עליות בניו יורק; מנצ'סטר יונייטד זינקה
דאו ג'ונס עלה ב-0.7%, אך מתחת לשיא של 3 ביולי. נאסד"ק טיפס ב-0.6%. מניית מנצ'סטר יונייטד זינקה ב-4.8% לאחר שחתמה על חוזה חסות ענק
הבורסות בניו יורק ננעלו הערב (ב') בעליות שערים: מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.7% וננעל מעל 17 אלף נקודות - אך מתחת לשיא שקבע ב-3 ביולי. נאסד"ק ו-S&P טיפסו ב-0.6% ו-0.5%, בהתאמה.
ברקע המסחר: ציפייה לפרסום תוצאותיהן של מספר חברות ענק בסקטור הבנקאות והטכנולוגיה. החברות המרכזיות שמפרסמות השבוע דו"חות הן בנקי ההשקעות ג'יי.פי מורגן, גולדמן סאקס, סיטיגרופ ובנק אוף אמריקה, וכן חברות הטכנולוגיה אינטל וגוגל.
מדדי המניות
מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.66% ל-17,055.42 נקודות, מדד נאסד"ק עלה ב-0.56% ל-4,440.42 נקודות, ומדד S&P 500
עלה ב-0.48% ל-1,977.1.
בבורסת הסחורות של ניו יורק, החוזים על הנפט מסוג קרוד למסירה באוגוסט עלו ב-0.1% לרמה של 100.91 דולר לחבית.
מחיר הזהב ננעל בירידה של 2.2% לרמה של 1,308.1 דולר לאונקיה. זוהי הירידה החדה ביותר שנרשמה מאז דצמבר.
המסחר באירופה ננעל בעליות. פוטסי בלונדון וקאק בפריז עלו ב-0.8%, דאקס הגרמני טיפס ב-1.2% והבורסה במילנו הוסיפה 0.4% לערכה.
למרות זאת, האכזבה מנתוני הייצור התעשייתי של אירופה לחודש מאי שפורסמו ב-12:00 שעון ישראל, העכירה מעט את האווירה, כאשר הצביעו על ירידה של 1.1% בהיקף הייצור, כאשר הצפי היה לעלייה של 0.3%, ולעומת עלייה של 0.7% בחודש הקודם.
המסחר בבורסות המרכזיות באסיה ננעל הבוקר במגמה חיובית , בפתיחת שבוע הפעילות בשווקים הבינלאומיים. ניקיי בטוקיו עלה ב-0.9%, האנג סנג בהונג קונג הוסיף 0.5% והבורסה בשנגחאי טיפסה ב-1%.
המגזר שהוביל באסיה היה של חברות הסלולר, לאחר דיווח על מיזם משותף של החברות הגדולות בסין, במסגרתו יקודמו בין השאר תשתיות התקשורת. החלשות הין מול הדולר לרמה של 101.5 עודדה את המשקיעים ביפן, כאשר בנוסף נתוני הייצור התעשייתי לחודש מאי הפתיעו לטובה והצביעו על עלייה של 0.7% בהיקף הייצור, לעומת הצפי לעלייה של 0.5% בלבד.
מניות במרכז
מניית מנצ'סטר יונייטד זינקה ב-4.8% לאחר שחתמה על חוזה חסות ענק. מועדון הכדורגל האנגלי הודיע היום כי חתם על הסכם חסות בשווי 700 מיליון ליש"ט עם ענקית הלבשת הספורט אדידס. ההסכם הוא לתקופה של עשר שנים.
מורגן סטנלי מעלה את מחיר היעד למניית אפל ל-110 דולר, לעומת מחיר היעד הקודם של 99 דולר, זאת בעיקר בהתבסס על צפי מכירות השעון החכם של החברה. בבנק מעריכים כי אפל תמכור 30-60 מיליון שעונים בשנה הראשונה של המוצר, תמורת כ-300 דולר ליחידה.
מוקדם יותר גם האנליסטים בברקליס שינו את המלצתם למניית אפל לתשואת יתר עם מחיר יעד של 110 דולר למניה, "אנו מאמינים כי טים קוק ביסס את אסטרטגית הניהול שלו וזכה מחדש באמון המשקיעים בדרכים רבות", כתבו האנליסטים בהודעה למשקיעים.
חברת הפרמצבטיקה הבריטית Shire PLC הודיעה היום כי בכוונתה להמליץ לבעלי המניות לקבל את ההצעה החדשה שקיבלה לרכישתה מחברת AbbVie המסומנת תמורת יותר מ-53 מיליארד דולר. החברה הבריטית, המתמחה בתרופות לטיפול בהפרעות קשב ובמחלות נדירות, מסרה כי היא נמצאת כעת במו"מ לגבי תנאי ההצעה החדשה שהינה גבוהה ב-4% מההצעה הקודמת.
אבוט לברטוריז מתכוונת למכור את חטיבת ייצור התרופות הגנריות לשווקים המפותחים לחברת מיילן, ב-5.3 מיליארד דולר. במסגרת ההסכם, אבוט תקבל לידיה בעלות על 105 מיליון מניות, המייצגים 21% מהחברה החדשה שתקום, שתשלב בין העסק הקיים של מיילן וחטיבת התרופות של אבוט לשווקים המפותחים. מאבוט נמסר כי החברה החדשה תהיה חברה ציבורית נסחרת. העסקה תיסגר ברבעון הראשון של 2015, ולאחר מכן באבוט מצפים כי הצמיחה במכירות תהיה גבוהה ב-1%, ושיעור הצמיחה של הרווח הנקי שלה יהיה מעל ל-2%.
מניית וולס פארגו נסחרה על רקע הורדת דירוג מג'יי.פי מורגן ל"נייטלרי" מ"קניה". בג'יי.פי מורגן הורידו את תחזית הרווח של הבנק ל-2014 לרמה של 4.15 דולרים למניה מ-4.21 דולרים למניה בתחזית הקודמת.
סיטי, הבנק הרביעי בגודלו בארה"ב, הכה את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה. הבנק דיווח על הכנסות של 19.3 מיליארד דולר ברבעון השני של השנה, צפי האנליסטים היה להכנסות של 18.92 מיליארד דולר. בשורה התחתונה דיווח הבנק על רווח נקי של 1.24 דולר למניה, לעומת הצפי לרווח נקי של 1.06 דולר למניה. המניה קופצת ב-3.8% בטרום מסחר.
בנוסף, דווח היום כי משרד המשפטים האמריקאי הגיע להסדר עם סיטי במסגרתו ישלם הבנק 7 מיליארד דולר ליישוב האשמות שמכר משכנתאות באיכות ירודה בתקופה שלפני פרוץ המשבר הפיננסי. זאת בהתאם לדיווחים משבוע שעבר.