - לפי הטעם

פלפלים כבושים - לפי הטעם 

1 צנון, חתוך לפרוסות

1 פלפל צ'ילי, חתוך דק 

שמן זית

קרוטונים מפיתה קלויה - לא חובה 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הלבנה עם עלי זעתר מיובשים וסומאק ומניחים בצלחת עמוקה.
  2. מסדרים מעל בצל ירוק, עלי נענע, פרוסות צנון, פלפל צ'ילי וקרוטונים. יוצקים מעל מעט שמן זית ומגישים. 

 

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

חלאוויית אל-ג'יבן - חביתיות גבינה ערביות עם דבש, פיסטוקים וקדאיף

 

המרכיבים:

1.5 ק"ג גבינה ערבית ממותקת (ג'יבנה)

1 ק"ג סולת

500 מ"ל מי סוכר

5 גרם מסטיקה (שרף אלת המסטיק)

 

למילוי:

500 גרם גבינת ריקוטה

3 כפות דבש

1 כוס פיסטוקים טחונים

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: טוחנים את הגבינה במיקסר ומעבירים אותה לסיר על אש בינונית עם 1 כוס מים עד להמסה. מוסיפים לתערובת סולת ומיסטקה, ויוצקים פנימה את מי הסוכר בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק רך.
  2. מורידים את התערובת מהאש ומניחים לה להתקרר במשך כחצי שעה. מרטיבים ניילון נצמד במעט מי סוכר, מניחים עליו חלק מהבצק ומרדדים לעובי של 1/2 ס"מ. חוזרים על אותה פעולה עם יתר הבצק. מעבירים את הבצק לקירור למשך 3 שעות. מוציאים וחותכים לריבועים בעובי 5 ס"מ.
  3. מכינים את המילוי: מערבבים את הריקוטה עם הדבש למרקם אחיד. ממלאים את הריבועים ומגלגלים לצורת סיגר.  
  4. הגשה: מניחים את המנה על צלחת, יוצקים דבש ומפזרים מעל פיסטוק טחון.

 

 (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)

 

  • יוסף זוזו חנא הוא השף של מסעדת מגדלנה. צומת מגדל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שרית גופן
יאמי! חלוואית אלגיבן
צילום: שרית גופן
מומלצים