מתקפה אחרי ההפוגה: אזעקות בכרמל ובשפלה, נפילה באשדוד
הקבינט הסכים להפוגה, ישראל נצרה אש - אבל ארגוני הטרור ברצועה רק הגבירו את הירי. אזעקות נשמעו לראשונה ביקנעם ובכרמל, גם בשפלה רצו התושבים למרחב מוגן. פגיעות ישירות בחצר בית באשדוד וביישוב בשער הנגב. שמונה רקטות יורטו בשמי אשדוד, ראשל"צ, רחובות ונתיבות
ב-9 בבוקר הודיע הקבינט על קבלת היוזמה המצרית והסכמה להפסקת אש, אבל מעזה נמשך הירי ללא הפסקה. לאחר כמה אזעקות ונפילות באזור המועצה האזורית אשכול בשעתיים שלאחר ההודעה על ההפוגה, נורה בסביבות השעה 11:20 מטח מרצועת עזה. אזעקות נשמעו באשדוד, אשקלון, שדרות, קריית מלאכי ויישובים נוספים בדרום. רקטות התפוצצו בחצר בית באשדוד, באשכול ובלול ביישוב במועצת שער הנגב. הרקטה שנפלה באשדוד גרמה לנזק למבנה, ולכמה נפגעי חרדה. לפחות שמונה רקטות יורטו במטח זה על ידי מערכת "כיפת ברזל". רקטה נוספת נפלה בשטח פתוח וגרמה לשריפת קוצים.
כשעה לאחר מכן נשמעו אזעקות גם באזור יבנה ורחובות, וכן בפאתי הכרמל - יקנעם, זכרון יעקב, דליית אל כרמל ויישובים נוספים. חמאס קיבל אחריות לירי רקטת R-160 ארוכת טווח לעבר זכרון יעקב. הירי נמשך כל העת, ואזעקות נשמעו גם בראשון לציון. לפחות רקטה אחת יורטה בשמי העיר. לראשונה מאז ההודעה על נצירת האש, דיווחו הפלסטינים על תקיפה אווירית ישראלית בשטח פתוח ברצועת עזה.
"מטרת המבצע הייתה ונותרה להשיב את השקט תוך כדי פגיעה קשה בחמאס", אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו במסיבת עיתונאים משותפת עם שר החוץ הגרמני. "פגענו בהם באופן קשה ביותר וסיכלנו ניסיונות פיגוע באזרחי ישראל. נענינו להצעה המצרית כדי לתת הזדמנות לפירוז הרצועה בדרכים מדיניות. אם החמאס לא יקבל זאת, וכך זה נראה, לישראל תהיה כל לגיטימציה להשיב את השקט הנדרש".
"שמעתי את האזעקה וכרגיל רצתי לממ"ד", סיפרה ילנה שמתגוררת בסמוך לאזור נפילת הרקטה באשדוד. "היה לי ברור שנפל ממש ליד הבית שלי. הרקטה פגעה בחצר וגרמה לנזק גדול. כל הגוף שלי רעד. יצאתי החוצה, נכנסתי לתוך בית השכנים. האנשים שם היו קפואים ולא יכלו לזוז. אני לא מבינה על איזה הפסקת אש הם מדברים".
על פי היוזמה, ישראל תפסיק את כל הפעולות התוקפניות שלה נגד רצועת עזה באוויר, בים וביבשה, ותימנע מפלישה קרקעית ומפגיעה באזרחים. כל הפלגים הפלסטיניים ברצועה יפסיקו את הפעולות התוקפניות נגד ישראל מהים, מהאוויר ומהיבשה ומתחת לאדמה בדגש על הפסקת ירי הרקטות והפסקת הפגיעה באזרחים.
עוד נמסר כי המעברים ייפתחו ויינתנו הקלות במעבר אנשים וסחורות. הירי ייפסק תוך 12 שעות מההכרזה על היוזמה ב-9:00, ותוך 48 שעות ייפגשו משלחות ישראל והפלסטינים כדי להשלים את השיחות לביסוס הפסקת האש. השיחות עם הצדדים ייערכו בנפרד בהתאם להבנות שהושגו בתום מבצע "עמוד ענן". הצדדים גם ידונו בנושאים ביטחוניים ומדיניים.
גורם מדיני בכיר הדגיש כי לא יהיה שחרור אסירים והדיונים יהיו בין היתר על פירוז הרצועה. גורם אחר הוסיף לאחר הודעת הקבינט כי "חמאס לא השיג שום דבר. ניסו לפגוע בנו בטילים אסטרטגיים והם לא הצליחו". מנגד, הזרוע הצבאית בחמאס דחתה לחלוטין את היוזמה, כינתה אותה "כניעה" והודיעה כי "אינה שווה את הדיו שבה נכתבה". גם דוברים אחרים בחמאס הביעו התנגדות להפסקת אש, גם לאחר ההודעה הישראלית.
בקבינט עצמו תמכו לצד נתניהו ביוזמה להפסקת אש גם שר הביטחון משה יעלון, שר האוצר יאיר לפיד, שרת המשפטים ציפי לבני, וכן השרים יצחק אהרונוביץ' וגלעד ארדן. יו"ר ישראל ביתנו, שר החוץ אביגדור ליברמן, ויו"ר הבית היהודי, שר הכלכלה נפתלי בנט, הצביעו נגד ההצעה המצרית.
ראש האופוזיציה ויו"ר מפלגת העבודה, ח"כ יצחק הרצוג, אמר בתגובה להחלטת הקבינט: "אני תומך בקבלת ההצעה המצרית להפסקת אש
שתחזיר את השקט לתושבי הדרום ומקווה שחמאס אכן יכבד אותה. אם הממשלה לא תדע לתרגם את הפסקת האש לבסיס להתנעה מדינית מחוללת שינוי היא תהפוך להיות חסרת ערך ולעוד פסק זמן עד להסלמה הבאה".
השר יעקב פרי (יש עתיד) הוסיף כי "כל האופציות נשארות פתוחות, כולל אופציות קרקעיות והעצמת התקיפות. פנינו לא להרס, פניה של מדינת ישראל לא למלחמה ולא לעימותים".
מפיקוד העורף נמסר כי "כל הנחיות ההתגוננות בכל הארץ תקפות גם היום. הירי על ישראל נמשך גם בשעות אלו וקיים חשש שהירי יימשך. אנא המשיכו לשמור על עירנות ודריכות ועקבו אחר ההוראות".