עזה: הביוב מציף, חשש למשבר מים חמור
ארגוני סיוע מתריעים ממשבר מים חמור בעזה בשיא חום הקיץ: "מתעדים הפרות של החוק הבינלאומי". יוניצ"ף: "חלק מילדי עזה לא יתאוששו לעולם"
סוכנויות סיוע הזהירו היום (ג') כי מאות אלפי תושבים ברצועת עזה נותרו ללא מים בעקבות ההפצצות הישראליות במבצע "צוק איתן", שהרסו את מערכת המים והניקוז. לדברי הסוכנויות הללו, הרצועה עלולה להתמודד עם משבר מים בתוך ימים ספורים.
סוכנות הסיוע של האו"ם לפליטים הפלסטינים (אונר"א) מסרה כי שמונת ימי ההפצצות גרמו נזק כבד לתשתיות והרסו לפחות 560 בתים. "בתוך כמה ימים האוכלוסייה כולה ברצועה עלולה למצוא עצמה נזקקת נואשות למים", אמר ז'אק דה מאיו, ראש משלחת הצלב האדום הבינלאומי לישראל ולשטחים הפלסטיניים.
לדבריו, עם הלחימה תימשך, במקביל לעליית הטמפרטורות באזור, "השאלה היא לא אם אלא מתי האוכלוסייה שגם כך חיה במצור תתמודד עם משבר מים חריף. המים כאן נהיים מזוהמים והביוב עולה על גדותיו ומביא עמו סיכון גבוה למחלות".
לפי הצלב האדום, כמה מהנדסי מים עירוניים נהרגו בסכסוך: "המים הם בעיה והיא יכולה להפוך במהירות לאסון", אמרה דוברת הצלב האדום הבינלאומי, נאדה דומאני. הצלב האדום הבינלאומי הודיע כי הוא "מתעד הפרות של החוק ההומניטרי הבינלאומי" בלחימה.
ביום שישי האחרון הביעה נציב זכויות האדם של האו"ם, נאבי פיליי הידוע בביקורתה הרבה על ישראל, ספקות בנוגע לכך שהמבצע הישראלי בעזה תואם את החוקים הבינלאומיים האוסרים פגיעה באזרחים. היא קראה לשני הצדדים לכבד את דיני המלחמה.
בינתיים מביאה היום סוכנות הידיעות רויטרס דיווחים על הצלקות הנפשיות שאיתן מתמודדים ילדים בעזה כתוצאה מהמלחמה - השלישית
במספר שחווים חלקם, יחד עם "עמוד ענן" ו"עופרת יצוקה". "הם הפציצו קרוב מאוד לביתי", אמר הילד אחמד בן ה-12 לכתבי הסוכנות, המציינים כיצד הוא נמנע מקשר עין, ומייחסים זאת - כמו גם תופעות נוספות של מבוכה והתחמקות - לצלקות הנפשיות של ילדי עזה. "אני מפחד", אמר להם.
"עבור רוב הילדים בעזה זו הפעם השלישית", אמר לסוכנות הידיעות ברוס גראנט, ראש המשלחת של יוניצ"ף (סוכנות האו"ם להגנה על ילדים) בשטחים הפלסטיניים. "זה מפחית את היכולת שלהם להתאושש. חלקם לא יחזרו לחיות חיים נורמליים. פחד יהפוך לנורמה החדשה שלהם".